Vrtić 28. studenoga 2023.

Počinje vrijeme kad nam Djed Božićnjak može biti najbolji "partner u zločinu" – kao ovom tati

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vrijeme u kojem djeca vjeruju u Djeda Božićnjaka tako je dobro da nekad ne želiš da to ikad završi i svake se godine bojiš da bi baš ova mogla biti ta… Jer taj Djedica je nekad tvoj najbolji prijatelj.

Djed Božićnjak postoji. Stvaran je i donosi djeci darove. I točka. Jednostavno želiš tako razmišljati, odnosno želiš tako „igrati“ sve dok ide. Jer, osim što ne želiš gledati dječje suze u trenutku kad shvate da su cijeli život vjerovali u, khm, laž, želiš uvijek još malo produžiti tu čaroliju. Jer, budimo iskreni, zabavno je. No, to nije sve zbog čega ne želiš „ubiti“ Djeda Božićnjaka. Taj Djedica može biti tvoj najbolji „partner u zločinu“ sa svojom listom dobrih i zločestih…

Možda te zanima... O čemu roditelji najviše lažu svojoj djeci? Odgovori će te iznenaditi Vrtić

Postoji i ona druga lista – lista stvari za koje smo prije nego što smo postali roditelji bili sigurni da nećemo raditi kao roditelji. No, da, ta lista. Negdje na njoj je i stavka nešto poput „neću nikad mititi ili varati djecu da naprave nešto“. I onda postaneš roditelj.

Tata Dave Ogleton, koji na TikToku ima profil pod nazivom @ fitdadceo, podijelio je svoj video u kojem govori upravo o tom. Njegov sin ne želi jesti, a on ne bira sredstva kojima će ga podmititi i ucijeniti da pojede to što bi trebao. U tom njegovom okrutnom planu glavni mu je suučesnik – Djed Božićnjak. Oni su prijatelji.

„Misliš da ga ne znam? Misliš? Oh, dobro! Djede! Kako je gospođa? Aaa, dobro! Slušajte, Djede, imam tu Prestona koji ne želi pojesti večeru, čak ju je srušio na pod,“ počinje tata Dave svoj razgovor s Djedicom, kao da su najbolji prijatelji. Istovremeno gleda svog sina, pa nakon što kaže da je srušio večeru na pod, izrazom lica i šaptom daje do znanja Prestonu da je – gotov.

A tata nastavlja: „Trebamo li poslati službeno pismo da ga maknete s liste dobre djece i stavite na listu zločeste? Aha, ne moramo, samo Vas zamolim, ok, jer nije mi vjerovao, pa sam samo htio provjeriti…“ Nakon tog citira pjesmu Santa Claus is Coming to Town, ali u stihove ubaci piletinu i rižu – odnosno aktualnu večeru.

@fitdadceo

Tis’ the season to weaponize Santa Claus 🎅🏼

♬ original sound - Dave FitDad Ogleton

I tu se sve mijenja, jer – Preston, očito, počinje jesti svoju večeru. „Oh, oh, čekajte, znači jedeš ipak! Djede, on ipak jede sad najednom svoju večeru, da, da, ok, bok!“ završava tata svoj razgovor s Djedicom dok mališan, zamišljamo, pokunjeno jede ono što mu je na tanjuru…

Je li to u redu pristup? Je li po pedagoškim standardima i je li nešto čime se svaki roditelj ponosi? Ne, nije. Naravno da nije. Ali pribjegavamo li svi takvim rješenjima nekad? O, da. Možda nije nešto čime ćeš se pohvaliti na primjer odgojiteljici svog djeteta… Ali hoćeš najboljoj prijateljici pa ćete zajedno umirati od smijeha!

Eh, Djedice, budi nam što duže partner!

Možda te zanima... Psiholog otkriva laži koje NIKADA ne bi smjeli govoriti svojoj djeci, posljedice nisu bezazlene Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.