Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elli2023
    30. Svibanj 2023. 20:09

Draga Tina, zao mi je sto su te isprepadali i sto se lose osjecas ☹️ ja bih ti predlozila da zatrazis i drugo misljenje, mozda od nekog privatnog pedijatra ili da odes na uvz mozga s curicom. Najgore je kad se bojis, ovako ces bar znati na cemu si i dalje korak po korak. Vjerujem da dijagnoza neurorizicnog djeteta nije tako strasna kao sto zvuci na prvu, ako se uopce i ispostavi da tvoja curica ima tu dijagnozu. Meni je patronazna sestra rekla da danas svim roditeljima savjetuju da vjezbaju sa svojim bebama bez obzira jesu li neurorizicna ili ne tako da sam i ja sa svojom malom vjezbala svaki dan u pocetku, naravno bilo je dana kad je super vjezbala i kad nismo mogle napraviti mi jednu vjezbu jer nije bila raspoložena...

• proljetnica1
    30. Svibanj 2023. 22:08

Fizioterapeut nije doktor, nije završio medicinu pa ne može niti postavljati dijagnoze iako si pojedini svašta umisle. Oni su tu isključivo da provode vježbe koje je liječnik fizijatar propisao

snowwhite1410
    31. Svibanj 2023. 07:29

Tina0409

Cure,
    Kako vi i vaše bebice?
    Mi sutra punimo 4 mjeseca.Vrijeme je proletilo.Prošli tjedan smo bili privatno kod fizioterapeuta,jer kako naša cura nosi remencice,ajde da idemo na neke vjezbice,da ako možemo ubrzamo cijeli proces.I dođemo na preporuku kod fizioterapeuta,prvo super vijest,da joj možemo malo skinuti preko dana remencice,da se dijete razvija motoricki,da dođemo 2 puta tjedno na vjezbice bla bla.Onda ju je pregleda,izvrtila,i tada su krenula neka čudna pitanja,od toga kakav je bio porod,do kakve je boje bila kad se rodila…na kraju zaključak da je dijete neurorizicno,i da idemo na uzv mozga,ukinemo D vitamin,ja ostala u šoku😱
    Muž se na pola razgovora htio pokupiti i otići.Neznam na osnovu čega je ona to procijenila.Naša curica je bas nasmijano i veselo dijete.Kad je u baby gymu igra se,hvata igračku,guguce,prati sve(ko prava baba).Pa valjda bi prvo pedijatrica primjetila da nešto nije u redu s bebom.
    Taj dan sam bila koma,naravno čitala po internetu sve i svašta,muž mi rekao da ne čitam vise te gluposti jer imamo jedno zdravo i veselo dijete.
    Oprostite na dužem postu ali morala sam podijeliti svoje iskustvo.

Ne vjeruj i ja ne vjerujem kada čujem može samo preko pretraga i pedijatar ili neurolog da ti tako nešto kaže a i onda moraju biti nalazi ja bi se isto okrenula i otišla vidjeti ćeš da je dijete dobro i sve ok ne brini idi privatno ❤️

• ikica_90
    31. Svibanj 2023. 07:55

Tina Nas je doktorica uputila na UVZ mozga vrlo rano tj. već na prvom pregledu jer je rekla da je to u Njemačkoj standardna pretraga kod svih beba. Pretraga je bezbolna i ne može štetiti djetetu 😁 nemoj se brinuti biti će sve ok, a slažem se sa curama vježbe mogu samo pomoći, realno gledano svaka od nas je isto nekad išla na neki sport ili teretanu iako smo bile zdrave, vježbanje nije samo za nekog ko želi skinuti kile ili ima problema sa kraljeznicom, tako i za bebe se preporuča vježbati i sa onim bebama koje super napreduju 😊
    Sarinjo vježbe su ti ovisno o dobi djeteta 😁 mi smo sa 3 mjeseca radili na rotaciji, staviš bebu na leđa i lagano ju rotiras npr s desnom nogom prema desnoj strani, staviš joj igračku s te strane da ju pokuša hvatati tako da se ona sama gornjim djelom tijela zarotira i onda kad je na boku možeš joj staviti svoju nogu tako da tvoja potkoljenica bude u visini glavice, a tvoje stopalo kod guze i onda isto joj daš igračku da hvata, a tvoja noga služi da ona ne zabacuje glavu unazad 😊 ako se sama ne rotira onda ju ti rotiraš, noge i ruke prema strani na koju hoćeš da se okrene, gledaš da joj glava pritom ide prema prsima, a ne prema nazad. Kada ju rotiraš s trbuha na leđa npr na desno tada je desna ruka ispružena naprijed, a lijeva noga se savija u koljenu prema gore, glavica prema prsima i okreneš ju 😁 bitno ti je samo da sve pokrete beba radi mekano tj ne iz grča zabacujući glavu da bi se okrenula 😁 možeš se igrati s njom tako da si hvata svoja stopala npr staviš ju na pod na leđa ili se ti sjednes na pod leđima na zid se nasloniš, a na svoja koljena nasloniš bebu, glava joj je kod tvojih koljena, a nogice na tvojim prsima i onda joj rukicama diraš nožne prstiće 😊 staviš ju na pilates loptu na tibicu, da su joj rukice naprijed na lopti i onda ju malo ljujuškaš naprijed nazad lijevo desno. Kod svih vježbi je cilj da djete drži pravilno glavu, da nije u grču, ali da isto nije mlitavo i da su prstići otvoreni na podlozi, tj. da ne stišće šakice 😁😘

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• ikica_90
    31. Svibanj 2023. 08:00

ikica_90

TinaNas je doktorica uputila na UVZ mozga vrlo rano tj. već na prvom pregledu jer je rekla da je to u Njemačkoj standardna pretraga kod svih beba. Pretraga je bezbolna i ne može štetiti djetetu 😁 nemoj se brinuti biti će sve ok, a slažem se sa curama vježbe mogu samo pomoći, realno gledano svaka od nas je isto nekad išla na neki sport ili teretanu iako smo bile zdrave, vježbanje nije samo za nekog ko želi skinuti kile ili ima problema sa kraljeznicom, tako i za bebe se preporuča vježbati i sa onim bebama koje super napreduju 😊
    Sarinjo vježbe su ti ovisno o dobi djeteta 😁 mi smo sa 3 mjeseca radili na rotaciji, staviš bebu na leđa i lagano ju rotiras npr s desnom nogom prema desnoj strani, staviš joj igračku s te strane da ju pokuša hvatati tako da se ona sama gornjim djelom tijela zarotira i onda kad je na boku možeš joj staviti svoju nogu tako da tvoja potkoljenica bude u visini glavice, a tvoje stopalo kod guze i onda isto joj daš igračku da hvata, a tvoja noga služi da ona ne zabacuje glavu unazad 😊 ako se sama ne rotira onda ju ti rotiraš, noge i ruke prema strani na koju hoćeš da se okrene, gledaš da joj glava pritom ide prema prsima, a ne prema nazad. Kada ju rotiraš s trbuha na leđa npr na desno tada je desna ruka ispružena naprijed, a lijeva noga se savija u koljenu prema gore, glavica prema prsima i okreneš ju 😁 bitno ti je samo da sve pokrete beba radi mekano tj ne iz grča zabacujući glavu da bi se okrenula 😁 možeš se igrati s njom tako da si hvata svoja stopala npr staviš ju na pod na leđa ili se ti sjednes na pod leđima na zid se nasloniš, a na svoja koljena nasloniš bebu, glava joj je kod tvojih koljena, a nogice na tvojim prsima i onda joj rukicama diraš nožne prstiće 😊 staviš ju na pilates loptu na tibicu, da su joj rukice naprijed na lopti i onda ju malo ljujuškaš naprijed nazad lijevo desno. Kod svih vježbi je cilj da djete drži pravilno glavu, da nije u grču, ali da isto nije mlitavo i da su prstići otvoreni na podlozi, tj. da ne stišće šakice 😁😘

Mali ispravak ako sa leđa rotiraš na trbuh onda ide suprotna noga npr na bebinu  desnu stranu ideš sa njenom lijevom nogicom i lijevom rukicom,  a ona se preko svoje desne ruke okreće na desno 😘 

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

BlairWaldorf
    31. Svibanj 2023. 08:54

Dijete će prirodno samo doći do svih pokreta kada bude za to spremno, zasto forsirati vježbe ?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Tina0409
    31. Svibanj 2023. 09:05

Ma nije meni problem ići na vjezbice,ja sam i htjela da idemo,pa smo otišli privatno kod fizioterapeuta pa na kraju hladan tuš doživjela.
    Idemo idući tjedan kod naše pedijatrice,spomenuti ću joj to pa ćemo vidjeti šta kaže.

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

BlairWaldorf
    31. Svibanj 2023. 11:18

Tina0409

Ma nije meni problem ići na vjezbice,ja sam i htjela da idemo,pa smo otišli privatno kod fizioterapeuta pa na kraju hladan tuš doživjela.
    Idemo idući tjedan kod naše pedijatrice,spomenuti ću joj to pa ćemo vidjeti šta kaže.

Drugo je kad se ide po preporuci. Ali kad nema potrebe ? Imam oko sebe mame kojima je uspjeh i natjecanje kome je prvome izašao zub, tko se prvi okrenuo, tko je prvi progovorio? Onak što je s glavom ? Pusti dijete. Već vidim buduće helikoptere kod nekih 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

snowwhite1410
    31. Svibanj 2023. 13:10

BlairWaldorf

Tina0409

Drugo je kad se ide po preporuci. Ali kad nema potrebe ? Imam oko sebe mame kojima je uspjeh i natjecanje kome je prvome izašao zub, tko se prvi okrenuo, tko je prvi progovorio? Onak što je s glavom ? Pusti dijete. Već vidim buduće helikoptere kod nekih

BlairWaldorf jesi im rekla dajte ohladite malo dijete ima svoj proces i kada ono hoće će sve biti ne treba silit ništa i meni je jedna rekla kad je moja imala 3 mjeseca moje je u to vrijeme već sam se okretao 🙈🙈🙈🙈teško koliko vodim tek sada moja ima snagu da se okreće koliko ona želi i kada ona želi ne sitit radimo vježbe na trbuhu je ali ona kada želi se okrene i sada kada može samostalno tako da ne vjerujem u to moje dijete ovo tvoje ne ili mojoj sestri isto moja je hodala s 12. Mjeseci možda je ali na silu i da prohoda s 14 to je ok 💪 ne treba dijecu silit ništa to što roditelji nisu uredu s svojom glavom 😵😅😅😅😅🤣🤣🤣🤣

snowwhite1410
    31. Svibanj 2023. 13:11

Moja sutra ima 6 mjeseci 🙈😍❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.