Roditelji Sretna mama 12. veljače 2019.

Jessica Biel otkrila što bi napravila drugačije kao nova mama

Foto: OConnor-ArroyoPress AssociationPIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

36-godišnja glumica Jessica Biel nema problema biti potpuno iskrena o majčinstvu - nedavno je progovorila o svim izazovima kroz koje je i sama prošla kao nova mama

Glumica Jessica Biel poznata je po svojoj iskrenosti pa je tako prošlo ljeto na Instagramu je podijelila smiješnu i stvarnu fotku sebe na kojoj drijema u autu, a ispod koje je pisalo: "Uhvaćena! U svom prirodnom stanju, primijetite labavu čeljust, duboki san i opipljiv umor ovog stvorenja. Da, to je zaposlena mama."

Možda te zanima... 4 stvari koje bih voljela da sam znala o prvoj godini majčinstva Beba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel) on

Iako njezin sinčić Silas već ima tri godine, ova mama još uvijek se može sjetiti kako su izgledali oni najraniji dani bez spavanja. Glumica je nedavno iskreno progovorila o novom majčinstvu i svim njezinim 'umornim' i 'iscrpljujućim' čarima

Za portal Parents.com, Jessica je otkrila kako je na početku jako malo brinula o sebi s obzirom kako sam porod nije prošao po planu.

Ako sam rodila carskim rezom, moje tijelo me nije 'iznevjerilo'

 | Author: OConnor-ArroyoPress AssociationPIXSELL Foto: OConnor-ArroyoPress AssociationPIXSELL "Moram priznati kako sam bila jako loša u brizi za sebe na početku. Osjećala sam veliki teret zbog toga što sam rodila carskim rezom. Porod nije prošao onako kao što sam planirala i moje misli su bile na nekom drugom mjestu. Očekivala sam nešto potpuno drugačije, stoga sam se osjećala da moram napraviti puno drugih stvari kako bi stvorila drugačije iskustvo u njegovom malenom životu. To je bila pogreška", rekla je glumica i dodala kako je umjesto toga trebala biti nježnija prema sebi i jednostavno si reći: "Imam zdravu bebu, dobro smo, on se dobro razvija. Idi na masažu i nemoj se loše osjećati zbog toga.

Idi na večeru i nemoj se loše osjećati zbog toga."

Možda te zanima... Uz pet koraka možete produžiti bebin san i do tri sata Beba

Najviše me iznenadio nedostatak spavanja

Također se prisjetila kako nije bila spremna na sve neprospavane noći u kojima je pokušavala uspavljivati svog dječaka. Kad su je pitali što ju je najviše iznenadilo oko njegovog spavanja, 36-godišnja glumica je brzo odgovorila: "Nedostatak spavanja! I koliko teško ga je bilo uspavati. Koliko sam puta pokušavala sve moguće tehnike koje jednostavno nisu funkcionirale. Ja sam bila jako umorna, on je bio jako umoran i sve nam je to teško palo."

No isto tako je dodala kako se potpuno preporodila kada je otkrila poznatu metodu dr. Harveyja Karpa koja uključuje pet koraka, a to su:

  • povijanje
  • bok/trbuh pozicija
  • ljuljuškanje
  • šuškajući zvukovi
  • dojenje

Dobronamjerni savjeti za uspavljivanje beba koje ne trebate slušati

"Za poklon sam dobila njegovu knjigu 'Najsretnija beba' i naučila o koliko se korisnom alatu radi kada ste sami kod kuće i jednostavno ne znate što napraviti, a beba je nesretna i uznemirena", rekla je glumica.

Kada je riječ o dijeljenju informacija povezanih s roditeljstvom i općenito novim majčinstvom - Jessica snažno vjeruje kako prvenstveno treba biti iskren. "Pokušavam biti što iskrenija s ljudima. Kada su ljudi nervozni oko nedostatka sna, smatram da im treba reći kako stvari stoje. Mislim da se o puno stvari ne govori otvoreno i iskreno, uključujući i uspavljivanje i spavanje beba te koliko teško može biti dojenje, a vjerujem kako bismo trebali biti super iskreni i zatim reći: Budite fleksibilni, pronađite pomoć, alate, nemojte biti sami i izolirani."

Kristen Bell, Day Shepard Možda te zanima... Iskrena glumica: Majčinstvo je poput filma 'Dobar, loš, zao' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.