Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    09. Prosinac 2020. 18:16

malamarelica

Da… to bas dugo traje. Ma ja bih otisla na hitnu, ne smiju te odbiti, a ako probaju trazi da ti to daju napismeno. Ili cekaj do petka, stvarno je blizu. Doktoricu ti uopce necu komentirati. Ja sam svoju zvala za uputnicu i recept da mi pusti pa mi je sokirano rekla za secer i tsh: "Pa to je sve bilo dobro prije! S vama se nesto dogada!" Ono da, trudna sam! Neces vjerovat ali stvari se mijenjaju tijekom mjeseci. Tako da, OBAVEZNO drugo misljenje.
    Nije mi jasno od cega to smedje stalno. Sigurno te izluduje.
    Ali gledaj, beba je dobro, to je najnajbitnije! Javi nam sta si odlucila i sta su rekli drugi doktori, drzi se ❤

Da, nikako mi nije jasno kako ne moze znati ili bar pretpostaviti od cega bi bilo. Dok vidis takvu tamnu smeđu sukrvicu i dalje onda blagi smeđi iscjedak, ubija te to. Bar bi iz nekog iskustva mogla pretpostaviti sta bi se to moglo događati. Strogo mirujem i pijem dupahstone vec 5 tjedana, a sad se sve skupa pojacalo. Nesto je definitivno. Sad idem prvo svakako privat u petak jer me misljenje tog lijecnika zanima,  a ako i on ne kaze nista konkretno otici cu i na hitnu, netko nesto mora znati 😑
    Javiti cu svakako ❤️

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 19:02

Bas ti nije lako. Ali ponavljam, beba je dobro, to neka ti bude u glavi. A netko mora skuziti i zasto taj iscjedak glupi. Sigurna sam da ces vise odgovora dobiti kod drugog doktora 😘

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• deedeeleeloo
    09. Prosinac 2020. 19:07

Placenta previa ili "niska posteljica" moze imati takve simptome...ali postoji vise "vrsta" tih niskih posteljica, neke su samo rubno nisko smjestene, neke skroz leze na vratu maternice pa jesu problem, a neke tijekom trudnoce i rasta maternice "promijene polozaj" pa nisu vise zabrinjavajuce. Zato ti i govori da joj se kao trenutni polozaj "ne sviđa" ali s obzirom da te ne vodi pod tom dijagnozom pretpostavljam ili da je "rubno" ili da mozda ocekuje da ce se to jos mijenjati i da takav iscjedak nije nista strasno s obzirom na trenutno stanje...sad stvarno nagađam ali zena sigurno zna sta je prava placenta previa (ona problematicna i s koliko tjedana je to definizivno "trajno" stanje) i da je to slucaj objasnila bi ti da je to kod tebe slucaj i sta mozes ocekivati

Lonmi
    09. Prosinac 2020. 19:30

Uopce nije lako, jako je stresno i uznemirujuce. Pogotovo vec sad. 
    2 ili 3 put je spomenula kako je posteljica nisko, ali sigurno ocekuje njezin pomak u narednim tjednima zato ni ne daju dijagnozu toliko rano, samo moze sumnjati. Pitala sam ja da li to moze krvariti, rekla je da da, ali su pretpostavke. Kad sam dosla prekjucer sva jadna zbog tog crnog izljeva ujutro isla je opet pregledavati posteljicu i rekla da vidi taj jedan dio koji bi mozda mogao krvariti (dal je taj dio blize uscu, nisam shvatila) ali da ne trazi razlog zbog mojeg stanja ne bi to ni gledala, pa je napisala na nalaz: posteljica otraga, uz rub anehogeni odjek dom. 11x4mm. To su sad sve samo pretpostavke, a tocan razlog tog dugotrajnog smeđarenja ne znamo. Jos sam nekako bila psihicki ok proteklih tj jer je toga stvarno bilo mrvica povremeno, ali sad nakon 2 jutra onakve tamne obilne sukrvice ja lagano ludim, a i kroz dan se povlaci svijetlo smeđe. 

santina
    09. Prosinac 2020. 20:14

Ja u bolnici nema cega se nisam nagledala i naslusala u ovih mjesec i kusur..
    Ali najveci utisak o gresci doktora mi je ostavila jedna djevojka.. Upucena iz manjeg grada ovde na klinicki, jer.. ona je dovela trudnocu do kraja, tvrdi da je isla redovno na preglede. I valjda ju je taj doktor uputio u njihovu lokalnu bolnicu zbog termina i kad je dosla kazu nije u redu beba, jer je u zastoju i ima rupu na stomaku i crijeva su van tijela.. i upute je ovamo.. ovde potvrde to.. hitan carski rez.. znam da je beba poslana za Bg, ne znam sta je dalje bilo. Dok je to kratko vrijeme bila u sobi, cula sam kad je pricala sa nekom i ta joj govorila da tuzi tog 1.doktora, jer nije se to moglo desiti preko noci. To odpocetka nije sraslo kako treba.. Znaci cisti njegov propust i nepoznavanje rada ultrazvuka..
    Zato ako treba i 10razlicitih misljenja.. ne  treba stvarati paranoju naravno, ali.. 

• deedeeleeloo
    09. Prosinac 2020. 20:39

Ultrazvuk je najsubjektivnija dijagnosticka metoda. Sto se ZGa tice za prof.Visnju Latin sam sigurna da je kraljica ultrazvuka i da nema toga sto ta zena ne bi prepoznala...znam da na proljece nije radila zbog korone...kako je sada to ne znam.U svakom slucaju mislim da bi ti tocno znala reci koliko je nisko posteljica smjestena, kojim svojim dijelom, jel taj "anehogeni" dio nekakav hematom koji povremeno popusti vec ustajalu krv ili nesto trece...ima odlicnih kirurga ili porodnicara u ginekologiji ali za ovo je ultrazvuk po meni presudan.

Lonmi
    09. Prosinac 2020. 20:40

santina

Ja u bolnici nema cega se nisam nagledala i naslusala u ovih mjesec i kusur..
    Ali najveci utisak o gresci doktora mi je ostavila jedna djevojka.. Upucena iz manjeg grada ovde na klinicki, jer.. ona je dovela trudnocu do kraja, tvrdi da je isla redovno na preglede. I valjda ju je taj doktor uputio u njihovu lokalnu bolnicu zbog termina i kad je dosla kazu nije u redu beba, jer je u zastoju i ima rupu na stomaku i crijeva su van tijela.. i upute je ovamo.. ovde potvrde to.. hitan carski rez.. znam da je beba poslana za Bg, ne znam sta je dalje bilo. Dok je to kratko vrijeme bila u sobi, cula sam kad je pricala sa nekom i ta joj govorila da tuzi tog 1.doktora, jer nije se to moglo desiti preko noci. To odpocetka nije sraslo kako treba.. Znaci cisti njegov propust i nepoznavanje rada ultrazvuka..
    Zato ako treba i 10razlicitih misljenja.. ne treba stvarati paranoju naravno, ali..

Koliko im moramo vjerovati toliko ih se treba i plasiti. 
    Ne mozes nikad biti siguran, i meni je zao sta nisam samo ranije isla po 2.misljenje, ali eto nije se cinilo previse zabrinjavajuće do prekjucer 😬. Daj Boze pa je sve u redu, da mi se ne stvara neki problem 🙏

Lonmi
    09. Prosinac 2020. 20:44

deedeeleeloo

Ultrazvuk je najsubjektivnija dijagnosticka metoda. Sto se ZGa tice za prof.Visnju Latin sam sigurna da je kraljica ultrazvuka i da nema toga sto ta zena ne bi prepoznala…znam da na proljece nije radila zbog korone…kako je sada to ne znam.U svakom slucaju mislim da bi ti tocno znala reci koliko je nisko posteljica smjestena, kojim svojim dijelom, jel taj "anehogeni" dio nekakav hematom koji povremeno popusti vec ustajalu krv ili nesto trece…ima odlicnih kirurga ili porodnicara u ginekologiji ali za ovo je ultrazvuk po meni presudan.

Hvala ti puno na preporuci, ukoliko se situacija ne popravi mozda i potrazim njezinu pomoc. Ja sam sad imala bezbroj pregleda i svaki put sa spekulomom zbog provjere tog iscjetka plus to sta mi je sad i cervikalne briseve radila pa vec nisam ni sama sigurna od cega je sta. Samo nedaj Boze neceg goreg, makar cijelu trudnocu prelezala do kraja. 

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 20:58

Ajme Santina pa to su prestrasne price. Zgrozila sam se. Lonmi meni ono objasnjenje od Deedee bas ima smisla. Nadam se da je to u pitanju pa da barem znas sto i kako dalje, ako me razumijes. Izdrzi jos sutra pa ces u petak sigurno znati vise

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Lonmi
    09. Prosinac 2020. 20:59

malamarelica

Ajme Santinapa to su prestrasne price. Zgrozila sam se. Lonmi meni ono objasnjenje od Deedee bas ima smisla. Nadam se da je to u pitanju pa da barem znas sto i kako dalje, ako me razumijes. Izdrzi jos sutra pa ces u petak sigurno znati vise

Izdrzati cu. Puno hvala cure na podrsci i na savjetima 🤗❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.