Roditelji Sretna mama 25. studenoga 2018.

Mamina poruka strancu: 'Ne morate žaliti roditelje s puno djece'

Foto: Facebook/Courtney Lester
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama troje djece doživjela je neugodnu situaciju dok je s djecom i suprugom kupovala namirnice u dućanu, odlučila je napisati odgovor na društvenoj mreži kako bi poručila svima da ju ne žale

Courtney Lester, mama troje djece iz Kentuckyja, jedan dan obavljala je kupovinu u Walmartu kada joj je prišao neki stranac i rekao joj: "Žao mi je vas je, imate pune ruke posla sa svojom djecom". Komentar je bio toliko neugodan da je Courtney odlučila napisati post na Facebooku koji je podijeljen više od 14 tisuća puta.

"Kada je to rekao, iskreno bila sam potpuno šokirana. Čula sam da imam pune ruke, ali da čujem da mi netko kaže 'da me žali' stvarno me zasmetalo. Pokušala sam to zaboraviti dok sam kupovala, ali što sam više razmišljala o tome shvatila sam da to nije u redu. Moj suprug je rekao: 'Ne mogu vjerovati da je to rekao. To je stvarno nepristojno'. Kad je to rekao shvatila sam da nisam pretjerano reagirala. Imam prijateljice koje su mame i za koje znam da su uzrujane i željela sam svoje osjećaje podijeliti s njima", kaže 23-godišnja mama Courtney za CafeMom.

Možda te zanima... 5 stvari koje će razumjeti mame s velikom obitelji Roditelji

U svom postu mama je iskreno priznala svoju bol koju je prošla kao žena. "Što možete reći o tome da sam izgubila dvije bebe prije nego što sam dobila zadnje dvoje djece, pa stoga ako ti je žao to je jedini razlog zašto bi trebao osjećati žaljenje. Moja djeca su moj blagoslov. Ponekad su glasni, ne ponašaju se uvijek lijepo, a ponekad imaju ispade bijesa. Ipak, vi nikada niste vidjeli tu njihovu stranu. Ono što ste vidjeli je mladi par s raspjevanom četverogodišnjakinjom, dvogodišnjakinju koja mirno sjedi u kolicima i novorođenče koja spava u nosiljci. Je li to vaša definicija da imam pune ruke? Meni je žao vas", napisala je mama u svojoj objavi. 

Dalje je objasnila da ima dana kad ne može čekati "vrijeme za spavanje" i da ju njezina djeca stalno drže na nogama jer "uvijek netko treba nešto", ali nikad nije gledala na svoj život kao "na nešto neugodno zbog čega bi ju netko trebao žaliti".

Možda te zanima... 'Imam šestero djece mlađe od 6 godina i ne tiče vas se zašto' Roditelji

'Nikad ne osjećam sažaljenje prema sebi'

"Čak i u danima kad djeca ne slušaju, imaju ispade bijesa i kad ništa ne izgleda kao da je dovoljno dobro, nikad ne osjećam sažaljenje prema sebi i ne očekujem to od drugih. Ako moje troje djece znači da imam pune ruke, neka bude tako... Ali molim vas nemojte me žaliti jer moje srce je ispunjeno više nešto što moje ruke mogu biti", objasnila je mama.

Tisuće reakcija na ovu Facebook objavu pokazalo je da mama nema razloga da se osjeća loše jer svi smatraju da je napisala odličan odgovor strancu i da mu je baš to trebala reći. "Doista se osjećam počašćeno zbog pozitivnih odgovora koje sam dobila. Želim da ljudi razumiju da nije u redu davati takve komentare o veličini nečije obitelji, osim naravno ako nije nešto pozitivno i zabavno. Ne smijete žaliti ljude zbog njihove djece", rekla je mama za CafeMom.

Možda te zanima... Zašto je pokloniti djetetu braću i sestre najveća radost za roditelja? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.