Beba Mama poslije poroda 28. rujna 2017.

Ako sam rodila carskim rezom, moje tijelo me nije 'iznevjerilo'

Foto: Facebook/TheHonestBodyProject
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografkinja i mama dvoje djece snimila je majke nekoliko dana nakon poroda carskim rezom, a seriju snažnih fotografija nazvala je 'Moje tijelo me nije iznevjerilo'

Natalie McCain fotografkinja je i mama dvoje djece kojoj je cilj pomoći ženama da pronađu ljepotu u promjenama kroz koje njihova tijela prolaze nakon poroda. Prije dvije godine pokrenula je blog The Honest Body Project, a nedavno je objavila knjigu pod istim imenom u kojoj je podijelila priče i fotografije stvarnih tijela majki bez korištenja Photoshopa ili raznoraznih filtera. Sve njezine fotografije i priče posebno su snažne, a posljednja serija fotografija koju je Natalie snimila nekoliko dana nakon poroda carskim rezom svojih modela, podsjetit će vas koliko su uistinu nevjerojatna ženska tijela. 

"This body that has seen surgeries, tumors, three C-sections, and incredible loss didn’t fail me one bit. My baby is...

Posted by The Honest Body Project on 9. kolovoza 2017

Seriju fotografija nazvala je 'Moje tijelo me nije iznevjerilo', a jedna od žena koje je Natalie je fotografirala je mama troje djece, Jacqueline, koja je podijelila svoju priču. Fotografije su intenzivne i realne, a iako neke žene na carski rez gledaju kao na znak da ih je njihovo tijelo iznevjerilo, mama Jacqueline naglasila je kako su njezini ožiljci znak uspjeha

Možda te zanima... Mama trojki: 'Moji ožiljci dokaz su moje snage' Roditelji

"Kada sam imala 24 godine, liječnici su otkrili kako je moj lijevi jajnik povećan. Zbog toga sam mjesecima prolazila kroz razne testove, odlazila liječnicima, onkolozima, a na kraju i operaciju. U obitelji imam povijest raka jajnika i nisu mi mogli sa sigurnošću reći što je točno u pitanju ili zašto raste takvom brzinom. Operacija je isključila mogućnost raka, ali bila sam dijagnosticirana s agresivnom endometriozom. Imam ožiljak od pupka do zdjelične kosti i jedan jajnik manje."

"My boyfriend (now husband) and I were told that if we planned kids it might be hard, if at all possible, and with as...

Posted by The Honest Body Project on 9. kolovoza 2017

Ona i suprug ubrzo nakon toga odlučili su osnovati obitelj. Rečeno im je da će biti gotovo nemoguće začeti, a ako će uz tako naprednu endometriozu i uspjeti, Jacqueline će imati velike šanse izgubiti drugi jajnik i podvrgnuti se histerektomiji, odnosno odstranjenju maternice. "Godinu dana kasnije odlučili smo ipak pokušati i ne žalim ni zbog čega."

Ivana Crnković Možda te zanima... 'Nakon odstranjenja jajovoda i 4 in vitro oplodnje, napokon sam trudna' Roditelji

Paru je trebalo nekoliko godina da uspiju začeti dijete. I iako carski rez nije bio u planu, ovi roditelji nikako na njega nisu gledali kao na neuspjeh. "Trebalo nam je četiri godine da dobijemo našu najstariju djevojčicu i nakon pet dana trudova završila sam na carskom rezu. Čula sam priče mnogih mama koje su poželjele da njihovo tijelo nije 'podbacilo'. Mogu reći da nisam planirala carski rez niti sam ga htjela, ali moje tijelo zasigurno nije 'podbacilo' niti me iznevjerilo'". 

"When I was 24, doctors found that my left over was extremely enlarged. This led to months of tests, doctors,...

Posted by The Honest Body Project on 9. kolovoza 2017

Fotografkinja Natalie napisala je u svojoj knjizi kako je Jacqueline tijekom snimanja bila poput snažne ratnice"Kada sam fotografirala Jacqueline, još uvijek je imala kopče od operacije i bila je u bolovima. Sve o čemu sam mislila je koliko je snažna i inspirativna što u ovom trenutku pozira za fotografije. Bila sam oduševljena dok sam je slušala i promatrala i vjerujte mi, carski rez definitivno nije 'lakši' put do kraja."

Možda te zanima... Foto: 9 prekrasnih poruka iza ožiljaka od carskog reza Beba

Bilo da se radi o carskom rezu ili vaginalnom porođaju, cilj ovog projekta je potaknuti mame diljem svijeta da vole svoja tijela zbog toga što su u stanju napraviti. "The Honest Body Project ima za cilj osnažiti žene i prekinuti posramljivanje izgleda žena nakon poroda. Nemojte se sramiti svog tijela, cijenite ga i slavite!"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.