Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    25. Srpanj 2022. 16:22

Hrana - ja krenula s miksanjem jedne po jedne namirnice pa shvatila da nece ici. Ja inace rijetko kad i sebi kuham, to je muže zadatak otkad živimo skupa. Skočila sam na kombinacije jabuka-gris, tikvica-palenta i opet pomislila kako to nema smisla. Nekidan je dobila nas rucak al bez zacina - juhu od bundeve (bundeva, krumpir, mrkva, batat, peršin), a jučer pileću juhu (prsa, krumpir, mrkva). Sve blendano. I najviše je toga pojela. Ova piletina je bila hit! Moram doc do toga da jedemo svi isto jer cu poludit 😂 doduse, danas je prevruce pa smo odledili punjene paprike, a ona ce opet jabuku-gris. Nisam još kupila ni jednu kašicu jer uvijek doma imam jabuka i banana, muž je opsednut time da je zdjela za voće puna. 😂
    Lezanje i boca - vec neko vrijeme drami kad je drzim i dajem bocu pa je legnem skroz na ravno i gusta jer joj nije tolilo vruce kao na meni, a moze i gledati vise okolo. Valjda je sad u điru i neka faza kad moram bit kraj nje pa kad joj muž daje bočicu, pije ako kože gledati u mene. Lijepo je imati fan club, al nije celebrityjima ni lako 😂
    Zubi - vec 4mj mijenjam one slinčeke svako 15min, al još ništa. 😁
    Vrućine - nekad je baš nervozna jer joj je vruće pa bude cijeli dan samo u peleni. A nekad zeli da je nosim na rukama makar gorimo i ja i ona. Živimo u splitu, plaže su nam posvuda, al nemam živaca spremat se i ić kad ručamo jer na povratku oko 20h je vec nervoza za spavanac. Znam, bebo, i ja bi kucu na plazi da iz mora mogu u krevet al ne ide 😂 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    25. Srpanj 2022. 16:26

Svu me isprepipa po licu, prsti u oci, nos, lupi , primi za loce, bradu, nos... najvise kad spava ili ju uspavljujem... Joj mene moja cupa  ,sprdam se da cu izgledat ko bakina kokoš  ( ima tri pera na sebi). Tako da cu i ja izgledat bez kose. 
    Cure svaka vam cast, svaki dan novi izazov i trud sa bebicama od hranjenja do borbe za infekcijama . 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

Bru1502
    25. Srpanj 2022. 16:31

bibi

Evo i mene napreskokce. Nama viri mala kljovica vec tjedan dana☺️ Cekamo i drugu da proviri. Jel i vas maleni capaju po licu? Ona se hipnotizira na moju kosu (ove tri dlake koje su mi ostale) i onda me poteze, rukama gnjeci nos, usta, ma presmijesno.
    Btw sad sa 6mjeseci mi je daleko najsladja ikad. Toliko se veseli kad nas vidi… A kad joj prdim po guzici umire od smijeha.
    Usamljenost- nikad nisam bila vise usamljena. Cudan neki osjecaj, uvijek je tu. Bila s nekim ili ne.

Ovo copanje po licu mi je standard. Prvo je pocelo od toga da moj nos strpa u svoja usta i smije se, sad mi vec stavlja prste u usta, broji mi zube ili dira oko oka,kapka itd.
    A kosu svima cupa, ja sam vec mjesecima u pundji il repu- ocelavit cu do zime.
    To prdjenje po trbuhu, nogama mislim da to sve nasmijava..i ono ka je umoran pa je svud skakljiv pa umire od smijeha ako ga se poskaklji u podrucju vrata il sa strane od trbuha.

Mateo 30.11.21

• Upitnica_Split
    25. Srpanj 2022. 17:04

E, da. Jučer mi je tako brzinski zabila prstić u nos da mi je krvarila ogrebotina i još peče. Ti noktići su kao žileti! Iako redovno šišam, al svejedno. 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Clarissa
    25. Srpanj 2022. 17:40

Upitnice ovo s klopom zvuci ohrabrujuce, mislila sam da se tako i moze dok nisam na te neke smjernice nabasala, one me izbezumile a muz takve stvari ne ferma (on mu je vec dao da cucla friski paradajz, marelicu i cak kelj dok ga je rezao), sto je najbolje mali je bio zainteresiran za to sve, a ja nafilana tim smjernicama na rubu da me slag strefi od prizora Definitivno trebam olabaviti.
    Super vidjeti da vas ima jos koje ih polegnete za bocicu, vec sam mislila da nes ne valja, ali ako to prolazi, zas ne?  Naravno, podrige hendlam as usual.
    Cupanje, grebanje o daaa, cupa mi kosu na veliko, prtlja po licu, navlaci uho, usnice, nos, a noktici zbilja ko brzorastuci zileti, stalno podrezujem i za dva dana eto opet crvenih linija od grebanja.
    Kak vi uspavljujete? Dani kad bi se ubatalio od vecernje flasice su proslost, a izgleda da sam pogrijesila sto ga vec dulje uspavljujem tako da ga stavim na nas krevet, legnem kraj njega, mazim i pjevam pa kad zacori prenesem u krevetic. Sad samo to prolazi, a ako ga odmah stavim u krevetic, prvo malo izvodi alpinizam po stranicama krevetica, zvjerinja ispod vrtuljka i uskoro nastane histerija. Pokusavam tako uspavljivati, ali onda odustanem od vriske i opet da ubrzam proces stavim u nas krevet. A dugorocno sam si s time zapravo napravila zez 

• Clarissa
    25. Srpanj 2022. 17:45

bibi ovo za usamljenost, tocno tak i ja osjecam. Ajme koliko sam se naplakala u ovih 6 mj, kao nikad prije u zivotu, nadam se da je to sve neka normalna hormonalna stvar, a bome i uzimam sve k srcu na milijuntu potenciju. Vidjet cemo je li prolazna stvar (kad ce vise proci aaaaa) ili nesto za psihica
    Zaboravih dodati - taman mi prestane padati kosa kadli malac otkrije da moze uloviti kosu i cupati je 

• Upitnica_Split
    25. Srpanj 2022. 17:54

Clarissa

Upitniceovo s klopom zvuci ohrabrujuce, mislila sam da se tako i moze dok nisam na te neke smjernice nabasala, one me izbezumile a muz takve stvari ne ferma (on mu je vec dao da cucla friski paradajz, marelicu i cak kelj dok ga je rezao), sto je najbolje mali je bio zainteresiran za to sve, a ja nafilana tim smjernicama na rubu da me slag strefi od prizoraDefinitivno trebam olabaviti.
    Super vidjeti da vas ima jos koje ih polegnete za bocicu, vec sam mislila da nes ne valja, ali ako to prolazi, zas ne?Naravno, podrige hendlam as usual.
    Cupanje, grebanjeo daaa, cupa mi kosu na veliko, prtlja po licu, navlaci uho, usnice, nos, a noktici zbilja ko brzorastuci zileti, stalno podrezujem i za dva dana eto opet crvenih linija od grebanja.
    Kak vi uspavljujete? Dani kad bi se ubatalio od vecernje flasice su proslost, a izgleda da sam pogrijesila sto ga vec dulje uspavljujem tako da ga stavim na nas krevet, legnem kraj njega, mazim i pjevam pa kad zacori prenesem u krevetic. Sad samo to prolazi, a ako ga odmah stavim u krevetic, prvo malo izvodi alpinizam po stranicama krevetica, zvjerinja ispod vrtuljka i uskoro nastane histerija. Pokusavam tako uspavljivati, ali onda odustanem od vriske i opet da ubrzam proces stavim u nas krevet. A dugorocno sam si s time zapravo napravila zez

Ajmeeee, imamo isto dijete za uspavljivanje 😂
    Legnemo, gledamo se, ona mr mazi po licu i zaspe dok je lupkam po guzi ili leđima i mumljam neku melodiju ili pjevam neke izmišljene rime. Mislim da su mi susidi na rubu živaca kad čuju  "ja sam mala mar-tina, mamina i ta-tina" 😂😂😂 jedno vrijeme su oalile melodije splitskog kola i korčulanskih plesova (hvala godinama folklora!) Al sad plače kad krenem 😂 pa sam na Jingle bells 😩
    U kreveticu ne vice al ne nikako umirit, i budna i u snu ga cijelog prijeđe uzduž i poprijeko i lupne glavom i svasta nesto.
    Upravo spava na meni 1ipo h, dvaput sam je spustila pa vriska. Muz umisto da odradi nesto jer sam preuzela njegovu smjenu, hrče u sobi. Baš krasno. Njemu je ova dohrana nešto šta je MOJE, nije stavio kuhati jabuke i danas ocito njoj samo mlijeko na meniju. U pmsu sam pa bi ga torpedirala na mjesec. Al treba nam njegova placa 😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    25. Srpanj 2022. 19:26

Ja moram pohvalit mog malenog za spavanje ovih dana, nadam se da će potrajati😄. Oko 20.30 najkasnije 21 se uspava sam tako da ga stavim u krevetić i dok starijem pričam priču on zaspi. Samo ako mu padne duda onda se javlja. Spava do 5 a onda počne sa šuškanjem jer ga malo zeza začepljen nosić. Ubrzo opet zaspi i tako do 08.30.  Ali mu oko ponoć ponudim bocu pa popije nešto u snu bez buđenja i oko 5,6 mu isto ponudim da nadoknadi malo to što preko dana ne pojede dosta.
    Normalno je da mame puno plaču, nekad od umora, nekad od nervoze ali često i od sreće😄🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    25. Srpanj 2022. 20:50

Bas mi vas je gust citati. Krenula komentirati ali toliko je toooga.☺️
    Ukratko, muzevi su sebicne lijene guzice, sve bebe zajebavaju al ih svejedno obozavamo😂
    Vrucine mrzimo i ja i mala i sigurna sam da ce se preporoditi kad malo zafriska. Isto mi je bila tlaka ici na more radi tih pola sata u moru. Mislim da se svi koji zive ili imaju nesto na moru najmanje kupaju.
    Sad vas citam i ok, mozda da se prestanem zaliti na spavanje. Moja isto zaspe ranije ovih dana, do 8. Spava do 5,6 sto je meni puno prerano al vidim da je normalno😂 Razmazila me kad je imala 3,4 mjeseca pa bi ja opet tako. Jedino kaj ona meni jako nemirno spava, bude i plakanja i svega, pa sam valjda zato umorna.
    Uspavljivanje i los san su nas isto prebacili iz krevetica u bracni i nemam pojma kak bi uopce izvela povratak u resetke😂 ona meni u tom kreveticu stalno izvodi vratolomije i isto se svako malo zvizne, pa place itd. A da budem iskrena, falila bi mi u krevetu🙈 znam da cu pozaliti sigurno.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    26. Srpanj 2022. 11:13

Joj i meni bas gust citati, a moram priznati da mi jucer bas dobro doslo malo se raspisati i podijeliti misli :) 
    Dakle nocas nesto novo, em zaspao sinoc (vec) u pola 10 i to ga muz uspavao, em jutros odvalio do skoro pola9, what's going on!? I prvi put spavao na trbuhu! Jutros se krenuo buditi oko 6, promijenila mu pelenu i stavila k sebi u krevet da vidim jel zbilja vec budjenje, a kad ono on se okrenuo na trbuh, malo dudio i zaspao ko pracka! Naravno gledala sam ga cijelo vrijeme (jer zasto ja ne bih bila zabrinuta dise li kad se mogu zabrinjavati), a on corio ko violina, izgleda da mu godilo. A kad sam ga sama tako za spavanje pokusala na busu, to se bio vrpoljio i negodovao...znaci pustam ga nek sam odredi kad mu pase 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.