Trudnoća Porođaj 11. srpnja 2018.

Koliko porod boli? Mame opisuju porođajnu bol

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte kako su naše čitateljice na Facebooku opisale bol s porođaja. Iskrene, ozbiljne i duhovite mame pokazale su koliko su jake

Kako svaka osoba ima drugačiji prag boli, tako i svaka žena ima drugačije iskustvo s porođaja. Naše čitateljice opisale su na Facebooku kako su proživjele porod i kako su podnosile bol.

"Ja sam ispitivala one sestre tamo je li moguće to preživjeti, hoću li umrijeti. Ahahahah. Samo su se smijale, a ja sam psovala onog tko mi je rekao da to i nije tako strašno", napisala je Maja L.

Nina B. je uz cijeli niz smješkića napisala: "Ja sam rekla da ću sve potpisati samo neka me ubiju".

trudnica trudovi Možda te zanima... Kakav je osjećaj kad imate trudove? Trudnoća

Kristina K. je imala veliku pomoć primalje, ali i danas se sjeća te velike boli: "Babica me držala za ruku kod trudova da ne iščupam drip. Također kao i Maja L. psovala sam, vikala neka ju čupaju van... Maaa... joj kad se sjetim... Teško da ću opet. Baš sam mislila da ću umrijeti, da je to nemoguće preživjeti. 12 sati dripa, najgorih 12 sati u mome životu. Hvala Bogu da je sve u redu, moja je princeza kraj mene, ali da se zaboravi - NE!!".

Duhovita Nikolina V.J. usporedila je trudove sa strujnim udarom: "Dolazi vlak strujnog udara... približava se i onda treseee pa novi vlak... pa novi".

Koliko bol može biti jaka, opisuje čitateljica Suzana T.S., koja je jednostavno htjela otići kući usred porođaja. "Ja sam rekla mužu neka me vodi doma kad je glavica već bila na pola vani :)".

Ana Zibar, Ženski svijet blog Možda te zanima... Mama pokazala kako izgleda porod u hrvatskoj bolnici Trudnoća

Ivana R. proživjela je trudove i žučne napadaje u isto vrijeme i tako zna da je bol identična. "Meni je liječnica na porodu rekla da ubod škorpiona, žučni napadaji i trudovi jednako bole... ja sam imala trudove (na dripu) i žučne napadaje u isto vrijeme, točnije između trudova sam imala žučne napadaje i istina je. Isto bole samo ne na istom mjestu. Ali sve čovjek preživi... i na kraju ode na carski"., opisala je svoje iskustvo. 

Bol na porođaju može se opisati s različitim stvarima, Sanja S.S. se sjetila kišobrana: "Jaoooo... kao da ti netko ugura kišobran unutra. Otvori ga i onda vuče van... e takoc, taman tako"

Napravili smo samo mali izbor komentara, a za kraj smo izdvojili komentar duhovite mame Nine B., njezin opis u samo tri riječi: "Nezaboravan do bola".

Možda te zanima... Zašto ova mama misli da je porođajna bol preuveličana? Trudnoća

Pročitajte na forumu što kažu i druge mame o porodu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.