Moj mali ovaj tjedan puni 6 mj i ceka nas pocetak dohrane, ja to odgadjam do valjda psihicke granice od 6 mj odnosno sva sam se stiltala kad sam vidjela te neke upute i pravila, uplasila se da je komplicirano i tak...pisale se o anksioznosti, eee ta sam, nema toga sto me ne brine vjerojatno i previse. Kolegica mi posudila 6u1 food procesor, omg, to je za mene SF, jos moram prouciti kako funkcionira i vidjeti hocu li se uopce snaci s time ili se drzati loncica i stapnog
Mislila sam poceti s rizinim pahuljicama (dm bio neke narucih) u AD-u pa onda za pocetak od povrca poceti s tikvicom. Zlice i tanjur spremni, samo ja u trti mrti kako ce to ici i hoce li prihvatiti. Kupila sam kljunasicu u nadi da ce s njom poceti prihvacati vodu, drugi nacini zasad nisu dali ploda.
E da, ispalo je da ima refluks mokrace 2. stupnja tako da godinu dana mora uzimati profilaksu, to mi svaki dan stres hoce li dovrsiti tu bocicu u koju stavljam antibiotik u prahu. Onda opet na onu preteagu di mu u pimpac guraju katetera u medjuvremenu kontrole... Sto se motorike tice, okrece se na oba boka, okrene se s obje strane na trbuh pa se kao rotira, nekoliko je puta uspio sam se preokrenuti s trbuha na ledja, na ledjima se podize u most, odskakuje unatrag, drzi igracke i zvecke s obje ruke, dohvaca ih i tak, valjda je to sve ok za 6 mj. Zadnjih dana je otkrio vristanje, znaci vristi za svaki vrag u opernim visinama, posebno kad hoce zaspatia ne moze, ajme nadam se da je to samo faza i istrazivanje glasnica, a ne neki njegov novi karakterni faktor
. Noc prespava fala bogu, a kroz dan mi je na 5 obroka AD-a, jutarnji i vecernji 200 ml, dnevni 150-170 ml. S tim da vec neko vrijeme izvolijeva, hranjenje potraje pa dovrsi bocicu samo na lezecki, drugacije nece pa nece...prvo sam mislila da ga nesto boli, ali kako se redovito kesi nakon pocetnog cendritisa, pretpostavljam da ili zeli promjenu prema pravoj klopi, ili hoce tako na ledjima da bi zvirlao svuda oko sebe (sve je zanimljivije od bocice, cak i polica s knjigama koju skenira kao da je izlog s bombonima)
Malo sam se raspisala da nadoknadim. Saljem vam support svima i veliki girlpower!
Bilo je i price o muzevima, uf, ne znam sto da velim, dobar je on ali osjecam se toliko usamljeno i izolirano jer sam vecinom ja sama s malim, muza nema do navecer, cak i vikende nadje uvijek nesto sto bas mora obaviti, i mislim da i dalje ne shvaca koliko je solo briga o bebi zahtjevna, on kao da misli da su meni dani cvjetne livade bez brige i pameti, da se mi samo zezamo i uzivamo po cijele dane. Zbog tog pristupa mi je pomisao na drugo dijete sada veliki no, otisla bih na kvasinu (mozda vec i jesam). Ubija me stanje nase komunikacije trenutacno, ali necu sad otici off topic, zaustavljam se
Nedavno smo napokon ugradili klimu, zbilja se vise ne moze drugacije, u stanu nam je usijanje. Cudim se da nisam smrsavila od silnog znojenja i isparavanja
Bok Clarissa, samo se ti raspisi, volimo mi to☺️
Refluks mokrace, ajme majko. Cek ja to dobro shvacam da ce stalno biti na antibiotiku?
Nemoj se dohrane bojati, mlijeko im je i dalje glavna klopa. Isftina bog, kad se krene nema nazad, sto znaci jos jedan novi zadatak svaki dan. Ja si uvijek uzmem par gotovih kasica da imam u slucaju kad mi zvjerka ne da skuhati.
Casmatino je super, al ovo za okretanje na ledja stoji. Moja mimoza ne podnosi da joj glava imalo lupne na tvrdo, odmah deracina. Tak da bacanja na ledja najvise prakticira po bracnom krevetu di je mekano. Motoricki sve kaj pises mi se cini super. Mislim da im jedino to izvijanje u most nije neka sreca, al fizijatrica mi je rekla da je to vise voljne naravi a ne motoricki problem😬
Daj mi reci pls koliko mu to mjerica hrane dajes kad kazes 200ml? I kaj ti znaci da spava noc😬, kad se digne ujutro i jel klopa po noci?
Ja ne znam kaj je s mojim vrazickom al ona svaki dan sve ranije i ranije budjenje ima. Dosli smo od 9 dok sam kombinirala cicu i ad, da bi se danas npr. digla u 5:30. I odmah krece pterodaktil (tak zovem to njeno novo glasanje🤦♀️). A u 3:30 je plakala ko kisna godina dok je cekala klopu. Ko da se vracamo unazad 😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Malo sam se raspisala da nadoknadim. Saljem vam support svima i veliki girlpower!
Bilo je i price o muzevima, uf, ne znam sto da velim, dobar je on ali osjecam se toliko usamljeno i izolirano jer sam vecinom ja sama s malim, muza nema do navecer, cak i vikende nadje uvijek nesto sto bas mora obaviti, i mislim da i dalje ne shvaca koliko je solo briga o bebi zahtjevna, on kao da misli da su meni dani cvjetne livade bez brige i pameti, da se mi samo zezamo i uzivamo po cijele dane. Zbog tog pristupa mi je pomisao na drugo dijete sada veliki no, otisla bih na kvasinu (mozda vec i jesam). Ubija me stanje nase komunikacije trenutacno, ali necu sad otici off topic, zaustavljam se
Nedavno smo napokon ugradili klimu, zbilja se vise ne moze drugacije, u stanu nam je usijanje. Cudim se da nisam smrsavila od silnog znojenja i isparavanja
Moj muz po drugi put otiso vanka radit na dva ipo mjeseca, uvik mu kazem kad kuka kako je njemu tesko- jel ti mislis da sam ja na Havajima s njim 24/7. I onda mi dodje i cini sve sta ja nisam- stavlja malog pred ekrane, krevelje se i smiju po sav dan, digne ga cim zaplace.:a ja samo gundjam jer eti po noci dojim -manje spim, sisam nokte, pravim malom hranu, vodim u pedijatra, ocito je ko je fun parent a ko vecinu treba odradit 😂
Jos me i ova vrucina izludjuje, tesko mi samoj ga odvest na plazu.
Evo moj poceo otvarat ladice jucer, vuce se na trbuhu po cilom stanu samo obadam dje ce sto iskrenut il se ozlijedit. Oribo mi je sve podove, svaku mrvu skupi, kaos 😅
Mateo 30.11.21
Clarissa bas mi je zao da maleni ima refluks, ali mozda se povuče. I mi iako ga nemamo i dalje moramo na česte kontrole, urin sada svakih 2 mjeseca a uzv bubrega nakon 4. I nefrologica nam rekla čim se beba čudno ponaša ili dobije temperaturu odmah prvo posumnjati na urinoinfekt i analizirat mokraću.
Možeš mi pliz kad stigneš napisati kako to jedete iz bočice dok je na leđima? Sve ću probat jer ovo naše na žlicu traje po minimalno 35 min da bi ubacila u njega 130 ml. Naravno puno završi i izvan usta 😭
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
bibi 200 ml velim ako je 6 mjerica, znaci 180 ml vode, ali to je onda u biti 210 ml, nekad slozim sa 170 ml vode pa dam 5 i 2/3 mjerica, ovisno kak je zadnje pojeo jer ima faze strajkanja. Otkad se satvpomaknuo, pomaknuo mu se ritam zaspivanja pa sad prije 10 ili pola 11 no way da zaspi, a onda spava do 6-7-pol8, po noci ne jede (i tako vec ima sigurno 3 mj), na tezini dosad uredno dobivao, mislim da sad ima oko 7 kg, znat cu tocno sljedeci tj kad idemo ped. Ovo za most, mislila sam na polozaj dok je na ledjima pa dize guzu a noge podignute u koljenima,ruke drzi tad uz tijelo,to kao da vjezba za buns of steel A da, profilaksa je smanhena doza antibiotika, nissm odusevljena sto to mora uzimati, kao ni stalnim strahom oko svake temp da opet ne ispadne urinoinfekt...
Melani, to sam slucajno otkrila kad je tijekom hranjenja cendrao na meni - da bi se smirio na ledjima dok bi zvirlao okolo, ili bih mu dudu tutnula za smirenje pa opet bocicu dok lezi, on onda jednom rukom ili nogom lupka po meni, a zvirla od plafona do apsolutno svega po sobi jer je tu nesto valjda turbo zanimljivo potraje, ali pojede...
Uf melani, da, to stalno pracenje, zao mi je da i vi morate, ma mora biti sve ok, tjesim se proci ce i to.
Bru bas veselo! Nema odmora dok traje obnova
Evo moj nastavlja vristat za svaki vrag, a kad ga premjestim nekamo smije se, pa ti znaj...idem u misiju hranjenja, jutros je uspio sve na meni pojesti, sad ocekujem opet drugu polovicu bocice izvolijevanje s kruznim pogledom po boravku
Ja kao da pisem na parove razbroj se pa saltam... Tnx bibi! Prije mjesec dana je imao neka nocna budjenja, sto zbog snova, sto jer bi se krenuo kesiti i igrati kad bih prosla krevetcu, nekakosam ga uspavala. Otad stalno u cosku krevetca drzim dudu da imam za smirenja po mraku, ako krene nesto usred noci :)
Joj da, melani ova pracenja, prije mjesec i pol zakurio 39, ja se ufrastila sta ako je opet infekt, bili i na hitnoj pedijatriji jer smo bili u drugom gradu kod moje mame a pedica odmah htjela UK provjeriti, nasrecu bilo sve ok, ispao neki blagi faringitis za koji nisu trebali nikakvi lijekovi. A taman je bio jako strajkao s hranom tad, jedva bi trecinu ili pola pojeo, zato sam se odmah uplasila da nije opet ta bakterija, ali aleluja nije bila. No taj stalni strah od toplomjera i temperature, uf, to moram sama sa sobom rijesiti
Sto se zubi tice, eto vec 3 mjeseca ja mislim krenuli su, slini kao hidroelektrana i gundja na sve cim metne u celjust, mrci, ali jok, jos nista, dodje nervoziranje s celjusti u valovima, no nista jos ne iznice...
Evo i mene napreskokce. Nama viri mala kljovica vec tjedan dana☺️ Cekamo i drugu da proviri. Jel i vas maleni capaju po licu? Ona se hipnotizira na moju kosu (ove tri dlake koje su mi ostale) i onda me poteze, rukama gnjeci nos, usta, ma presmijesno.
Btw sad sa 6mjeseci mi je daleko najsladja ikad. Toliko se veseli kad nas vidi… A kad joj prdim po guzici umire od smijeha.
Usamljenost- nikad nisam bila vise usamljena. Cudan neki osjecaj, uvijek je tu. Bila s nekim ili ne.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji