Vrtić 18. prosinca 2023.

Veliko srce: Djedovi Božićnjaci speleolozi razveselili djecu koja se liječe u zagrebačkim bolnicama

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ima li išta ljepše od osmijeha za dječjem licu – posebno onda kad na tom licu ima ponešto suzica? Kad ti Djed Božićnjak pokuca na prozor, nema te tuge koja ne nestane!

Nije lako dane provoditi u bolničkoj sobi. Nije to lako niti odraslima, a kamoli djeci koja žele jurcati uokolo i družiti se sa svojim vršnjacima i prije svega biti sa svojom obitelji. Zato osmijeh na licima djece koja trenutno nemaju izbora i provode svoje dane u bolnici ima još i dodatnu vrijednost. Znaju to itekako dobro Djedovi Božićnjaci koji su pokucali na prozore dječjih bolničkih soba KBC-a Rebro.

Svake godine ova akcija razveseli mališane, njihove roditelje, a sve ostale itekako raznježi. Priređuju je članovi Speleološkog odsjeka Planinarskog društva Velebit, a nazvana je prigodno – Božićna spuštancija.

U sklopu ove humanitarne akcije Djedovi Božićnjaci spuštaju se niz zgrade bolnica, kucaju na prozore dječjih soba i dječici smještenoj na liječenju daruju poklone koje najčešće doniraju građani. Ove je godine vesela ekipa iz PD Velebit imala i svoje pomoćnike – speleologe iz Speleološkog odsjeka PD Željezničar.

 | Author:

Ova vesela i hvalevrijedna humanitarna akcija razveselit će danas mališane, a sigurni smo i njihove roditelje, smještene u tri zagrebačke bolnice. Prvi je na redu bio KBC Zagreb, odnosno popularno zvano Rebro, a pokucat će danas još na prozore Klaićeve bolnice, kao i Klinike za tumore.

 | Author:

Bit će ovo, sigurni smo, uspomena za dugo sjećanje koja će se još dugo prepričavati, kao i svijetla točka u nekim možda malo tmurnim danima ovih mališana i roditelja. Bravo za Djedice, a mališanima želimo brz oporavak!

 | Author:

 

 | Author:

 | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.