Pozdrav drage mame!
Pitanje- kako tummy time uciniti podnosljivijim? Sve je pokusano, zarolani rucnikic ispod prsa da joj bude lakse, pomaganje pri podizanju glavice, navijanje, mazenje... al mishica tuli li ga tuli. Sad ima tri mjeseca i vec bi trebali duze bit na trbuscicu, a ona jedva moze izdrzati minutu bez da pozivcani.
Pozdrav drage mame!
Pitanje- kako tummy time uciniti podnosljivijim? Sve je pokusano, zarolani rucnikic ispod prsa da joj bude lakse, pomaganje pri podizanju glavice, navijanje, mazenje… al mishica tuli li ga tuli. Sad ima tri mjeseca i vec bi trebali duze bit na trbuscicu, a ona jedva moze izdrzati minutu bez da pozivcani.
Pa iskreno nema neke formule, kad dovoljno očvrsne biti će joj to manji napor pa će joj to biti drag položaj 😁 ako baš nikako ne podnosi taj položaj probaj ju držati naslonjenu na sebe (kao kad podriguje) ili ju probaj primiti rukom da je naslonjena trbuhom na tvoju ruku (kao mali aviončić) možda na taj način će isto morati održavati glavicu ali joj možda bude ugodnije. Iako najbolje je na pod na neku prostirku jer tako onda vježba i rameni obruč što će joj trebati kasnije za rotacije i puzanje 😁 možeš joj probati dati neku igračku ili joj stavi neko ogledalce ispred pa možda od znatiželje zaboravi da joj je nelagodan položaj 😁😘
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Pozdrav drage mame!
Pitanje- kako tummy time uciniti podnosljivijim? Sve je pokusano, zarolani rucnikic ispod prsa da joj bude lakse, pomaganje pri podizanju glavice, navijanje, mazenje… al mishica tuli li ga tuli. Sad ima tri mjeseca i vec bi trebali duze bit na trbuscicu, a ona jedva moze izdrzati minutu bez da pozivcani.
Isto je i mene mučilo, ali da.. nema tu pravila..ja sam je stavljala na trbuščić više puta po malo..kad bi krenula "gunđati" pustila bi je još par sekundi i okrenula na leđa..i tako svaki put između spavanja..neke dane više neke manje..ti je stavljaj na trbuh kad je ok volje svaki put kad je budna i kad si u mogućnosti..doći će to na svoje..:)
Ja 36-hashimoto, on 41 oligo
VV, 2 postupka, 6 transfera, 2023💜
7/24 planirani FET
Ikica i Bumbarica, hvala na prijedlozima! Probat cu vise put po malo sve ovo navedeno, pa mozda joj se nesto od tog i svidi.
Slažem se sa curama, samo polako i bez forsiranja.
Ovaj moj sa 3 mjeseca bi odmah tulio i gurao glavu u podlogu. Sad sa 4 obožava tummy time, okreće se s leđa na trbuh i obrnuto, odjednom je krenuo.
Kao što kaže bumbari a, malo pomalo. Stavi, kad počne tulit, okreni nazad na leđa. Više puta dnevno. Vidjet ćeš, čim malo ojača bit će sve draža ta pozicija. Sretno 😁😁
👱♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
👨🦱 40, normo
04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
11.05. Beta 9dnt 215
13.05. Beta 11dnt 457
It's a boy 💙
04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak
Hvala, Ana! Danas ima 3 mjeseca i dva dana i tesko mi je zamisliti da ce ikad zavoljeti bit na trbuscicu, jer zbilja strastveno mrzi taj polozaj Al eto, ako je cetvrti mjesec vec druga prica, super!
Najvise me pati to kaj smo u zgradi okruzeni susjedima sa svih strana i ne znam koliko oni cuju taj plac i sto si misle Ah dobro, vratic i glavica su ipak vazniji od susjeda, znam...
Mi smo za vikend bili u Zagrebu,prvi puta da smo išli na put sa curom i bila je suoer.Vodili smo ju u baby spa i jako je uživala.počela je jako gugutati i proizvodi nove zvukove.nažalost mi zbog nošenje remenčića ne možemo vježbati rotacije,ali ju stavljam na stomačić da barem savlada to kako treba.Neću se previše sad zamarati s time kad će se okrenuti bitnije mi riješiti kukove ,sve će to ona nadoknaditi.
Ma zato se uopće ne brini, moja je sve to jako brzo nadoknadila, na kraju je propuzala već sa 7 mjeseci..cim smo skinili remencice krenula je u akciju😊
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Mi smo za vikend bili u Zagrebu,prvi puta da smo išli na put sa curom i bila je suoer.Vodili smo ju u baby spa i jako je uživala.počela je jako gugutati i proizvodi nove zvukove.nažalost mi zbog nošenje remenčića ne možemo vježbati rotacije,ali ju stavljam na stomačić da barem savlada to kako treba.Neću se previše sad zamarati s time kad će se okrenuti bitnije mi riješiti kukove ,sve će to ona nadoknaditi.Ma zato se uopće ne brini, moja je sve to jako brzo nadoknadila, na kraju je propuzala već sa 7 mjeseci..cim smo skinili remencice krenula je u akciju😊
Znam 2 curice koje su nosile remencice, sad su već velike (12 i 17 god) i sve je super. Tako da ne brini, bit će sve to ok.
👱♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
👨🦱 40, normo
04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
11.05. Beta 9dnt 215
13.05. Beta 11dnt 457
It's a boy 💙
04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak
Cure koje ste uvele dohranu, jeste li samo jedan obrok bebi dale krutu hranu ili svaki dajete dio krute dio mlijeko?
Ja sam malom dala samo jedan obrok, ali uvijek mu nakon toga ponudim i bočicu i smaže je cijelu plus krute hrane oko 150g, ali ipak ne pojede svih 150g jer dio bude po njemu, po meni, po podu 🙈 ali sigurno barem 120g pojede, tako da nisam sigurna da li bi mu za svaki obrok nudila prvo krutu pa onda bočicu ili samo jedan obrok dok skroz za njega ne odbaci bočicu tj. dok mu za taj obrok bude dovoljno samo kruto što pojede? 😁
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Hej, meni je rekao pedijatar da uvodimo obrok po obrok, mi smo prvo uveli dorucak, i moja mala dosta jede, ja njoj napravim oko 210 -250 ml krutog obroka, ako sam radila manje, isto je htjela bocicu jos. Nakon mj i pol onda smo uveli rucak i za moj i pol veceru. Tako je bar meni receno da se radi.
Sortiraj odgovore
Najstariji