Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • deedeeleeloo
    11. Prosinac 2020. 16:59

MissKitty

Mart14

MissKitty

Pozdrav svima, koje je vaše mišljenje /iskustva, u 32. tjednu sam, relativno često osjetim štucanje bebe, tipa po 2-3 puta na dan… Inače bi to kao trebalo biti normalno. Međutim, naletila sam na članak gdje bi često štucanje moglo biti pokazatelj problema s pupkovinom pa mi nije baš svjedno… Jel imao tko sličnih iskustava? Bila sam prosli tjedan na kontroli i tada mi još nije to toliko bilo izraženo. Sljedeća je 31.12., trudnoću vodim u bolnici, dr. radi samo četvrtkom s trudnicama pa ne bih htjela dizati nepotrebnu paniku, ali ipak…

Moj bebač štuca svako dva,tri dana ali kad počne to traje pola sata do 45min. Bas me zabrine,svašta mi prođe kroz glavu ali kad se smiri i onda me šutne nogom bude mi jasno da je sve okej. 😂

Isto kod mene, zna potrajati. Thnx!

Moj u trbuhu stuca svaku vecer ili ga mozda samo tad osjetim da stuca jer se tad ja smirim i legnem. Ugl prvi je bio cesti stucac i ne moze biti zdravija i naprednija beba...

dakky
    11. Prosinac 2020. 18:52

Cure koje ste blizu termina. Sutra mi je 39 tj i beba je sve mirnija. Cujem ga svakih par sati ali njeznije. Vise kao gurkanje nego klasicni udarci. Mozda samo 1-2 puta dnevno izrazenije. Na pregledu u srijedu bilo sve super i znam da se bebe pred porod smire i nemaju vise mjesta ko prije. Iako to sve svjesno znam, ipak me muci to sto je mirniji zadnjih dana pa me zanimaju vasa iskustva?!

dakky
    11. Prosinac 2020. 18:55

Lilo23

BlueMoon čestitam ti na maloj princezici i želim ti brz oporavak i da vam sve bude savršeno sa dojenjem 🥰 uživajte zajedno
    Senoritakova žao mi je što si pokupila koronu i što si u bolnici, držim fige da vam sve bude uredu, sretno javljaj se kad uspiješ. Kako ti je serklaža s obzirom na sve to
    Spavanje jesam li ja jedina trudnica koja sad još više spava nego prije?! 😝 Ja doslovno mogu spavat koliko hoću danas sam spavala do 10 a u ponoć i nešto sam otišla spavat haha nekad si još i popodne odspavam 🙈😅
    Ja sam trebala imat pregled i skinuti šav 14.12 ali mi je prije 3 dana krenuo žućkasto smeđi iscjedak tako da sam u srijedu zvala prvo na odjel na kojem sam ležala da vidim s doktorom trebam li dolazit i rekao je da ako me ništa ne boli da odem kod svoje ginekologice ujutro a ako me nešto počne boljeti da dođem odmah na hitnu. Ujutro sam zvala ginekologicu 100 puta, nitko se nije javljao pa sam otišla do nje a tamo nikog nije bilo, na vratima nikakva obavjest da ne radi ili da je promijenila radno vrijeme baš ništa. Onda sam popizdila uzela torbu i otiška za hitno za Sisak jer me bilo strah i za malu i radi pava pa da nije neka infekcija i tako 1000 stvari mi je kroz glavu prolazilo. U Sisku me je doktor odmah primio i pregledao. Šav je bio isti kao i prošli put(popustio i prohodno za prst) i nije bilo nikakvih znakova upale hvala bogu doktor je iscjedak zbog pritiskanja maternice pa žlijezde lojnice pojačano rade tako nešto ako sam ja dobro skužila. Uglavnom pošto sam jučer bila 36+6 rekao je da bi on skinuo šav jer nema više neku svrhu ionako je popustio a i u terminu sam od danas, i ja sam normalno rekla da može pripremila se da će malo boljet a on izvadio konac ja nisam ni osjetila znači ni malo me nije boljelo 😅 otvorena sam za prst, rekao je da će bit sukrvice da ne paničarim zato i da dalje mogu sve normalno i za par dana imat i spolne odnose. Gledao je plodnu vodu, pupčanu vrpcu, posteljicu i malu sve je u savršenom redu. Moja mala Rebeka ima 3145g i u savršenom je položaju za porod tako da sad samo čekamo kad će se ona odlučit da ide van a ja sam presretna da je sve tako super ispalo i sa šavom i sa svime 😁 18.12 idem tamo pa kreću pregledi svaki tjedan ako nešto ne krene prije. Od ljekova pijem samo heferol dalje i vitamin c i to je to mi smo spremne 🥰😄
    Oprostite na dugom postu haha

Bravo na super pregledu 🤗🤗 divno je to citati. Samo dalje tako💪🍀
    A i koliko vidim super je velika vec 😁

• MissKitty
    11. Prosinac 2020. 18:59

deedeeleeloo

MissKitty

Mart14

MissKitty

Pozdrav svima, koje je vaše mišljenje /iskustva, u 32. tjednu sam, relativno često osjetim štucanje bebe, tipa po 2-3 puta na dan… Inače bi to kao trebalo biti normalno. Međutim, naletila sam na članak gdje bi često štucanje moglo biti pokazatelj problema s pupkovinom pa mi nije baš svjedno… Jel imao tko sličnih iskustava? Bila sam prosli tjedan na kontroli i tada mi još nije to toliko bilo izraženo. Sljedeća je 31.12., trudnoću vodim u bolnici, dr. radi samo četvrtkom s trudnicama pa ne bih htjela dizati nepotrebnu paniku, ali ipak…

Moj bebač štuca svako dva,tri dana ali kad počne to traje pola sata do 45min. Bas me zabrine,svašta mi prođe kroz glavu ali kad se smiri i onda me šutne nogom bude mi jasno da je sve okej. 😂

Isto kod mene, zna potrajati. Thnx!

Moj u trbuhu stuca svaku vecer ili ga mozda samo tad osjetim da stuca jer se tad ja smirim i legnem. Ugl prvi je bio cesti stucac i ne moze biti zdravija i naprednija beba…

💪🙂

vikica1810@gmail.com

Mart14
    11. Prosinac 2020. 19:54

dakky

Cure koje ste blizu termina. Sutra mi je 39 tj i beba je sve mirnija. Cujem ga svakih par sati ali njeznije. Vise kao gurkanje nego klasicni udarci. Mozda samo 1-2 puta dnevno izrazenije. Na pregledu u srijedu bilo sve super i znam da se bebe pred porod smire i nemaju vise mjesta ko prije. Iako to sve svjesno znam, ipak me muci to sto je mirniji zadnjih dana pa me zanimaju vasa iskustva?!

Tako je i meni!! Prešišala sam termin,i zadnji 10ak dana je mirniji,nema više udaranja konstantnog od pola sata,vec se javi svakih satak 😬🤗 to je sve normalno

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Nova19
    11. Prosinac 2020. 20:27

Mart14 bebac ti odgovara tjednima ili je bio nešto manji? Koja mu je procijenjena kilaža? Baš me zanima jer je moj tjedan dana veći i kao ima oko 3,8kg a još sam u terminu 😊

dakky
    11. Prosinac 2020. 20:55

Mart14

dakky

Tako je i meni!! Prešišala sam termin,i zadnji 10ak dana je mirniji,nema više udaranja konstantnog od pola sata,vec se javi svakih satak 😬🤗 to je sve normalno

Hvala ti ❤
    Iako svjesno znam da je to normalno, laksd mi je kad cujem da je i tebi tako 😉

dakky
    11. Prosinac 2020. 20:59

Nova19

Mart14 bebac ti odgovara tjednima ili je bio nešto manji? Koja mu je procijenjena kilaža? Baš me zanima jer je moj tjedan dana veći i kao ima oko 3,8kg a još sam u terminu 😊

Bit ce to velika beba 😉
    Nama je sa cca 37tj imao kao 3 kg a sad ga nije ni mjerila tako da jedva cekam utorak da vidim jel narasao. Moja dr je stava da su te mjere neprecizne i da nema smisla mjeriti ga cesce u 1 od 2-3 tj. 3 kg mi se cini malo...

• deedeeleeloo
    11. Prosinac 2020. 21:58

dakky

Nova19

Bit ce to velika beba 😉
    Nama je sa cca 37tj imao kao 3 kg a sad ga nije ni mjerila tako da jedva cekam utorak da vidim jel narasao. Moja dr je stava da su te mjere neprecizne i da nema smisla mjeriti ga cesce u 1 od 2-3 tj. 3 kg mi se cini malo…

I prosli put i ovaj put, oba djecaka su sa 35+4 bili procijenjeni na 3 kg. Prvi se rodio na 40+1 sa 3930 a za drugog cemo sada vidjeti...ugl uvijek je bilo receno da su velike bebe i kao tjedan dana ili drugi cak vise ispred prema mjerama....e dobro da je za prvog zadnja procjena bila davno prije poroda i da mi taj dan nije rekao da trebam izroditi dijete od 4kg...bila bi prestravljena...nije ni cudo da mi se smanjivala plodna voda...sve je popio🤣 

• matea1201
    11. Prosinac 2020. 22:12

dakky u utorak ideš na merkur na pregled ili? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.