Roditelji 19. prosinca 2023.

Mama na božićno jutro: Mnoge će se prepoznati u urnebesnoj „predstavi“ ove djevojčice

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako svi maštamo o savršenom božićnom jutru, idili i miru, često nam ovi moderni Božići izgledaju nešto drukčije, a mame su te koje se uvijek – najviše, pa možda i previše trude.

Božićno jutro nam je sve bliže, tik-tak. Uzbuđenje raste  kod klinaca jednakom brzinom kojom raste nervoza i popis onog što još treba obaviti kod roditelja. Ili – mama? Mame su te koje vole „potegnuti“ i više nego što treba, pa onda jednostavno padnu kao pokošene od iscrpljenosti. A cilj je da sve na Božić bude savršeno.

Možda te zanima... Njena djeca nisu nikad dobila niti jedan poklon za Božić. Ona ih ne želi razmaziti. Roditelji

No, to nije sve. Treba sve to zabilježiti, baš onako kako je bilo. Dobro, nekad i ne baš kako je bilo, nego kako si željela da bude, budimo iskreni. U tom nastojanju da sve bude kako treba, nekad jednostavno pregorimo i zaboravimo na smisao tog jutra, tog blagdana. I onda sve to skupa djeluje u stvarnosti (i u očima naše djece) malo drukčije nego što mi mislimo…

E, pa ova je djevojčica pokazala mami kako je ona to doživjela i nasmijala Internet! Njena mama je, očito, jedna od tih mama koje u glavi imaju jednu sliku, dok je stvarnost malo drukčija. Mama s Instagrama/TikToka Darryl Provato Prendergast (@geriatrictiktokmom) objavila je video u kojem njezina kći na urnebesno smiješan način imitira kako je to biti mama na božićno jutro.

Na početku ona „sačekuje“ djecu već na stepenicama, sa spremnim mobitelom u rukama, obučena u kućni ogrtač i neurednu punđu, te pita djecu što misle, je li Djed Božićnjak došao. Da, da, došao je. Ali prvo sve treba slikati – upozorava djecu, pa neka ništa ne otvaraju. Ona već ima spremnu vreću za ukrasne papire: sve ide u vreću!

Poprilično jakim i ne baš opuštenim glasom „mama“ viče: „Alexa, pusti klasičnu božićnu glazbu“, sa šalicom za kavu u ruci, prije nego što izgovori rečenicu koju je svaki roditelj barem jednom izgovorio: „Čini mi se da vidim još jedan iza bora,“ na što prekomjerno dramatično namigne.

@d_prend40 I detect no lies. #momhumor #momsatchristmas #momofteensandtweens #motherdaughter #funnydaughter #momoftweensgirls @😈ISLA✨ ♬ original sound - Darryl Prendergast

Na kraju slijedi video poziv s bakom, odnosno mamom. S osmijehom od uha do uha ona govori kako su pokloni divni i kako joj djeca žele zahvaliti za ono što su dobila. No, tad miče mobitel i namršteno i agresivno pokazuje djeci da uđu u kadar, da ih pita jesu li zadovoljna onime što su dobili dok ona kima glavom.

Pratitelji su oduševljeno komentirali, a mnoge su se pratiteljice složile da je to slika i prilika njih samih, ma koliko od tog željele pobjeći. Iako je ovaj video zamišljen da bude smiješan i to definitivno jest, možda istovremeno može poslužiti mamama kao poziv na buđenje i poticaj da malo više uživaju u tom jutru i danu, umjesto težnje da sve bude savršeno.

Ovo su burni dani, pa ako se osjećaš kao da ne možeš sve – jednostavno nemoj. Svi mi imamo svoje tradicije i ono što nekima odgovara, drugima ne odgovara. Ono što je najvažnije je slušati sebe i učiniti ono što je najbolje za svoju obitelj i - mentalno zdravlje. Kako god odlučiš slaviti, sve dok tvoja djeca znaju da su voljena, bit će to čarobno doba godine.

Možda te zanima... Možeš li ove godine izbjeći blagdanski burnout? Pokušaj ovako i sjeti se da – ne moraš sve! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.