Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    31. Svibanj 2023. 13:56

Joj, baš čitam na faceu danas u nekoj mamecoj grupi "moj se s 3mj okretao, moja je s 3 već puzala..."
    Ma joj, dok je dijete zdravo nebitno je kad će ista od toga napraviti. Pustimo djecu da budu djeca ❤️

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙
    04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak

Tina0409
    31. Svibanj 2023. 14:26

Mislim da u današnje vrijeme mi majke se previše opterećujemo…nije svako dijete isto,neko će se prije okrenuti neko kasnije,ali to nije nikakav pokazatelj da s dijetetom nešto nije u redu,već jednostavno kad bude spremno će to napraviti.Kako su naši roditelji s nama,nisu sigurno toliko truda ulagali u vježbanje i igranje,pa smo svi se razvili i normalni smo.

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

• ikica_90
    31. Svibanj 2023. 16:08

BlairWaldorf

Tina0409

Ma nije meni problem ići na vjezbice,ja sam i htjela da idemo,pa smo otišli privatno kod fizioterapeuta pa na kraju hladan tuš doživjela.
    Idemo idući tjedan kod naše pedijatrice,spomenuti ću joj to pa ćemo vidjeti šta kaže.
    Drugo je kad se ide po preporuci. Ali kad nema potrebe ? Imam oko sebe mame kojima je uspjeh i natjecanje kome je prvome izašao zub, tko se prvi okrenuo, tko je prvi progovorio? Onak što je s glavom ? Pusti dijete. Već vidim buduće helikoptere kod nekih

Ne vidim razlog zašto ne bi djeca vježbala iako su zdrava tj. nitko nije primijetio da nešto nije uredu. Vježbe im samo pomažu, a isto tako i u školi sva djeca moraju pisati zadaću bez obzira na ocjene. Neki put možda roditelji kojima je to prvo djete ni ne znaju da možda djete nešto radi krivo jer razvoj  i sve što djete može odgovara njegovoj dobi, a onda kasnije krenu neki problemi kada je to jako teško ispraviti. Nekad djeca kod pedijatra ne pokažu neke stvari pa pedijatar ni nema priliku vidjeti da djete treba vježbe ili je stava ma sve je to ok, kao svi mi smo to radili pa smo živi danas. To se dogodilo mojoj prijateljici pa joj dns stariji klinac ima poteškoća sa čitanjem 😔 ovo za mame koje se hvale šta je čije djete napravilo možda je stvarno bilo kao natjecanje, a možda si samo ti to tako doživjela. Možda je neka od žena htjela podijeliti svoju radost i veselje kako napreduje njezina bebica 😁 mislim da se ti zapravo previše opterećuješ djecom drugih ljudi, tako je pred mjesec dana bilo šta forsate djecu na dohranu prije navršenih 6 mjeseci 🙈🤣što se vježba tiče, ja sam svakako za to jer i sama vježbam i kad me ne boli kralježnica i bez obzira što nemam viška kila, a ne kao neki kad ih stisne da skinu kile il zato jer ih je kičma uklještila, ali svako nek radi sa sobom i svojim djetetom što misli da je najbolje jer ipak svako zna šta je najbolje za svoje djete i sebe 😊 

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• Elli2023
    31. Svibanj 2023. 16:56

Slazem se s Ikicom, mi smo isto vjezbali, ne mislim da to moze skoditi, ja isto tako i inace vjezbam oduvijek. Uklopili smo to u igru, ionako sam s malom cijeli dan i nekad vise ne znamo ni ona ni ja sto bi, pa zašto ne bi vjezbali 😊 Isto tako mislim da ne vjezbamo s djecom da bi se ona svejedno uredno razvijala ako je sve ok . Ja se isto nekad pohvalim s necim sto moja mala napravi, ali ne mislim nista lose s tim, samo sam sretna i ponosna pa podijelim s drugima. Shvacam da mozda drugi to drugacije vide i da ispadne kao natjecanje, ali mislim da se mame zapravo ne natjecu, samo je svakoj drago kad njeno dijete nesto postigne pa zeli reci svima 😊

snowwhite1410
    31. Svibanj 2023. 19:23

Druga je stvar da kada kaže u ok tonu moje dijete se okrenulo ili kada kaže moje dijete u toj dobi već se okretalo nije isto znam da je svaka mama ponosna na svoje dijete i ja sam ali ne nabijam na nos nekome moje dijete u toj dobi je bilo tako i tako jer to na neki način vrši pritisak na drugu mamu na ne tako lijep način 🤗mene nije briga sta drugi pričaju prvo pogledaš te osobe šta su postigle u životu pa onda uvažiš nečije mišljenje ali ako su nebitne onda nema veze šta pričaju 🤣🤣🤣🤣

buhtlica23
    01. Lipanj 2023. 12:28

snowwhite1410

Druga je stvar da kada kaže u ok tonu moje dijete se okrenulo ili kada kaže moje dijete u toj dobi već se okretalo nije isto znam da je svaka mama ponosna na svoje dijete i ja sam ali ne nabijam na nos nekome moje dijete u toj dobi je bilo tako i tako jer to na neki način vrši pritisak na drugu mamu na ne tako lijep način 🤗mene nije briga sta drugi pričaju prvo pogledaš te osobe šta su postigle u životu pa onda uvažiš nečije mišljenje ali ako su nebitne onda nema veze šta pričaju 🤣🤣🤣🤣

Nebi rekla da ijedna zena to radi namjerno tj nabija na nos ikom. Prije ce bit da te kojima smeta kad neka zena nesto kaze ocito imaju problem s tim jer njihovo dijete to ne radi. Npr neki dan sam bila u parku s malom sjedimo na klupi i pricam normalno sa zenom prilazi nam druga mama i tu krece rasprava. Moja se polako ustaje i zeli sve razgledati i volim je odvesti u park da gleda drugu djecu vidim da je to veseli. Dakle to su krenule tolike rasprave oko tog trebam li je ja tako drzat u polusjedecem polozaju ili ne. Iskreno nisam bila pitala za misljenje, uvazila sam ga i rekla da moje dijete ne zeli biti samo u lezecem polozaju. Onda je pocelo moje djete ovo moje dijete ono, ja sam na to rekla super. Isto tako je pocela i toj drugoj mami pametovat jee imaju  djecu slicnih uzrasta ova druga je poludila i pocela se svadat usred parka za djecu. I nakraju su dosle do zakljucka da ova prva nije mislila nista lose samo je htjela dati savjet. Tako da iskreno ne znam sto bi mislila...
    Npr moja mala se okrece ko luda sama i na leda i na stomak nista ne forsiram sama je takva, ima 3 zuba sa 6 i pol mj. i sad ja to npr ne mogu napisat ili rec da neko to nebi krivo shvatio..? Nemam nista protiv tog ako neko djete nema zub ili ako se ne okrece ali isto tako ne vidim zasto to nebi mogla podjelit s nekim. Isto tako nemam nista protiv da mi neko da neki savjet ako misli da je vazan. Na meni je hocu li ga uvaziti ili ne. 
    Samo neki ocito imaju problem sa svim  pa im sve smeta 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

sarinjo
    01. Lipanj 2023. 12:57

Bravo Buhtlice! Sve potpisujem što si rekla. Ja sam baš jedna od mama koja s ponosom kaže da beba radi ovo ili ono.  Posve mi je svejedno što druge bebe rade ili ne rade, niti uspoređujem u fazonu da je nečija naprednija ili ne, ali veselim se jako i za tuđu djecu, a  kamo li ne za svoju, za nju bih vikala s prozora pa sto god netko rekao  😂  kaj ja znam, moja mama još uvijek rado spomene da sam ja prohodala s 8 mjeseci, a od toga je prošlo puuuuno godina i fakat nikome ne nabija ništa na nos 😁

• ikica_90
    01. Lipanj 2023. 13:29

sarinjo

Bravo Buhtlice! Sve potpisujem što si rekla. Ja sam baš jedna od mama koja s ponosom kaže da beba radi ovo ili ono. Posve mi je svejedno što druge bebe rade ili ne rade, niti uspoređujem u fazonu da je nečija naprednija ili ne, ali veselim se jako i za tuđu djecu, a kamo li ne za svoju, za nju bih vikala s prozora pa sto god netko rekao 😂 kaj ja znam, moja mama još uvijek rado spomene da sam ja prohodala s 8 mjeseci, a od toga je prošlo puuuuno godina i fakat nikome ne nabija ništa na nos 😁

Tak i moja mama spomene kad smo brat i ja prohodali, kad propuzili pa kako je on bio jako nemiran i nije htio spavati, dok sam ja bila mala spavalica i čak zna isto dati neki savjet ali nikad na to ne gledam kao na soljenje pameti kak buhtlica veli na meni je da to prihvatim ili samo preskočim 😊😘 ja sam svoje frendice znala pitati s koliko su im mjeseci djeca sjedila jer mi ga je užasno teško kupati u kadici i jedva čekam da počne sjediti, ali ne forsiram ga na to. Ja ga u polusjedeći ili taj neki poluležeći stav stavim kad ga hranim, ali sad mi je već ful težak 😊 

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

buhtlica23
    01. Lipanj 2023. 13:29

sarinjo

Bravo Buhtlice! Sve potpisujem što si rekla. Ja sam baš jedna od mama koja s ponosom kaže da beba radi ovo ili ono. Posve mi je svejedno što druge bebe rade ili ne rade, niti uspoređujem u fazonu da je nečija naprednija ili ne, ali veselim se jako i za tuđu djecu, a kamo li ne za svoju, za nju bih vikala s prozora pa sto god netko rekao 😂 kaj ja znam, moja mama još uvijek rado spomene da sam ja prohodala s 8 mjeseci, a od toga je prošlo puuuuno godina i fakat nikome ne nabija ništa na nos 😁

Mislim da sve mame to govore 😂
    I moja kaze da sam ja sa 9 mj, moje sestre i brat govore za svoju djecu. Ljudi su govorili i govoriti ce i nek govore. Oni kojima smeta to trebaju se zapitati iz kojih razloga im smeta. Druga stvar je kad neko govori sta trebas ili ne trebas raditi sa svojim djetetom npr moja svekrva bas voli govoriti sta ja trebam. E to mi smeta. Ali kad mi neko kaze moje djete je puzalo super, kako si to postigla? I na meni je hocu li slijediti primjer ili ne. Ali ono da je za zabranjeno rec koliko zubi ti djete ima ili vjezbas li s njim alo  žene razmislite prije nego sto kazete i jos bolje napisete. Kad pisete ne moze bit u afektu. Ja sam misljenja da treba vjezbat sa bebama ne treba ih ostavljati da leze ko cunjevi no to ne nabijam nikom na nos. Ako je nekom super da im je djete sa 5,6,7 mjeseci samo u lezecem polozaju i ostavljaju ga samo da lezi okej. Meni nije uredu jer po mom djeca trebaju istrazivati. Naravno ne treba ih posjedat stalno i drzati ih u sjedecem polozaju stalno. Poulezeci polozaj je okej po mom. Neko se nece sloziti i to mi je uredu. Tako da, Vasa djeca, Vasa odgovornost i Vase odluke. Ne dajte da vam iko diktira sta cete recii i kome. Jer ovo postaje smijesno. Doslovno nisam htjela pisat kad su nam krenila izbijat jos  2 zuba jer sam stalno nailazila na komentare nisu to zubi to je oralna faze.  E pa drago mi je da mogu reci da nije oralna faza i da sve te Vase knjige su super  , ali to ne znaci da su sva djeca po šablonu i da se moraju drzati toga. ( Tocno tako mi je rekla pedijatrica)

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

buhtlica23
    01. Lipanj 2023. 14:12

ikica_90

sarinjo

Tak i moja mama spomene kad smo brat i ja prohodali, kad propuzili pa kako je on bio jako nemiran i nije htio spavati, dok sam ja bila mala spavalica i čak zna isto dati neki savjet ali nikad na to ne gledam kao na soljenje pameti kak buhtlica veli na meni je da to prihvatim ili samo preskočim 😊😘 ja sam svoje frendice znala pitati s koliko su im mjeseci djeca sjedila jer mi ga je užasno teško kupati u kadici i jedva čekam da počne sjediti, ali ne forsiram ga na to. Ja ga u polusjedeći ili taj neki poluležeći stav stavim kad ga hranim, ali sad mi je već ful težak 😊

Upravo tako i ja ne forsiram da sjedi ali sta cu kad mi je djete HELIĆ i odize se i zeli biti tako. 
    Iskreno se nadam da nece svoju djecu ucit da su razlicitosti nesto sto treba izrugivat i ukazivati nije ni cudno da su nam djeca izlozena nasilju u vrticima,parkovima i skolama kad im od malena sole pamet kako nesto nije uredu i da to nesto sto nije uredu ili ti po njihovim mjerilima treba ukazivati i izrugivati. U svakom slucaju ja cu svoje djete uciti da prihvati svu djecu bez obzira na to tko su im roditelji i kako ih odgajaju..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.