Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    melani32
    04. Svibanj 2023. 11:56

Super da su sve bebe zdrave!
    Moji su isto ok, meni je danas 9. dan  od pojave simptoma korone, još me muči malo kašalj i nos, ali vratio se njuh. I baš sam imala jaku slabost, tlak mi skakao do 150/100 sad pokušavamo shvatiti dali je to bilo od panike pa mi trebaju normabeli povremeno ili sam baš dobila visoki tlak pa će trebati terapija. Zasad je čak i ok bez ikakvih tableta. Baš me neka panika i neizvjesnost cijelo vrijeme  drži.
    Bebačica je detaljno pregledana i čini se sve ok zasad. 
    Nadam se da ste sve dobro i da uživate u šetnjama. 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Bru1502
    04. Svibanj 2023. 17:12

bibi

Aaaa mala Upitnica usrecila mamuuuu🥰 jedva cekam da i kod nas krene.
    O boze Bru, upala kuka?! Pa od kud to, sta kazu dr? Ima super vokabular za njegovu dob, cini mi se.
    Kod nas je i dalje samo tata cisto i jasno i vidim da svasta pokusava reci ali ne ide jos. Al zato oponasa sve zivotinje po zvukovima (najdraze joj je rezanje ko lav divljakusa mala) i prepoznaje u slikovnicama kad ju pitamo, salje puse, ‘pere kosu’, ceslja se, ma svasta nesto. Doslovno je ko spuzva, sad bas vidim nagli napredak u razumijevanju svega. I super, super se ponasa. Sve mozes s njom. Nadam se da ce potrajat.
    Zubica imamo vec dosta, ne znam ih ni prebrojat.
    Kolica ja forsiram da ne odustanemo skroz jer ko ce nju malu teskasicu nositi kad bude umorna a nismo blizu doma.
    Vidim u parku da nije od nekih druzenja, nikad se ne gura medju druge i generalno vise voli vecu djecu. Zivotinje obozava, al takvi smo i mi pa nista cudno.
    Nocu je kako kad. I dalje smo na jednoj bocici oko 4,5 ujutro.
    Jel moguce da su svi vise manje zdravi sad ili sam fulala?!

A eto samo jedan dan nije htio stat na nogu, dizo jr u zrak kad bi stajo na nogama. A dr me odma pitala jel bio nedavno bolestan jer je valjda ta upala kuka posljedica neke bakterijske ili virusne infekcije, a on stvarno nije bio bolestan u zadnjih dva mjeseca (a bili svi bolesni oko bozicnih praznika) pa ih je to zbunilo, te su sumnjali na astritis i odma dali dva antibiotika i to venozno 4 puta dnevno (plus brufen 3 puta dnevno). Pa jos virozu skupio u bolnici pa imo dva dana infuziju 8h- to je bila borba zadrza dijete po danu na bolnickoj fotelji. Dozivio je strah od doktora bolnice i med sestara. Jedino pozitivno da je naviko zaspat uz buku i svijetla te u kreveticu.I ja sam cula da se to cesto dogodi kod djece, nema posljedica ali se moze ponovit kao.
    A tom virozom zarazio doslovno sve- mene, babe i djedove, moju sestru, malu u bolnickoj sobi, rodbinu iz zagreba.. Pa ovi u zg zarazili neku drugu djecu u vrticu i tako pola drzave ccc. Ev nez jel nesto u zraku pa svi imase virozu u zadnjih mj dana il je mali bio nulti pacijent.

Mateo 30.11.21

melani32
    04. Svibanj 2023. 19:35

Ajme Bru baš ste se napatili. Bitno da je prošlo i da je sve ok s malenim. A koji su mu bili simptomi te viroze, nešto želučano ili?

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Tigrica
    06. Svibanj 2023. 06:24

Upitnica dobar provod na festi .
    Melani drzi se ,brz oporavak zelim.
    Bru bas ste se napatili drzi se...
    Sa djecjim bolestima nikad kraja. Dok su mali najteze je sto nezaju rec i pokazat sta ih boli.
     Moja voli voznju na bicu, kaze muz a ga zna trkat da krene kad stoje na miru a maza na bicu.

Kako je krenula u jaslice bas lose spava, ova noc koma.  Ubila me nocas sa budenje, plakanjem,cicanje. Kaze muz da su tete rekle da je juce puno plakala. 
    I dalje cica , neda se.. i jos ne hoda, sad pocima ,napravila je 2 koraka samostalno. Zao mi sto nismo uzeli hodalicu, vjerujem da bi do sada prohodala. 

Opet ima slajma u nosu nakon tri dana jaslica. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    07. Svibanj 2023. 14:39

Petak - maticar i vecera - do 21h je bila budna, preskocila popodnevni spavanac i zaspala na mojoj sestri. To je bio znak za kuci. 😁
    -
    Subota - popodnevno rostiljanje uz bazen i navecer party uz DJa - mislili smo da cemo bit kratko, radi nje, a na kraju ostali skoro do ponoci. Spavala je prije puta, tamo bila budna i znatizeljna (iako mi se cini da nije obozavatelj guzve, bilo nas je 60ak, od toga 15ak djece). Ako smo bili u ekipi, mirna. Odmaknemo se negdje - razigrana. A naucit ce.... dosla je u veliku obitelj 😂 DJ krenuo oko 21h, njoj se svidjela glasna i vesela glazba al je zaspala na 3.pjesmi uz sav taj šušur. Spavala je do polaska doma što u kolicima što na meni i cijeli sat do doma i cijelu noć. Većina djece je ostala do ponoći, bilo je baš dobro. 🥰
    Rekli smo sestri i zetu da ćemo doć na svako njihovo vjenčanje 😂😂
    -
    Danas smo teška koma. Ona spava već 2.put. ja kljucam glavom. Al idemo popodne đir do rive jer nam je Sv.Duje 🥳

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Bru1502
    07. Svibanj 2023. 18:05

Tigrica

Upitnica dobar provod na festi .
    Melani drzi se ,brz oporavak zelim.
    Bru bas ste se napatili drzi se…
    Sa djecjim bolestima nikad kraja. Dok su mali najteze je sto nezaju rec i pokazat sta ih boli.
    Moja voli voznju na bicu, kaze muz a ga zna trkat da krene kad stoje na miru a maza na bicu.

Kako je krenula u jaslice bas lose spava, ova noc koma. Ubila me nocas sa budenje, plakanjem,cicanje. Kaze muz da su tete rekle da je juce puno plakala.
    I dalje cica , neda se.. i jos ne hoda, sad pocima ,napravila je 2 koraka samostalno. Zao mi sto nismo uzeli hodalicu, vjerujem da bi do sada prohodala.

Opet ima slajma u nosu nakon tri dana jaslica.

Ma dobro je to, cim je napravila sama dva koraka to ti znaci da ce svaki dan sve hrabrija biti i raditi vise koraka, za par dana bi mogla napraviti 10 koraka i prohodati. Bitno da prohodaju do godine ipo. Tako je i nas s 15mj ravno odjednom prohodao, a drzo se namjestaja sigurno od 10mj. Neki govore da manje padaju i placu valjda kad prohodaju kao malo stariji.
    I u nas se tom cicanju ne nazire kraj.
    Evo krenil su vrucine i kalkulacije kako odjenuti dijete da zaobidjemo nahladu. Moj dns u kratkom bodiju i preko kratka majica i to se skuho, a pred vecer valja obuc dugu majicu i prsluk. A opet kisu najavljuju pa jos ni debele majice i zimsku robu nismo prekrizili i spremili.

Mateo 30.11.21

bibi
    08. Svibanj 2023. 06:37

Tigrice ajde da je muz napokon nazad, bit ce ti lakse da ne soliras bas u svemu. A za hodanje, to ti je to, nakon 2 samostalna ide svaki dan koji vise i ne okrenes hodaju. A to im je bas velika sreca.
    Upitnice zive zivot😂 toliko uzbudjenja nisam dozivjela ne pamtim. Moja isto nije od guzvi definitivno. Kad je susur ona promatra, ne zaletava se.
    Cicanje- jucer u parku deckic natezo mamu, meni je izgledao kao da treba skoro u skolu hahhahha. Vjerojatno je samo velik🤭
    A roba i kod nas kaos. Imam 3 kombinacije u opticaju kroz dan. Za po doma, za jutarnju setnju i za popodnevnu. Narucila sam joj bas neki dan bodice kratkih rukava i sad kak je krenulo vruce mislim se da bi joj bile bolje majice. Dovoljna im je ta plastika medju nogama, a onda jos zakopcani bodi.. ne znam. 
    E da, jel netko planira ovo ljeto pokusat sa tutom ili je jos puno prerano?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    08. Svibanj 2023. 13:36

Mi bi probali s tutom ali samo zato jer veći ponekad još ode na tutu kad mu se neda na wc školjku a manji obavezno s njim, gleda ga sav oduševljen i želi pipkat tutu rukicama, fora mu je. Osim toga kad kaka ima svoje mjesto u boravku gdje čučne i obavi skoro svaki put baš na to mjesto. Kupit ćemo mu pa neka sjedi. Sa starijim sam tu malo kiksala pa se otegnulo ali sve to dođe na svoje🙂
    A robica, nosim im tanke jaknice u ruksaku kad idemo van i šilterice ako baš zaprži. Teži mi je taj ruksak nego miš, svega tamo ima 😂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Tigrica
    09. Svibanj 2023. 06:31

Neki dan je napravila i 5 dok je bila sa muzem. I sad stop. Naucila sam ju da joj pljescem, i sad sam cim nesto napravi smije se i pljesce. Htjela sam ju motivirat. Sad ako nema pljeskanja nema nista. 

Bru hthela bih ju maknut od cice , a neda se. Makar nocno cicanje da se naspavam. Izgleda joj rastu zubici mislim trojke.

bibi je lakse je sto je muz doma...

Maza opet doma..bronhitis nakon par dana jaslica. Ja idem radit muz je sa mazom. 

Super za mini Upitnicu .

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    09. Svibanj 2023. 06:42

Mi svojoj uvijek plješćemk za motivaciju pa možda odgojimo narcisa malog 😂😂
    Čim je ona krenula, ide to. Vjerojatno se još sebi čudi kako je savladala nešto novo i woooow 😁
    Koje su to promjene i napredak, mi ne doživimo toliko godinama 😂
    -
    Apropo ruksaka, upravo na posao idem s prepunjenim! Moji su novčanik i futrola za naočale, a ostalo njeno (bočica, šeširić, nešto za prigrist) jer je kupim iz vrtića pa se vozimo autobusok doma. Danas nema igračaka jer sam morala ubacit svoju salatu za marendu 😁
    -
    Kakve smo s kilažom? Ja sam na predtrudničkoj kilaži (cca 75) al izgledam nikako. Sva mekana i salasta. Nekako me manje briga nego prije i više volim svoje tijelo al sam prošli tjedan probavala haljine za vjenčanje pa sam se VIDILA. No dobro  😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.