Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    22. Travanj 2023. 20:35

Apdejt - miški skakala fibra jako i to nakon 2 doze antibiotika i oba puta se baš osula (kao urtikarija) pa nam je doktorica ukinula taj antibiotik u strahu da je alergija. Hitno vađenje krvi jučer pokazalo da nema upale ni alergije nego je očito neka viroza. Osip je možda od kombinacije viroza-temperatura. Dobila je antibiotske kapi za uši i neke za nos. 
    Ona od sinoć jedva da je pala ispod 38C. Spuštamo kombinacijom paracetamola (čepić) i ibuprofena (sirup) i tuširanja mlakom vodom. Dobro jede i pije, većinu dana je raspoložena i zaigrana. Kad je jutros pod pazuhom pokazalo 39.8C skoro sam umrla. A nespojivo mi s njenom energičnosti i tekom. 
    Nadam se da je danas bio najgori dan i da će se sad izborit protiv tog virusa....
    -
    Kako ste vi ostali?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    22. Travanj 2023. 20:41

O isuse.. ja stvarno ne znam vise sto bi i odgovorila. Ovo je strasno kako se mucite.
    Kak se nosite sa stalnim opsadnim stanjem? 
    Mi smo ok. Ne mogu se pozaliti, pogotovo ne nakon vasih poruka..

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Tigrica
    22. Travanj 2023. 21:07

Upitnica jesi ju testirala možda mišku na koronu?
    Drzi se...

Meni je žao sto nisam svoju testirala na koronu. Po simtomima je imala koronu. (bar ja tako mislim ) 
    Spominju da novi soj korone ima jednu od nuspojava konjuktivitis. Bolje da nepisem koliko je grozno izgledalo. 
    Mene je nesto copilo , opet🤯
    Neznam, koturam dan po dan i ne usudim se razmisljat kakav ce bit. 

Bibi neka tako i ostane. I bolne da ste zdravi! 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    22. Travanj 2023. 21:25

Nisam je testirala.... nije mi palo na pamet da bi mogla bit korona a da i nas dvojr nismo skupili (na ljeto smo svi troje imali). Imam doma test. Mogla bi sutra probat.
    -
    Kako se nosimo? A ono, mazi, ljubi, spuštaj fibru, piški s njom u naručju kad se ne želi odvojit od mame i taaaaako. Lakše je kad je vikend pa smo skupa. Jučer mi je sestra bila tu jer je imala godišnji. Al kad se sjetim upale grla i odbijanja jela i pića, ovo je super. Sve tamani pa mi je lakše, prije će se izborit.

Bibi, neka ste dobro! Možda su se zvijezde posložile pa je miniBibi dobila odličan imunitet. 😁
    Ja sam bila takva, dijete sa sela, domaća spiza. Nikad ni upalu uha (muž kaže da je on imao par puta i da je to najgore ikad). Zato sam zbunjena. Savjet mladima - prije sklapanja braka, raspitajte se kod buduce svekrve o bolezljivosti partnera 😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    22. Travanj 2023. 21:43

Ma mislim da je sve to samo zato sto ne ide u vrtic..
    Ja sam bila slaba na pluca ko dijete a kasnije nikad bolesna. Antibiotik sam popila jednom u srednjoj i niti jedan do poroda.
    A njen tata, nema sta njega ne boli.. a mala je njegov copy paste. Znaci isti su na vlas fizicki, nadam se da ce ostalo bar na mene hahhaha. Njega stalno nesto muci, stalno neke tegobe al sto puta sam rekla da ce mi ‘plesat na grobu’🤦‍♀️ jeremija..

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    23. Travanj 2023. 06:56

Kod nas je koma. Meni prekjučer toliko gadan gašalj, do povraćanja. Prečudan okus dok kašljem, iskašljavanje nečeg zelenog. Jedva zaspala i oko 3 u noći se probudim s čudnim okusom u ustima i ispljunem malo krvi par puta. Otišla odmah na hitnu tamo mi provjerili sve živo, ne znaju od čega je. Kažu možda zubno meso ili afta ali bitno da ne kašljem krv.
    Uz to mi mama pred 8 dana dobila koronu, dosta joj je bilo jako. Prva dva dana dok nije znala smo se vidjeli s njom. Sebi sam od utorka do danas napravila 2 brza testa, bili negativni. Na hitnoj mi isto brzi test bio negativan a pcr neodređen. Pa me zvali drugi dan da idem ponoviti pcr i ispao ipak negativan. Napokon se malo smirim, kašalj malo bolje, nisu mi dali antibiotik mi ništa jer je krv bila ok. 
    Miševi sve ove dane kašljucaju i curi im nos ali ništa strašno. I od noćas stariji opet na 39.1 temp. Pretpostavljam da je to sad korona. Taman je prošlo 7 dana od zadnjeg susreta s mojom mamom. Za poludit. Sad samo čekam da i mi ostalo dobijemo a svi smo još slabi od te zadnje viroze koji smo imali. Još mi i beba koja je inače turbo aktivna nešto premirna zadnjih dana. Imam osjećaj da nikad neće prestat ovaj loš period.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    23. Travanj 2023. 22:53

Drzi se Melani! Neka su ti napravili sve pretrage, bar si radi toga mirna. A mozda vas ipak korona zaobidje.
    A za bebicu mislim da je najbolje da slusas intuiciju. Ako te strah odi na pregled, mame znaju najbolje.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    24. Travanj 2023. 15:29

Ajme melani, baš začarani krug.... imaš baby watcher? Da se bar malo umiriš? 
    -
    Kod nas napokon pala fibra, sad je izbio osip, prvo po trupu pa po ostatku tijela. Potvrda da se radi o trodnevnoj groznici tj. Šestoj bolesti.
    Miška je baš iscrpljena od svega i željna maženja i odmora. Preskače vrtić do idućeg tjedna najmanje.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    24. Travanj 2023. 17:09

Imam watcher da, čini se ok sve. Idem za 8 dana kod ginekologa, pa ću vidjet, možda se okrenula pa se manje osjeti. Malo je danas ipak aktivnija. 
    Jučer bili na dežurnoj s većim, uši, grlo i pluća sve ok, jedini simptom je ta temperatura do 39.1. I naravno odbijanje hrane. Sutra idemo dat krv i urin. A manji i dalje kašljuca i curi nos. 
    Meni još neke pretrage radili sve se čini ok, ali za kašalj mi ne žele dat ništa dok nije neizdrživ. Srećom dio dana i po noći ga nema. 
    Upitnica, koje je još simptome imala tvoja miška? Samo temperaturu i na kraju osip ili još nešto?
    Nisam ga testirala na covid, imam test ali samo bi se brinula ako je to, bitno je da mu bude bolje.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    25. Travanj 2023. 06:53

Visoka fibra koja se ne da baš spustit. Od četvrtka navečer do nedjelje ujutro. Ali podnošljiva djetetu jer je očito ništa konkretno ne boli. Onda je nakon zadnjeg paracetamola pala i nije se dizala više. Al je jučer ujutro osvanula sa natočkanim trupom i kasnije se proširilo i na vrat i lice. Bila je kod doktorice pa je ona potvrdila da je to to. Osip ne svrbi i traje cca koliko je i fibra trajala.
    Krv smo vadili radi onog ranijeg osipa i sumnje na alergiju na Amoksiklav pa se vidjelo da nije upala nego viroza (niski leukociti, viši crp). Taj raniji osip je nekakva reakcija tijela na virus i visoku fibru pa nije vezan za ovu Šestu bolest isključivo (ja sam ga imala uz mononukleozu i fibru preko 40).

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.