Sretan majčin dan!🙂
Cure jel ima koja beba problema s kožom kao i mi? Koža iza ušiju se peruta i puca, ispod pazuha bude crveno dosta ali najgore je oko usta. Odjednom se sve zacrveni, upali i onda se povuče kroz par dana samo od sebe i za par dana opet. Bude kao da ga je netko koprivom opalio. Traje to već neko vrijeme, pedijatrica dala više vrsta krema (sve morali kupit naravno), kortikosteroide ne smije dat da ne poliže. Sad nas šalje dermatologu. Ali kako je jednom rekla Upitnica njima vjerujem ko i astrolozima. Po meni treba napravit alergotestove, ma ne znam ni sama.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Moja ima atopijski pa na sve reagira osipima (ramena i butovi na buru, antibiotik, vrucinu.... ugl suhoća).
Iza ušiju je zbalo biti dok je bila manja, sad rijetko da popuca koža. Ispod pazuha moram redovno brisati jer za cas popuca....
Nemam ti pametan savjet, posebno za oko usta. Prijateljici mala predškolac pa ima problema već godinama, sve je probala, na prvu pomogne pa postane imuno na to. Nevenova mast je prirodna pa mozda da probas s tim?
-
Mi od sinoc opet u fibri. Samo joj je predvecer skocilo oko 38.5
Danas cijeli dan ima fibru pa nema, nismo spustali (osim sinoc) jer dobro podnosi. Sutra moram radi isplate place na posao, izici cu ranije u utorak ostajem doma. Muz u srijedu. Ne razmisljam jos o cet-pet 😑
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sretan majčin dan🥰
Upitnica moja je nakon 4 dana jaslica ostala doma, srecom muz se vratio pa je doma sa njim .On sa njom obilazi pedijatricu. Inace bi ja opet bila na bolovanju.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Clarissa i mi smo u problemima s toplom tj hladnom vodom. Vec dugo ju ne prematam na prematalici (ne da se zvjerka) nego ispirem u lavabou u kupaoni i ovo je bas sranje, nema finije rijeci.
Za kozu nemamo iskustva. Na obrazima joj se zna jako zacrveniti od vjetra, hladnoce ili ako ‘roni’ po jastucima i bude jako suho, ali joj ful pomogne aderma exomega linija. Ovo tvoje mi zvuci kao alergija 1/1.
Bolesne bebacice drzite se. Valjda dolazi ljeto uskoro, ili polarna zima, ko ce ga znati vise…
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Baš! Jutros sam odjevena kao u listopadu 🙄🙄🙄
3 MPO postupka
💜 01/22.
Kako ste mame i bebe?
Bibi ako se sjećam tvoja curka je rođena sa 37 tjedana? Jeste išle kući normalno nakon 2 dana i dal se po svemu vodila kao terminska beba ili ste morale nešto dodatno pratiti? Znam da je maloj Upitnici malo falilo do 37 pa su morale svašta nešto. Eto da se malo informiram jer vrijeme curi😄
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Ja sam o svemu razmisljala osim o prijevremenom porodu 😂
S 37+0 i dalje se smatra da je dijete rođeno u terminu i, ako nema zdravstvenih problema, ide se redovno doma kao da je rođeno s 40tt.
Sve ranije se smatra palčićem i vodi na neonatologiji barem minimalno (u toplom kreveticu ili inkubatoru).
Moja miška je rođena na 35+5, 10 dana prije najranijeg ulaska u termin. Da nije prestajala disat i da je bila dovoljno snažna za sisanje, ne bi ostala tih 19 dana nego kraće (imala sam oprezniju doktoricu, danas mi je to ok, onda mi je bio pakao).
Nedavno smo u obitelji dobili dijete rođeno 45 dana prije termina (33+3) pa je ostala 10ak dana na neonato. Bitno je da ima preko 2400g i dobar zdravstveni status.
-
Ako rodiš na 37+0 i dalje, nema produljenja porodiljnog, a ako rodiš na 36+6 dobiješ 22 dana produženja. Apsurd al eto.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sadašnje stanje - doma je cijeli tjedan. Uzela sam utorak mislec da je sve ok i da cemo nekako izgurat tjedan a na kraju dobila sumamed, kašlje užas, nos katastrofa, fibra jednom dnevno skoči do 39C, šumi joj jedna strana pluća. Pa sam na bolovanju s njom. Sutra kontrola. Šta reći? I rođendan sam proslavila u kućnom pritvoru, muž dovukao ekipu, tortu i pršut. Iako sam bila fizički umorna od cijelog dana s njom i slabog spavanja po noći, psihički mi je dobro došlo 😁😁
Danas se tovim slatkišima. 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Šta vam je najneuobičajenija igračka? Nama onaj mali sok u tetrapaku. Dobila ga je u paketiću sa slatkišima za uskrs (dida se zaletia, skoro sve smo muž i ja pojeli jer nije za tako malu djecu). Sokove ne pije pa tu žirafu na tetrapaku zovemo Žuži i uredno se igra s njom kao i s drugim igračkama 😂
Da, u tetrapaku je još uvijek sok 😆
3 MPO postupka
💜 01/22.
Uh to za produljenje porodiljnog je stvarno nebulozno.
Najneobičnija igračka je moj Dove gel za tuširanje. To mu je u rukici veći dio dana. Moram ga potrošit pa mu dat prije nego skuži kako se otvara😂
Brzo ozdravljenje Maloj Upitnici a mami sretan rođendan u zakašnjenju!😀
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji