Roditelji Sretna mama 15. svibnja 2018.

'Gdje god se okrenete - neka mama osuđuje vaše odluke'

Foto: Instagram/diaryofafitmommyofficial
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Da mi je novčić za svaki put kad su me nazvali 'lošom mamom', bila bih tako bogata. Ovih dana čini se gotovo nemoguće biti primjer dobre mame jer gdje god se okrenete - neka mama osuđuje vaše roditeljske odluke', piše mama dvoje djece

Sia Cooper, poznata fitness blogerica i mama dvoje djece, odlučila je stati na kraj osudama u majčinstvu. Ona je uz nekoliko prigodnih fotografija objasnila da, bez obzira na vaš stil roditeljstva i na vaše odluke, uvijek će se naći netko tko će vas osuđivati ili kritizirati.

Doris Pinčić Možda te zanima... Žene su ženama najgori neprijatelji Roditelji

"Da mi je novčić za svaki put kad su me nazvali 'lošom mamom', bila bih tako bogata", napisala je mama na svom Instagramu uz satirične fotografije izdanja 'loše mame'. "Ovih dana čini se gotovo nemoguće biti primjer dobre mame jer gdje god se okrenete - neka mama osuđuje vaše roditeljske odluke."


'Naučila sam da su prave 'loše mame' one koje konstantno umanjuju druge mame, osuđuju ih i kritiziraju'

Ova mama je dalje objasnila s kojim se sve osudama sama susrela preko društvenih mreža, a neke od njih su vježbanje u trudnoći, korištenje konzervirane hrane, briga o vlastitom izgledu, povremena konzumacija vina, tetovaže, dopuštanje djeci da jedu slatkiše, velike grudi, zajedničko spavanje, posao i tako dalje. 

Dvostruka mjerila u roditeljstvu: Mame se osuđuje, a tate hvali

Sia govori kako je grozno osuđivati drugu mamu i tvrdi kako su svi ljudi koji osuđuju pravi negativci u cijeloj katastrofi. "Naučila sam da su prave 'loše mame' one koje konstantno umanjuju druge mame, osuđuju ih i kritiziraju. Te mame su one koje su potpuno nesigurne i imaju osjećaj manje vrijednosti jer zašto bi inače to radile?", objašnjava mama.

porod, carski rez, novorođenče Možda te zanima... 'Osuđivali su me jer sam odabrala porod carskim rezom u privatnoj klinici' Trudnoća

'Ako me sve što radim čini 'lošom mamom', ponosno ću nositi tu titulu'

U puno savršenijem svijetu, ova mama govori kako bi malo suosjećajnosti, prihvaćanja i podrške puno toga promijenili nabolje. "Ne postoji pravi način roditeljstva ili majčinstva. Svi mi putujemo istom stazom i radimo najbolje što možemo. Majčinstvo nije univerzalna stvar koja funkcionira za sve jer što funkcionira za jednu obitelj, ne mora funkcionirati za drugu. Tko smo mi da osuđujemo izbore i odluke drugih mama?"

'Moja kuća nije čista i svoju djecu rodila sam uz epiduralnu'

Na kraju svoje poruke upućene svim mamama, Sia govori: "Biti mama je dovoljno teško i ako me sve što radim čini 'lošom mamom', ponosno ću nositi tu titulu. Nazdravljam svim 'lošim mamama' na svijetu!"

blogerica constance Možda te zanima... Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj - ovo moraš pročitati Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci