LeiBei poliklinika Harni, na njihovim stranicama sam nasla tu dijetu, a moja mi je je doktorica kad sam ju zvala da mi pusti uputnice rekla da tamo odem i pratim taj jelovnik. Nemam bas nekakvog izbora do ponedjeljka. Nadam se da ce beba biti sita. Ja sam stvarno minimalno bila gladna danas.
Deedee nisam sigurna kako je sada, ali kada sam ja bila prije 7 tjedana na jednom pregledu na Sv. Duhu taman je bila trudnica koja je 2 dana kasnije trebala na carski i sestra joj je dala uputnicu da se ode testirati na covid. Znaci tad je bilo obavezno. Ne znam kako to ide u slucaju prirodnog poroda. Kako testiraju kad zena dodje u trudovima 🤷♀️
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
LeiBei poliklinika Harni, na njihovim stranicama sam nasla tu dijetu, a moja mi je je doktorica kad sam ju zvala da mi pusti uputnice rekla da tamo odem i pratim taj jelovnik. Nemam bas nekakvog izbora do ponedjeljka. Nadam se da ce beba biti sita. Ja sam stvarno minimalno bila gladna danas.
Deedeenisam sigurna kako je sada, ali kada sam ja bila prije 7 tjedana na jednom pregledu na Sv. Duhu taman je bila trudnica koja je 2 dana kasnije trebala na carski i sestra joj je dala uputnicu da se ode testirati na covid. Znaci tad je bilo obavezno. Ne znam kako to ide u slucaju prirodnog poroda. Kako testiraju kad zena dodje u trudovima 🤷♀️
Znam da kao testiraju indukcije, carske i cure koje trebaju hospitalizaciju prije poroda ali za "prirodne" mislim da ne, iako se to stalno mijenja...joj ma da bar antigenski naprave, mozda je manje pouzdan ali je bar nesto...nema smisla da stavis po 3 zene i bebe u istu sobu a 2 si testirao a jednu ne ili obrnuto...bas mi nije svejedno da se vratim mami s koronom i da svi u isto vrijeme trebamo njegu a nesto gore ne smijem ni pomisliti.
Vidim da ste se raspisale zadnjih par dana, divno 😍 sve polako ulazimo u grande finale.. Ja sam se dosla samo malo pojadat, postaje mi sve teze i teze.. Kad spavam na desnom boku, ubija me bol odmah ispod rebra (tu se mali moj decko smjestio poprijeko pa me on valjda nekako pritisce). Ako legnem na lijevi bok, ne mogu bit predugo tako jer me pocinje sve boljet od lezanja.. Ledja ne mogu ni pomislit.. Okretaj sa lijeve na desnu stranu i obrnuto, to je kao ne moguca misija.. Probudim ne samo supruga, nego valjda i sve okolne susjede.. One banana jastuke kojw tolko trudnice hvale, izbacila sam iz kreveta.. Samo mi je digo tlak 😂 primjecujem da je probava pocela polaako usporavat, al jos je pod kontrolom.. Uglavnom, jakooo se teskom osjecam i ne mogu ni zamislit si sto me sve jos ceka do termina 🤦♀️
Vidim da ste se raspisale zadnjih par dana, divno 😍 sve polako ulazimo u grande finale.. Ja sam se dosla samo malo pojadat, postaje mi sve teze i teze.. Kad spavam na desnom boku, ubija me bol odmah ispod rebra (tu se mali moj decko smjestio poprijeko pa me on valjda nekako pritisce). Ako legnem na lijevi bok, ne mogu bit predugo tako jer me pocinje sve boljet od lezanja.. Ledja ne mogu ni pomislit.. Okretaj sa lijeve na desnu stranu i obrnuto, to je kao ne moguca misija.. Probudim ne samo supruga, nego valjda i sve okolne susjede.. One banana jastuke kojw tolko trudnice hvale, izbacila sam iz kreveta.. Samo mi je digo tlak 😂 primjecujem da je probava pocela polaako usporavat, al jos je pod kontrolom.. Uglavnom, jakooo se teskom osjecam i ne mogu ni zamislit si sto me sve jos ceka do termina 🤦♀️
😂 zato sam ja vec drugu trudnocu na kaucu...bok utone u rupe između jastuka a buško dobije jako meku potporu...glasam da se Ikea NOCKEBY uvede u obaveznu trudnicku opremu🙃 unatoc tome budis se za promjenu strane (agonija), za geganje na wc, zbog zgaravice, znojenja...raznih radosti zadnjih mjeseci blazenog stanja🤣
Javila sam se dr danas i rekli su mi da odmah dodem u bolnicu. Sad sam u bolnici. Vadili krv i sve ketrene enzime i žučne, crg je uredan. Uzv ne mogu napraviti jer sam pozitivna a nemaju mobilni. I eto. Nas tri trudnice smo u sobi koje smo pozitivne, do nas ulaze samo kad je hitno i u ful opremi
Sretno draga senoritakova samo hrabro,puno pozdrava i podrške vjerujem da je teško kad te tako tretiraju.. Javi nam rezultate i nemoj se puno brinuti 💖
Dakky hvala ti na podršci 💓
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Placenta previa ili "niska posteljica" moze imati takve simptome…ali postoji vise "vrsta" tih niskih posteljica, neke su samo rubno nisko smjestene, neke skroz leze na vratu maternice pa jesu problem, a neke tijekom trudnoce i rasta maternice "promijene polozaj" pa nisu vise zabrinjavajuce. Zato ti i govori da joj se kao trenutni polozaj "ne sviđa" ali s obzirom da te ne vodi pod tom dijagnozom pretpostavljam ili da je "rubno" ili da mozda ocekuje da ce se to jos mijenjati i da takav iscjedak nije nista strasno s obzirom na trenutno stanje…sad stvarno nagađam ali zena sigurno zna sta je prava placenta previa (ona problematicna i s koliko tjedana je to definizivno "trajno" stanje) i da je to slucaj objasnila bi ti da je to kod tebe slucaj i sta mozes ocekivati
Moj mozak je totalno oglupio jer vec 3 put pisem i tebi i Malojmarelici i na kraju ih uspijem izbrisati umjesto poslati. Dakle, 3 sreca 🙈
I meni su negdje sa 18 tj dijagnosticirali nisku posteljicu s upozorenjem da je moguce krvarenje. Da bi se do 32 tj trebala podici ali da pratim ako pocne neka vrsta krvarenja. Kod mene na srecu nije, i do 32 tj se podigla i sad je sve ok. Drzim fige da ce tako biti i kod tebe. Mogu samo zamisliti koliko se brines. Drzim fige sutra za pregled i svakako javi sto kaze doktor kod koga ides !! 🤞🍀
Placenta previa ili "niska posteljica" moze imati takve simptome…ali postoji vise "vrsta" tih niskih posteljica, neke su samo rubno nisko smjestene, neke skroz leze na vratu maternice pa jesu problem, a neke tijekom trudnoce i rasta maternice "promijene polozaj" pa nisu vise zabrinjavajuce. Zato ti i govori da joj se kao trenutni polozaj "ne sviđa" ali s obzirom da te ne vodi pod tom dijagnozom pretpostavljam ili da je "rubno" ili da mozda ocekuje da ce se to jos mijenjati i da takav iscjedak nije nista strasno s obzirom na trenutno stanje…sad stvarno nagađam ali zena sigurno zna sta je prava placenta previa (ona problematicna i s koliko tjedana je to definizivno "trajno" stanje) i da je to slucaj objasnila bi ti da je to kod tebe slucaj i sta mozes ocekivati
Moj mozak je totalno oglupio jer vec 3 put pisem i tebi i Malojmarelici i na kraju ih uspijem izbrisati umjesto poslati. Dakle, 3 sreca 🙈
I meni su negdje sa 18 tj dijagnosticirali nisku posteljicu s upozorenjem da je moguce krvarenje. Da bi se do 32 tj trebala podici ali da pratim ako pocne neka vrsta krvarenja. Kod mene na srecu nije, i do 32 tj se podigla i sad je sve ok. Drzim fige da ce tako biti i kod tebe. Mogu samo zamisliti koliko se brines. Drzim fige sutra za pregled i svakako javi sto kaze doktor kod koga ides !! 🤞🍀
Ovo se odnosilo na tebe Lonmi, ako opet nisam nesto pobrkala 🤣🤦♀️
Jutro, cure!
Deedeebas si se potrudila sve nam super objasniti. Mislim da nema trudnice koja ne misli o tim mjerama. Evo i ja jucer svejedno sam isla kopati po svim stranicama sa vidim je li 1100 g ok za 28.tjedan. A sama sam svjedok kako su mi u 2 dana izmjerili potpuno razlicito. I jos mi je ta doktorica rekla da neka ne gledam to striktno jer je mozda milimetar ovdje, ondje i to je odmah druga mjera.
Da vas nesto pitam… ja sam od danas pocela pratiti malo onu dijetu jelovnik s poliklinike Harni. Dok ne cujem sta ce mi reci ovi u ponedjeljak. Ali zabrinuta sam.. pa hoce li beba biti gladna? Hoce li mu sta faliti? Mislim to je bas onako malo hrane i sve nekako slabo mi se cini
Svaka ti cast kako si tome ozbiljno pristupila! Jelovnik koji si napisala mi se cini super iako ja nikako nisam za rigorozne dijete, brojenje kalorija dodatno opterecivanje prehranom s obzirom da stres također jako povisuje secer. Mene pod gestacijskim dijabetisom vode od 24 tj. Najprije sam isla u dnevnu bolnicu Merkur - zaprimljena oko 7:30 i bila tamo do nekih 20h. Nakon toga sam u dogovoru s doktoricom GUK profile radila 1xmjesecno u Breyeru. 120 kn je jedan takav GUK profil- dođes na taste, 2h nakon dorucka i 2h nakon rucka. Nakon vecere nisam trebala. Stalno mi pise da je potrebna dijeta 1.800 cal. Ja nikad nisam slijedila dijetu ili brojala kalorije. Maknula sam secer, slatko a jednostavne ugljikohidrate zamijenila s slozenim (integralni ili proteinski kruh, integralna tijestenina i riza, granolu radila sama doma bez secera, jogurt i mlijeko iskljucivo malomasno, od voca jabuje a ostalo minimalno...) te jela cesce ali manje i pokusala jesri sto raznovrsnije i sama sve kuhati pa cak i peci proteinski kruh (nakon sto su proteinske spar krekere koje sam obozavala povukli iz prodaje zbog pesticida?!😱)... Dakle, i bez brojanja kalorija secer mi se stabilizirao, ja sam u 3 mj dobila samo 1 kilu, nisam gladovala a bebac dobro dobiva na tezini. Ovo sam ti ispricala zato sto smatram da je bitno tome svemu pristupiti ozbiljno ali opet bez stresa i slijepog drzanja nekij dijeta. Jedi sto ti pase ali naravno pazi da to ipak bude kombinacija dozvoljenih namirnica i pokusaj se sto manje brinuti i vidjet ces da ce sve biti u redu 😉🤞🍀 Kad ides u bolnicu na GUK profil? Javi i sretno!!!💕
Javila sam se dr danas i rekli su mi da odmah dodem u bolnicu. Sad sam u bolnici. Vadili krv i sve ketrene enzime i žučne, crg je uredan. Uzv ne mogu napraviti jer sam pozitivna a nemaju mobilni. I eto. Nas tri trudnice smo u sobi koje smo pozitivne, do nas ulaze samo kad je hitno i u ful opremi
Sretno i drzi se!!! Javi sto kazu doktori. Nadam se da je samo neki zaostali simptom korone 🤞
Zato smo tu da se slusamo i podrzavamo ❤ Jos malo cemo izdrzati!! 💪 Ja sam trudnicki jastuk izbacila nakon 2 dana. Imam strasne probleme s rukama tijekom cijele trudnoce (trenutno bolni zglobovi) i kako se okrecem 100x tijekom noci (jedan bok, leđa, drugi bok- i tako stalno jer nigdje ne mogu dugo izdrzati), premjestanje jastuka mi bilo prebolno. Uglv., spavam u ciklusima max po sat vremena. Ili se okrecem, ili moram na wc ili me nesto boli 🤣😅 Puno mi je lakse na kaucu ali ne zelim vec sada spavati na kaucu pa nekako izdrzavam i tjesim se da imamo jos malo. Dakle, drzi se i samo hrabro. Brzo cemo to zaboraviti kad dobijemo nase paketice 😁😘💕
Sortiraj odgovore
Najstariji