Roditelji Sretna mama 16. listopada 2017.

'Biti mama desetero djece je sreća, ponos i moj cijeli svijet'

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Marina Soldo, mama desetero djece iz Pleternice, za Klokanicu je ispričala kako je to biti mama desetero djece, koji su najveći izazovi s kojima se susreće i kako najviše vole provoditi vrijeme kao obitelj

"Oduvijek sam htjela imati veliku obitelj, u mojoj obitelji nas je petero djece, dok je u suprugovoj njih troje", govori Marina Soldo iz mjesta Buk kod Pleternice, mama desetero djece: 20-godišnjeg Nikole, 18-godišnje Nikoline, 17-godišnjeg Vinka, 15-godišnje Martine, 14-godišnje Valentine, 12-godišnje Gabrijele, četverogodišnjeg Ivana, trogodišnjeg Mateja i petomjesečnih blizanaca - Josipa i Marije. 

Nikolina Nakić, kolumnistica Možda te zanima... 'Oduvijek smo sanjali kuću punu djece' Roditelji

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

41-godišnja mama Marina prvo dijete rodila je s 20 godina, a posljednje, blizance, s 40 godina. Iako su sve trudnoće prošle dobro i Marina govori kako nema velike razlike u trudnoćama, ističe kako je posljednja, blizanačka trudnoća, bila kompliciranija.

Najbrži porod - 15 minuta, najduži - sat i pol

"Što se tiče usporedbe trudnoća, nema velike razlike, osim kad sam ostala trudna sa blizancima. S njima je trudnoća bila baš teška, što je i razumljivo", govori Marina i dodaje kako su svi porodi bili lagani i brzi - najbrži porod trajao je 15 minuta, a najduži sat i pol, dok su blizanci rođeni putem carskog reza.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Iako je roditeljstvo promijenilo Marinin život na način da je posvećena samo djeci te se je odrekla puno toga, ističe kako ni za čim ne žali jer je ovo njezin život i velika obitelj je ono što je željela.

"Najveći izazovi su mi trenutno velike razlike između djece jer imam i tinejdžere i one pred pubertetom i malene, ali snalazim se. Djeca mi u svakodnevnim obavezama pomažu, a najviše volim provoditi vrijeme s djecom navečer i vikendom jer smo tada svi na okupu."

Lea Brezar Možda te zanima... 'Naša obitelj slobodno vrijeme uvijek provodi zajedno' Roditelji

Nedostataka velike obitelji - nema

Marini i njezinom suprugu Vjekoslavu najvažnija stvar u odgoju djece je da ih izvedu na pravi put u životu i da budu odgovorni, pošteni, da se slažu i da uvijek budu tu jedni za druge, a iskreno govori kako za nju ne postoje nedostaci velike obitelji, ali prednosti ima mnogo: "Nikad nisi sam, nikad ti nije dosadno, uvijek se imaš na nekoga osloniti i znaš kome ćeš se obratiti, a iskreno, nedostataka za mene nema."

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Uz punu kuću djece, mama Marina ponekad, iako ne prečesto, nađe vremena i za sebe, a uobičajen dan u njihovoj obitelji jednak je kao i kod svake druge obitelji s djecom: od jutarnje kave, doručka, brige o malenima, otpremanja i dočekivanja školaraca i slično. "U krevet ponekad idem u jedan sat po noći, nekad i kasnije, a ustajem uvijek u pola sedam ujutro", dodaje. 

Suzana Mišon, korisnica Možda te zanima... 'U kući nas je osmero, a osmomjesečni Tedi je najmlađi' Roditelji

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Za kraj, Marina je kao mama s puno iskustva poručila drugim roditeljima da se ne boje imati puno djece i veliku obitelj, a biti mama desetero djece za nju je sreća, ponos i cijeli njezin svijet!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.