Bome ste se raspisale cure :) Sretno na pregledima!
Uskoro nam stizu najljepsi bozicni pokloncici!
Meni je banana u pocetku smetala al sad ne mogu zaspati bez nje :D i isto spavam po sat, dva u komadu. Postala sam ko urica, svaku noc u isto vrijeme dizanje
Jos malo pa cemo onda imati druge brige, ove ce nam i faliti heheh
Hvala ti Dakky ovo mi puno pomaze. Ma nije meni problem niceg se odreci, ja i prije trudnoce nisam bila neka lida za hranom i imala sam uvijek oko 50 kg. Ali sad sam jela sve jer sam mislila treba za bebu i krumpira i kruha i tjestenine..
Najgore mi je smisliti jelovnik jer se bojim da nisam s necim pretjerala ili da neceg ima premalo.
Inace, znam da nije pouzdano ko iz vene, al jutros sa se bockala s onim aparatom ko da radim oggt. Ovak su bili rezultati:
Nataste: 4.4 (nakon tog sam pojela 1 krisku kruha s margom i 1 salicu nezasladjenog caja), to je kao zajutrak
Nakon 1h: 6.2
Nakon 2h: 6.4
Sad u 10 jedem opet pa cu si mjeriti nakon 2 sata.
Mislim da mi je ovo ipak previse, pa obicnim ljudima secer treba biti izmedu 4 i 6. Bas me sve to bedira. Secer, stitnjaca, misli o pokretima, o velicini bebe, jos je njemu trbuscic sad na mjerenju bio najmanji od parametara, pa sta nije da imam dijabetes da bi bila veca beba. Pa brinem o toj dilataciji crijeva kako ce to sve poslije poroda funkcionirati.
Samo da mi nije gladan, sunce moje.
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Hvala tiDakkyovo mi puno pomaze. Ma nije meni problem niceg se odreci, ja i prije trudnoce nisam bila neka lida za hranom i imala sam uvijek oko 50 kg. Ali sad sam jela sve jer sam mislila treba za bebu i krumpira i kruha i tjestenine..
Najgore mi je smisliti jelovnik jer se bojim da nisam s necim pretjerala ili da neceg ima premalo.
Inace, znam da nije pouzdano ko iz vene, al jutros sa se bockala s onim aparatom ko da radim oggt. Ovak su bili rezultati:
Nataste: 4.4 (nakon tog sam pojela 1 krisku kruha s margom i 1 salicu nezasladjenog caja), to je kao zajutrak
Nakon 1h: 6.2
Nakon 2h: 6.4
Sad u 10 jedem opet pa cu si mjeriti nakon 2 sata.
Mislim da mi je ovo ipak previse, pa obicnim ljudima secer treba biti izmedu 4 i 6. Bas me sve to bedira. Secer, stitnjaca, misli o pokretima, o velicini bebe, jos je njemu trbuscic sad na mjerenju bio najmanji od parametara, pa sta nije da imam dijabetes da bi bila veca beba. Pa brinem o toj dilataciji crijeva kako ce to sve poslije poroda funkcionirati.
Samo da mi nije gladan, sunce moje.
Za trudnicu je normalno da bude na taste do 5,1 a 2h nakon obroka do 6,5. Tako da si ti ok. Ovo od 4-6 su ti normalne mjere na taste, samo je za trudnicu to smanjeno na 5,1 taj na taste. Meni je taj prvj bio problematican (od 5-5,2), ostali do 6,5 i to je uvijek bilo ok. Dok ti nisi gladna, nece biti ni beba!!! Samo jedi cesce i raznovrsno i smanjj krumpir, izbaci bijeli kruh, normalnu tjesteninu zamijeni sa integralnom i bez slatkog (mozes tamnu cokoladu), slatkog voca i sokova. Za secer ti GUK profile ionako uvijek vade iz prsta pa je to ok. Radis sve ispravno i budi ponosna na sebe i bez stresa 😉❤
I da, jedan od simptoma dijabetesa je veca beba. Međutim, oni su jako smanjili granice za trudnice i sad svaka 2,3 trudnica ima taj granicni dijabetes. Dok je to sve u ovim okvirima, to nije zabrnjavajuce. Ono sto zabrinjava su iznosi iznad 8. Ali kako taj secer zeli rasti kako se trudnoca povecava, zato nas mjere do samog kraja i drze na "dijeti" odnosno reguliranoj prehrani 😉
Bome ste se raspisale cure :) Sretno na pregledima!
Uskoro nam stizu najljepsi bozicni pokloncici!
Meni je banana u pocetku smetala al sad ne mogu zaspati bez nje :D i isto spavam po sat, dva u komadu. Postala sam ko urica, svaku noc u isto vrijeme dizanje
Jos malo pa cemo onda imati druge brige, ove ce nam i faliti heheh
To nas sa nespavanjem bebe vjezbaju da nam bude lakse biti budnima po noci za hranjenje i cuvanje 😉
Malamarelica za bebe kažu da su najveći egoisti jer će uzeti sve šta mi treba, tebi može faliti ali ne njima, ne brini...
Mene su isto stavili kao na dijetu jer mi je OGTT bio na granici (druga vrijednost) ali ja se ne držim toga baš kako treba jer mi je šećer super od kada sam izbacila neke namirnice, uvijek mi je 4,6 na tašte a jedem slatko kada mi organizam traži, ali jako umjereno...
Ja upravo došla sa pregleda, mali je super, ima oko 3,8 kg i samo se čeka kada će odlučiti izaći... meni je već teško se dizati, o spavanju da ne pričam, mjehur pun svako malo, stidna kost boli, imam kao menstrualne bolove Itd... pita doktor “jel šta stišće?” Kažem da da, a on meni “super, to je dobro”
😳☺️
Uglavnom u niskom startu smo 😊
Ahaa, znaci i tamo ce mi iz prsta vaditi. Sad jedva cekam ponedjeljak, da me oni u sve upute i da vidim stanje. Hvala ti na svemu ❤😘
Nova tek sad vidim tvoj komentar. Ajme, blago tebi, sigurno si malo i nervozna, ali za Bozic ces imati svoju bebicu i to bas fine kilaze! 🥰
A kako ti mjeris taj nataste, isto aparaticem?
Hvala malamarelica, malo jesam na iglama ali kada krene bit ću spremna, nema povratka ☺️
Ja sam vadila često krv pa sam po tome vidjela vrijednost šećera, nemam aparatić, doktor je bio i dosta Cool pa ne traži da pratim ili da je panika... samo mi je rekao da beba super napreduje i da se vidi da nije pod “dijabetesom” jer te bebe inače imaju veće trbuhe a moj mali je sav proporcionalan, samo šta je veći za tjedan dana ali tako je od početka pa je ok 💙
Pitanjce za sve...Dianatal gel, jel ga koja nosi na porod? Sta babice i ginic kazu za njega?Jel ga neka imala na prvom porodu pa da kaze iskustva? nakon prve trudnoce sam koristila Gyno Balzam Nikel iako nisam imala epiziotomiju ali ipak mi je pomogao...cini se da su ga izbacili iz asortimana u DMu...mislila sam sad prije poroda opet s njim mazati i masirati nakon tusiranja ali nemaaaa...ako ga koja sretne u DMu nek javi.
Cure jeste se informirale o tome sto trebamo kad se beba rodi? U smislu prijave o rodenju, za novcane naknade i sl.
Sortiraj odgovore
Najstariji