Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ikica_90
    02. Lipanj 2023. 08:44

Kad se već toliko spominje termin helikopter roditelj, morala bih reći Blair nisi shvatila što taj termin označava. U ovako ranoj fazi djetetova života kada je ono ovisno o nama tada nitko ne može biti helikopter roditelj. Evo ovdje je lijepo objašnjen taj termin zajedno sa nekim primjerima:
    https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje/psihologija/helikopter-roditelji-psihologinja-otkriva-sve-o-ovom-fenomenu-koji-je-sve-izrazeniji

Inače sam psiholog u jednoj OŠ tako da sam srela puno primjera takvih roditelja, ali i djece sa posljedicom takvih odgojnih metoda. 
    Ima nas svakakvih, netko ne ide doktoru dok ga nešto ne boli netko ide za svaku malu bol, a netko ide na sistematski iako je zdrav. Ja osobno spadam u zadnju kategoriju koja ide na sistematski iako sam zdrava jer mislim da je to briga o zdravlju, a ne pretjerivanje. Isto tako radim sa svojim djetetom vježbice kroz igru jer osim što to veseli i njega i mene može samo pomoći jer djeca sve uče, nitko se ne rodi da sve zna. Rađamo se sa refleksima koji se gube učenjem novih stvari. A što je tiče struke mogu vam reći da po pitanju svega je ista podijeljena uvijek. Neki su za dohranu od 4 mjeseca, a po nekim novim istraživanjima čak od 3. mjeseca dok su neki za tek od 6 mjeseci. Neki savjetuju dojenje uz hranu do 2.godine života, neki se tome groze. Struka je takva da kao i svi svatko ima svoje mišljenje i osobno sam doživjela da 2 različita pedijatra imaju različito mišljenje tj. procjenu za isto djete pa onda ne vidim čemu rasprave oko toga jel nešto rano ili potrebno. A što se tiče hvalisanja oko djeteta osobno smatram da nitko to ne radi kako bi drugom nešto nabio na nos ili stvorio pritisak. Jer ako vam to stvara pritisak onda su vas odgojili helikopter roditelji i sad imate posljedice da se morate u svemu natjecati ili pak sve doživljavate kao natjecanje. 

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• Elli2023
    02. Lipanj 2023. 08:52

sarinjo

Inna_92

Moj mali ima blaži hipertonus ruku i nogu, ja se bome s ničim ne hvalim, al sretna sam dok vidim kako mu vježbice pomažu da usvaja nove stvari. (Ne hodamo na vježbe na svoju ruku, ali doktorica fizijatar je rekla da moramo)

Baš zato što ima taj hipertonus, kad nešto usvoji što možda nije mogao, i to treba biti za pohvalit se. Mi smo odgajani s onim “skromnost je vrlina”, a ne trebamo bit tako strogi, lijepo je hvalit bebice, treba bit ponosan na njih u kojoj god da su fazi, trebaju i mame hvalit jedna drugu, ali i dat si iskrene savjete jer mozemo naucit jedna od druge nešto.

Inace, posve random tema, ali htjela sam neki baby monitor s kamerom. Dosta su skupi pa smo probali uzet xiaomi kucnu kameru. I genijalna je. Vidi se odlicno, moze se zumirat prema kreveticu, ima i zvuk. Spojena je na telefon. Sad je akcija pa kosta 210 kuna (ja sam i dalje u kunama :p). Eto, ako nekom moze pomoci.

Mi također imamo tu kameru 2k i stvarno je super, isto sam kupila na nekom snizenju kad sam bila trudna 😊

buhtlica23
    02. Lipanj 2023. 08:57

ikica_90

Kad se već toliko spominje termin helikopter roditelj, morala bih reći Blair nisi shvatila što taj termin označava. U ovako ranoj fazi djetetova života kada je ono ovisno o nama tada nitko ne može biti helikopter roditelj. Evo ovdje je lijepo objašnjen taj termin zajedno sa nekim primjerima:
    https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje/psihologija/helikopter-roditelji-psihologinja-otkriva-sve-o-ovom-fenomenu-koji-je-sve-izrazeniji

Inače sam psiholog u jednoj OŠ tako da sam srela puno primjera takvih roditelja, ali i djece sa posljedicom takvih odgojnih metoda.
    Ima nas svakakvih, netko ne ide doktoru dok ga nešto ne boli netko ide za svaku malu bol, a netko ide na sistematski iako je zdrav. Ja osobno spadam u zadnju kategoriju koja ide na sistematski iako sam zdrava jer mislim da je to briga o zdravlju, a ne pretjerivanje. Isto tako radim sa svojim djetetom vježbice kroz igru jer osim što to veseli i njega i mene može samo pomoći jer djeca sve uče, nitko se ne rodi da sve zna. Rađamo se sa refleksima koji se gube učenjem novih stvari. A što je tiče struke mogu vam reći da po pitanju svega je ista podijeljena uvijek. Neki su za dohranu od 4 mjeseca, a po nekim novim istraživanjima čak od 3. mjeseca dok su neki za tek od 6 mjeseci. Neki savjetuju dojenje uz hranu do 2.godine života, neki se tome groze. Struka je takva da kao i svi svatko ima svoje mišljenje i osobno sam doživjela da 2 različita pedijatra imaju različito mišljenje tj. procjenu za isto djete pa onda ne vidim čemu rasprave oko toga jel nešto rano ili potrebno. A što se tiče hvalisanja oko djeteta osobno smatram da nitko to ne radi kako bi drugom nešto nabio na nos ili stvorio pritisak. Jer ako vam to stvara pritisak onda su vas odgojili helikopter roditelji i sad imate posljedice da se morate u svemu natjecati ili pak sve doživljavate kao natjecanje.

Potpisujem,no sada ces i ti doci u kategoriju neinteligentne 😂
    Ne mislim se vise baviti tom temom, no definitivno sam sve samo helikopter roditelj nisam. Ali jednostavno me zivcira sto dolazi tu i daje zajedljive komentare pa kad isti dobije nazad ajme meni no dobro 😀

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

keti91
    02. Lipanj 2023. 09:34

Evo sad sam sve procitala buhtlicu podrzavam u svemu..
    Bair nije niti lijepo vrjeđati to prvo
    Drugo evo ja sam majka koja je bebi sa nepunih 5mj dala kasicu koju sam ja pravila..al sam isto za to da se i kupi..
    Sta ja sam po tome nemajka?

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

keti91
    02. Lipanj 2023. 09:37

Moja beba je dojila isto..
    Al presli smo na AD 
    Oprosti Blair 
    Al posjeti pod hitno nekog strucnog..
    I da i moja beba ima rutinu i svaki put kad nesto novo napravi naravno kazem jer sam NAJPONOSNIJA MAMA..
    I ponosna na svoje dijete kao i svi mi tu

🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤

BlairWaldorf
    02. Lipanj 2023. 09:56

Rekla sam budući helikopter roditelj nitko ne čita s razumijevanjem, šteta jedan psiholog bi to trebao. Ali kakva je situacija po školama nista me ne čudi, stručna služba slabo radi svoj posao. Ali to je neka druga tema. Ne treba mi nitko stručan, hvala bogu osjećam se možda i bolje nego ikad 🤷😃 neki upisi su samo moje mišljenje ne morate se vrijediti, od debele buhtlice sam se samo branila jer je prva krenula vrlo osobno vrijeđati što nisam dopustila. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    02. Lipanj 2023. 10:00

keti91

Moja beba je dojila isto..Al presli smo na ADOprosti BlairAl posjeti pod hitno nekog strucnog..I da i moja beba ima rutinu i svaki put kad nesto novo napravi naravno kazem jer sam NAJPONOSNIJA MAMA..I ponosna na svoje dijete kao i svi mi tu

Ima i moj rutinu i ja sam ponosna bože dragi nemam potrebu to toliko naglasavati izvan kruga obitelji to je bila moja poanta stvarno si i ti blesavica ženica. 😂🤷 Što me briga jel dojis ili si na ad-u, ja sam samo komentirala da tko MOŽE dojiti da je prirodnije, lakše, bolje to su činjenice ali nisi zato bolja, lošija od mene. Prva ću kupiti kašicu nisi zato nemanja, ali neće biti PRVO što će moje dijete probati. Stvarno vam žene hormoni nisu jos nadosli. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    02. Lipanj 2023. 10:02

I za kraj barem na ovu temu ja sam tako malo samozatajnija oko svog djeteta nisam niti jednu sliku stavila ni na drustvene mreže jer ni to ne volim 🤷

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    02. Lipanj 2023. 10:04

Elli2023

sarinjo

Inna_92

Moj mali ima blaži hipertonus ruku i nogu, ja se bome s ničim ne hvalim, al sretna sam dok vidim kako mu vježbice pomažu da usvaja nove stvari. (Ne hodamo na vježbe na svoju ruku, ali doktorica fizijatar je rekla da moramo)

Baš zato što ima taj hipertonus, kad nešto usvoji što možda nije mogao, i to treba biti za pohvalit se. Mi smo odgajani s onim “skromnost je vrlina”, a ne trebamo bit tako strogi, lijepo je hvalit bebice, treba bit ponosan na njih u kojoj god da su fazi, trebaju i mame hvalit jedna drugu, ali i dat si iskrene savjete jer mozemo naucit jedna od druge nešto.

Inace, posve random tema, ali htjela sam neki baby monitor s kamerom. Dosta su skupi pa smo probali uzet xiaomi kucnu kameru. I genijalna je. Vidi se odlicno, moze se zumirat prema kreveticu, ima i zvuk. Spojena je na telefon. Sad je akcija pa kosta 210 kuna (ja sam i dalje u kunama :p). Eto, ako nekom moze pomoci.

Mi također imamo tu kameru 2k i stvarno je super, isto sam kupila na nekom snizenju kad sam bila trudna 😊

Ja sam dobila od frendice kameru na poklon i pomogne kad mališa zaspi zatvorim vrata od sobe pa mužić i ja ne moramo šaptati 😂🤦

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

keti91
    02. Lipanj 2023. 10:13

BlairWaldorf

keti91

Moja beba je dojila isto..Al presli smo na ADOprosti BlairAl posjeti pod hitno nekog strucnog..I da i moja beba ima rutinu i svaki put kad nesto novo napravi naravno kazem jer sam NAJPONOSNIJA MAMA..I ponosna na svoje dijete kao i svi mi tu

Ima i moj rutinu i ja sam ponosna bože dragi nemam potrebu to toliko naglasavati izvan kruga obitelji to je bila moja poanta stvarno si i ti blesavica ženica. 😂🤷 Što me briga jel dojis ili si na ad-u, ja sam samo komentirala da tko MOŽE dojiti da je prirodnije, lakše, bolje to su činjenice ali nisi zato bolja, lošija od mene. Prva ću kupiti kašicu nisi zato nemanja, ali neće biti PRVO što će moje dijete probati. Stvarno vam žene hormoni nisu jos nadosli.

Draga moja..
    Ajmo tko si ti tu da vrijedas neku curu,zenu? 
    Evo vidis meni je lakse na ad-u nego kad sam dojila i jel me treba osudivat..
    I tko zna kad ce ti dijete ista probat osim mlijeka tvog jer se drzis ko luda neceg kad bi se mi drzale svega sto nam netko pa dokle bih dosla..
    Draga trazi si strucnu pomoc jer ti je stvarno potrebna..
    U vezi slika to je necije pravo dal ce.gdje objaviti i gdje..
    Evo ja ovdje samo imam sliku od svog djeteta..
    Na fb,na insta nema ni jedne..
    A ako oce objaviti netko od nas to se postuje..
    A to sto Buhtlicu nazivas debelom nije ti to lijepo ti si ipak mama zena svom covjeku a ponasas se kao balavica nekaa...
    Takve poput tebe takve zalim

🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.