Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelanr__
    28. Srpanj 2022. 12:23

Zdravo cure, nisam se javljala od poroda ja mislim 😅 ne ulazim na forum, ne stizem i nesto se nisam uspjela ni logovati.
    Moj djecak je stigao 26.11.2021 i sad vec uveliko imamo 2 obroka uskoro planiramo uvesti i treci, tezak je 8 kg, puze vojnicki, nemamo ni jedan zub 😅 ni znakova da ce uskoro, poceo je polako da se dize na noge to mu je zanimljivije nego da pocne da puze na sve 4. Dosta je aktivan tako da sam stalno u nekoj zurbi i trci oko njega. Spava 3x30-40 minuta po danu i navece od 20h do 6h uz par budjenja. Vec smo prezivjeli i pad sa kreveta, udarac od komodu 🤭 najdraza igra mu je trenutno da baca stvari na pod i gleda ih na podu dok mu ne dohvatim. Poceo je da govori mama, tata, daj daj, ajde, baba, beba 🥰 nadam se da cu vam upratiti malo vise uskoro 🥰

bibi
    28. Srpanj 2022. 22:08

Nelanr neka si se ti nama javila. Sto nas je vise to bolje!
    Meni je jako fora citati kaj stariji klinci rade. 
    Melani jeste ok?
    Upitnica jel ti se mala smirila po noci? Moja je sinoc opet imala show, sat vremena se igrala s jastukom na glavi, tamo negdje oko 2 ujutro😂
    Peglanje- ja snazno podupirem nepeglanje i samu sebe pokusavam disciplinirati al u biti stvarno stvarno ne volim neopeglanu robu stavljati u ormar😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    29. Srpanj 2022. 07:52

Ajme je.... zaspala je sinoc oko 20i30 i probudila se u 7i10, ALI je bila aktivna 90% vremena. Ona kao spava, ali cvili i brblja i vrti se i gmize i svasta nesto. U kreveticu se izlupa o resetke pa se stalno dizem, kad je kraj mene ne mogu se opustit jer imam bas visok krevet, a nju odavno ne sprecavaju jastuci i popluni jer gura kao sivonja naprijed. Jutros dobre volje, a ja kao brod iz oluje.... sreca da je muz na godisnjem pa ce po danu mene pustit da spavam. 
    A on jutros - cuo sam, plakala je kao cilu noc.
    Ja - i, jesi dosa vidit sta je problem?
    On - pa ti si s njom, znas sta radis.
    Ja, pe-me-esična poludila. Sad je do Vel.Gospe na godisnjem, mijenjat cemo se za noc. Buahahahaha. A samo je treba drugaciji odgovor dat i nebi tako bilo. 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    29. Srpanj 2022. 09:20

Bibi, nema temp, ali smo dotakli dno sto se tice unosa mlijeka, ne mogu niti pisat koliko je lose jer u biti ne znam, jer pljuje iz zlice i toga bude po svuda. 🙄 Iz očaja sam dala zasecerenu kamilicu i keksolino nebi li sto unio u sebe. I to je jedva pojeo. Sat vremena sad traje obrok. Jedino kasica krušaka jabuka je prosla ok ali njemu treba mlijeka!!! Pedijatrica kaze da mozda slabije jede zbog uvodenja aptamila. Pa zato smo ga i uveli. Inace bi već išla u bolnicu ali van toga on je vesel i sve super. Ali potone kad vidi zlicu a o boci mogu samo sanjati. 
    Javim se kad to malo sredimo! 😀

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    29. Srpanj 2022. 09:36

Ajoooj. Moja vec danima zeza s hranjenjem pa mi je tesko, a nije ni blizu tvojoj situaciji...
    Probaj blendati krušku i jabuku i mlijeko. I to se računa! A tako se mozda lakse navikne na Aptamil.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    29. Srpanj 2022. 10:47

Upitnica_Split

Ajme je…. zaspala je sinoc oko 20i30 i probudila se u 7i10, ALI je bila aktivna 90% vremena. Ona kao spava, ali cvili i brblja i vrti se i gmize i svasta nesto. U kreveticu se izlupa o resetke pa se stalno dizem, kad je kraj mene ne mogu se opustit jer imam bas visok krevet, a nju odavno ne sprecavaju jastuci i popluni jer gura kao sivonja naprijed. Jutros dobre volje, a ja kao brod iz oluje…. sreca da je muz na godisnjem pa ce po danu mene pustit da spavam.
    A on jutros - cuo sam, plakala je kao cilu noc.
    Ja - i, jesi dosa vidit sta je problem?
    On - pa ti si s njom, znas sta radis.
    Ja, pe-me-esična poludila. Sad je do Vel.Gospe na godisnjem, mijenjat cemo se za noc. Buahahahaha. A samo je treba drugaciji odgovor dat i nebi tako bilo. 😂

Koja si ti legenda😂😂😂 aj bas javi kak je zamjena prosla. Zelim ti da uspije al nisam optimist.🙈
    Mi smo jucer imali jutarnji razgovor u kojem se ja zalim kak mala nis ne spava i da ne znam vise sta da radim. On mrtav hladan da cuje on sve to, bez brige (i njemu je tesko) i da je maloj sobi jako vruce jer gleda na istok pa sunce rano krene (suza mi je krenula).
    Btw njih dvije treba upoznati, ko da su blizanke. Ova moja je predobre volje zadnjih par dana. A spava nikad manje. Ja sam od 1-5 lezala na ledjima (sto mrzim mrzim mrzim), s njom onako ispod pazuha/ruke i stavljala dudu opet i opet. Tak je jedino htjela biti da ne place. Evo ja stvarno ne znam kako ju vratiti u krevetic. To znaci da mogu citavu noc sjediti pored njega i stavljati dudu..

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    29. Srpanj 2022. 10:51

melani32

Bibi, nema temp, ali smo dotakli dno sto se tice unosa mlijeka, ne mogu niti pisat koliko je lose jer u biti ne znam, jer pljuje iz zlice i toga bude po svuda. 🙄 Iz očaja sam dala zasecerenu kamilicu i keksolino nebi li sto unio u sebe. I to je jedva pojeo. Sat vremena sad traje obrok. Jedino kasica krušaka jabuka je prosla ok ali njemu treba mlijeka!!! Pedijatrica kaze da mozda slabije jede zbog uvodenja aptamila. Pa zato smo ga i uveli. Inace bi već išla u bolnicu ali van toga on je vesel i sve super. Ali potone kad vidi zlicu a o boci mogu samo sanjati.
    Javim se kad to malo sredimo! 😀

O isuse, siroce malo. A ti, evo ne znam sto bi rekla vise. Sve mu to naplati nekad kasnije u zivotu🙈
    Ako si na izmaku snaga trazi uputnicu da ga pogleda neki strucnjak. Mozda ima neki problem a da se ne vidi na prvu. Npr. ono s jezikom.
    E da, meni mala puno puno manje bljuca na aptamil jedinici nego sto je na aptamil pre. Ako ista znaci.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    29. Srpanj 2022. 10:52

E, a mozda da mu stavis malo espumisana u mlijeko da ima okus po banani ili one fine homeo kapi🤷‍♀️
    Sretno!!!!

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    29. Srpanj 2022. 14:52

Cure mala mi je pocela gmizati. Nije puno ali prodje metar, dva sigurno. Radi to ko mali crv. Dize guzu, skupi noge i odguruje se. Ono kaj me muci je dok to radi nekad prekrizi noge u gleznjevima. Nekad ih prekrizi i dok jede meni u narucju. Znam da krizanje nogu nije neka sreca al meni ovo izgleda samo ko neka faza. Jel jos neka beba to tak radi?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    29. Srpanj 2022. 15:04

To je radila od 4.5 do 5.5mj starosti. Fizijatrica je rekla da je to ocekivano jer shvate da imaju snazne noge. A sad kad je ojacala ruke, ne zna ici naprijed nego se rukama odguruje unatrag i to je ljuti jer je ciljana igracka sve dalje iako se ona trudi 😂😂
    Osim toga se valja po krevetu s kraja na kraj leđa-trbuh-leđa-trbuh i, zadnji hit - nalakti se na lijevu ruku ispruži noge kao da je na plaži pa desnom dohvaca igracke. A radi i mot iz tog polozaja koji mi djeluje kao pocetak posjedanja. 🥳🥳 iako je jos preslaba za sjedenje, stavim je nekad među nogama da vidim kako ide - kao da ima 3 promila u krvi 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.