Trudnoća Porođaj 21. svibnja 2023.

Video: Beba čvrsto spava u vodenjaku, a liječnici čekali 7 minuta da se probudi

Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tijekom porođaja trojki, dr. Rodrigo da Rosa Filho doživio je pravo iznenađenje, dvije od tri bebe bile su u vodenjaku, ali umjesto da odmah otvore amnionsku vrećicu odlučili su se diviti bebi

Rođenje trojki događa se vrlo rijetko, a još je rjeđe kada se rode u vodenjaku tj. amnionskoj vrećici. Već smo objavljivali videe u kojima su bebe rođene u vodenjaku prvi put udahnule zrak i kad liječnici skidanju amnionsku vrećicu s njih, a u takvim trenucima možemo reći da gledamo pravo čudo.

Rođene poznate trojke: Nevjerojatan trbuh pokazao koliko je žensko tijelo čudesno

Tijekom porođaja trojki, dr. Rodrigo da Rosa Filho doživio je pravo iznenađenje, dvije od tri bebe bile su u vodenjaku, ali umjesto da odmah otvore amnionsku vrećicu odlučili su se diviti bebi. Treća beba, malena Adeline, vrtjela se u svojoj vrećici i spavala punih sedam minuta.

Možda te zanima... Pogledaj 9 rijetkih i čudesnih fotografija beba rođenih u vodenjaku Trudnoća

Gledajući ovaj video zapravo možete doživjeti bebin život u trbuhu. "Jučer su na svijet došle trojke"! I Joaquim je rođen u vodenjaku. Bili smo oduševljeni", piše na Instagramu uz video. "Ali onda je došla... ona je također rođena u vodenjaku i ostavila nas da joj se divimo dok čvrsto spava. Tako smo proveli sedam minuta gledajući njezino ponašanje kao da je još u trbuhu. To je čarolija života", dalje su napisali.

Upozorenje: video sadrži eksplicitne scene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rodrigo da Rosa Filho (@dr.rodrigorosa) on

Nerođeno dijete razvija se i raste u vrećici ispunjenoj amniotičkom tekućinom, uloga joj je zaštititi plod i pupčanu vrpcu od ozljeda. Većini trudnica vodenjak pukne tijekom poroda, ali to se također može dogoditi i prije nego porod počne. Kad je vrijeme da beba dođe na svijet, vrećica pukne i tekućina iscuri, to se zove prsnuće vodenjaka. Među 80 tisuća beba jedna se rodi u netaknutom vodenjaku. U Srednjem vijeku ovakve bebe smatrale su se posebno sretnima i predodređenima za velike stvari. Također, postojao je mit da se one nikad neće utopiti.

Možda te zanima... Nevjerojatan porod trojki: Dvije bebe rođene u vodenjaku Trudnoća

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • extremeglassloans20

    Tražite li hitni zajam? Obratite se zajmovima Extreme Glass jer su oni uvijek tu da vam pomognu, svoj sam upravo dobio tamo i zato ga sada objavljujem ovdje, a dobro je što imaju čak i podružnicu ovdje u Srbiji, pa ih kontaktirajte na sljedeće načine E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com WhatsApp: +1 (631) 458-5021

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.