Vrtić Dijete u vrtiću 23. kolovoza 2018.

U vrtiću predložili mami da kćer odijeva više 'ženski': Duhovito im odgovorila

Foto: Reddit/daddit
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trebaju li djevojčice uvijek biti odjevene u ružičasto i nositi mašnu u kosu? Roditelji iz Danske upozoreni su u vrtiću kako bi njihova djevojčica trebala nositi haljinice

Kad se radi o maloj djeci, odijevanje prema spolu zna biti zanimljiva tema za raspravu. Mnogi misle i drže se toga da svijet treba točno znati kojeg je beba spola i tako oblače svoje dijete; uvijek plavo za dječake, ružičasto za djevojčice uz obaveznu mašnu u kosi. Međutim, neki smatraju da je roditelje čak potrebno upozoriti ako se ne pridržavaju tog pravila. Roditelji iz Danske, Steve Rold i njegova supruga Jessica imali su neugodno iskustvo u vrtiću, a objavili su ovu priču jer misle da je to previše, ali su i nasmijali Internet sa svojim komentarom.

Možda te zanima... Trogodišnju djevojčicu odbili ošišati na kratko u dva salona Vrtić

"Neki od starijih odgojitelja u dječjem vrtiću predložili su mojoj supruzi da bismo trebali našu kćer odijevati više u haljine ili da stavljamo ukosnice u njezinu kosu kako bi druga djeca znala da je djevojčica", objasnio je tata za Babble te dodao da se to dogodilo kada je mama došla po njihovog dvogodišnjeg sina.

Jesu li djevojčice oduvijek više voljele ružičastu boju?

Kao odgovor, Jessica je nacrtala mašnu na papiriću te ga stavila na glavu djevojčice i poslala u vrtić. Priču su objavili na društvenoj mreži Reddit, a pratitelji su oduševljeni njihovom reakcijom. 

Poput mnogih drugih zauzetih roditelja, Steve i Jessica odijevaju svoju kćer u ono što je najprikladnije. Često to znači da nosi rodno neutralne boje koje su nekoć bile u ormaru njezinog brata.

How my wife dressed our daughter the day after the teachers at daycare told her we should really be dressing her more like a girl. from r/daddit

"Nismo se zamarali time da znamo spol naše djece prije nego su se rodili, tako da smo većinu onoga što moja kćer nosi u ovom trenutku kupili  prije nego što smo znali da će čak i naš sin biti dječak", kaže tata za Babble. Steve je rekao da njegova žena nije bila jako uvrijeđena prijedlozima odgajatelja, ali je odlučila duhovito "uzvratiti".

Dječak s frizurom Možda te zanima... Rušenje predrasuda: Nema pravog načina za 'biti dječak' Školarci

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar vividi
    vividi

    Ne vidim potrebu da se curice odijevaju u rozo i obavezno u haljine. To je osobni izbor roditelja. I ja sam svoju kći odijevala u odjeću  koju mi je darovala šogorica. A ona ima sina. Tako da je i moja curica bila odjevena kao dečko. Nikad nitko zbog toga nije prigovarao. Ona si sad sama bira odjeću. I to sve nešto rozo, na cvjetiće, a haljine obožava.😁

  • mad975

    Iskrene čestitke mami!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.