Santina nasmijala si me s dekubitusom. 😄 Ma krecem se ja, nego mi bed nocu, da ne gnjecim bebu kako je i Ovcica rekla. Jesam mirnija. Skuzila sam da puno ovisi i o doktoru kakve je volje. Ako mi kaze super, ja odmah mirna, ako kaze, zadovoljan sam, ja odmah 4 tjedna analiziram zast mu nije super 🙄
Senoritakova sad sam se sjetila da si jos prije nego si saznala za koronu pisala o simptomima. Stvarno, slazem se s curama. Vi sve koje ste prelezale koronu svaka vam cast 🙏❤
🤣 dekubitus...nisam ni ja mislila da treba divaniti na lijevom boku po cijele dane...samo da bebi lezanje na boku pase i da se ne treba forsirati "djelomicno na leđa" iz straha...oni se vole odgurivati od kauc ili krevet tj cvrstu podlogu dok lezis na boku. Sigurno ju "ne gnjecis". Dio noci sam na lijevom, dio na desnom s jastukom za dojenje između koljena a sama promjena na drugi bok je agonija kao i vecini vjerujem u zadnjem mjesecu🤣 nece bebi nista biti niti da si neko vrijeme na leđima ali mislim da samoj zeni taj polozaj dugotrajno ne pase u ovoj fazi zbog tezine trbuha.
Ja sam sa prvom cirkon cijelo vrijeme ležala na lijevom boku i sve pet, sa malim nema šanse 🙄 na početku trudnoće je bio ok, kako je rastao tako mu vise nije pasalo... cim bi se legla na lijevi stranu on bi udarao kao lud, dok mi desna strana paše pa tako i spavam... ma da po noći se okrećem jer ne mogu ni ja cijelo vrijeme na jedno te istoj strani i bude ok... kako kažu cure, treba samo slušati svoje tijelo i svoju bebu...
Šta se tiče posteljice, moja je bila nisko (1cm od ušća) sve do 29-30tt kada se podigla (prije je prerano napraviti bilo kakvu dijagnozu)... ugl doktor je rekao da sa njim nećemo imati problema 💪🏻 Ali definitivno treba tražiti dva mišljenja ako te nešto dalje muci ili ne dobiješ odgovor kako spada...
Santina hvala ti,javljam sve nadam se da ce proci uredu 💓
Sto se tiče doktora,svaki svoje mišljenje ima i teoriju. Promjenila sam ih par,odnosno kroz trudnoću i vođenje na dvi lokacije te kratak period u bolnici njih 5 je prošlo kroz moje nalaze,radilo uzv i gledali cerviks. Generalno moram priznat su bili svi složni da je sve više manje okej(i bilo je zasada),ali svaki doktor je imao svoju teoriju,neki su misliki da treba mirovat,neki su mislili da ne treba,pa jedan doktor kaže da je cerviks 20mm drugi da je 27mm, pa da je beba 4 tjedna veca pa na kraju nije već 2,jedino u cemu su se složili jest da je muško 💙 vidit cemo da li je to točno ubrzo 😂 Uglavnom,želim reći da svaki doktor je za sebe i mišljenja se razlikuju ponekad i dosta.
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Navest cu primjer frendice i UZV stitnjace...to znaju gledati radiolozi, endokrinolozi, nuklearna, ORL, pa cak i neki dr.obiteljske. Frendica je bila privatno na UZV gdje su joj rekli da ima uvecane dostitne zlijezde i uputili ju na vađenje tih hormona i kalcija i sl. Sve je bilo ok, svi nalazi uredni. Kao neka prati. Nakon godinu dana je bila u bolnici kod druge dr. na UZV koja joj je rekla da to nisu uvecane dostitne zlijezde nego uvecani limfni cvorovi i da ima Hashimoto tireoiditis...razlika u mjerama stitnjace je bila znacajna, TSH je bio znacajno povisen...frendica ju je pitala kako se dva misljenja i dimenzije i Dg mogu toliko razlikovati...Rekla joj je da kod UZVa dimenzija ovisi u milimetar kako ces usmjeriti rucni zglob i da se manje razlikuje od doktora do dr sirina i debljina nego duzina pogotovo ako je stitnjaca "duza" od sonde odnosno ne stane u jedan ekran nego mora dvije slike spajati u jednu da bi izmjerila. Za limfne cvorove je rekla da slicno izgledaju kao dostitne zlijezde i nalaze se na slicnom polozaju...ovalni prsten, "crnog" sredista....za hormone da T3 i T4 mogu biti normalni a TSH ne a taj joj jedini nije vadila a kalcij i hormoni dostitne naravno da su bili uredni kad to nisu uvecane dostitne nikad ni bile....ugl to je kod organa koji se ne mice i koji ne mijenja polozaj, ne raste kao dijete u trbuhu iz tjedna u tjedan i koji je puno "povrsnije" smjesten ako osoba nije jako kratkog i debelog vrata. Dva pogleda i razlika u cerviksu 7mm koje si navela (za nesto sto je cca 4cm ukupno je ogromna razlika) a sigurna sam da sve cure znaju nekoga kome je procjena djeteta bila 3kg a rodilo se sa 4 kg...ugl bitna stvar je da su svi slozni da je sve ok...
U prvoj trudnoci mi je razlika izmjerene debljine nuhalnog nabora kod mog porodnicara i prof.Latin bila (po meni) znacajna...iako su se oboje slozili da je nalaz uredan i da su niske sanse za Down. Ali ipak sam u ovoj trudnoci isla na Nifty jer prof.Latin nije radila (inace je zena napisala knjigu iz UZVa i obavezno gleda sa 2 sonde i vaginalno i preko trbuha i mislim da ni ne operira niti vise porađa nego po cijele dane samo UZV gleda). Sada karikiram jer se ne sjecam tocno koliko je ta mjera imala utjecaja na rizik od Downa ali 1:10000 ili 1:20000 su oboje male sanse a opet meni velika razlika u riziku. Moj porodnicar je fantastican sto se samog poroda tice i sigurna sam da bi na UZV prepoznao da bilo sta u trudnoci ne valja s djetetom ili posteljicom ili cime god. Nuhalni nabor je samo jedan detalj koji se mjeri tocno određeni dan kada se radi i labos u sklopu kombiniranog probira i u kojem je svaki milimetar jakooo bitna stavka...totalno mi je jasno ako ti 2 osobe gledaju bebu u razmaku od tri tjedna a izmjere potpuno iste dimenzije da bi mogli zakljuciti da je "zastoj u rastu" a zapravo nije. Zato treba ipak odabrati jednu osobu u koju imas povjerenja. A za ev nekakav "specificni" detalj traziti i to drugo misljenje...pogotovo jer su ugl sve trudnice zabrinute i pomalo paranoicne
I ako sada mislite u trudnoci da ima puno razlicitih misljenja kod ginekologa, cure kojima je ovo prva beba cekajte da dođete kuci pa krenete slusati razlicite patronazne sestre, pedijatre i rodbinu/prijateljice/susjede....od dojenja, njege pupka, dohranu necu ni spominjati...ma svega🤣🤣🤣 nije uzalud stara narodna -100 baba kilavo dijete😂
Jutro, cure!
Deedee bas si se potrudila sve nam super objasniti. Mislim da nema trudnice koja ne misli o tim mjerama. Evo i ja jucer svejedno sam isla kopati po svim stranicama sa vidim je li 1100 g ok za 28.tjedan. A sama sam svjedok kako su mi u 2 dana izmjerili potpuno razlicito. I jos mi je ta doktorica rekla da neka ne gledam to striktno jer je mozda milimetar ovdje, ondje i to je odmah druga mjera.
Da vas nesto pitam... ja sam od danas pocela pratiti malo onu dijetu jelovnik s poliklinike Harni. Dok ne cujem sta ce mi reci ovi u ponedjeljak. Ali zabrinuta sam.. pa hoce li beba biti gladna? Hoce li mu sta faliti? Mislim to je bas onako malo hrane i sve nekako slabo mi se cini
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Jutro, cure!
Deedeebas si se potrudila sve nam super objasniti. Mislim da nema trudnice koja ne misli o tim mjerama. Evo i ja jucer svejedno sam isla kopati po svim stranicama sa vidim je li 1100 g ok za 28.tjedan. A sama sam svjedok kako su mi u 2 dana izmjerili potpuno razlicito. I jos mi je ta doktorica rekla da neka ne gledam to striktno jer je mozda milimetar ovdje, ondje i to je odmah druga mjera.
Da vas nesto pitam… ja sam od danas pocela pratiti malo onu dijetu jelovnik s poliklinike Harni. Dok ne cujem sta ce mi reci ovi u ponedjeljak. Ali zabrinuta sam.. pa hoce li beba biti gladna? Hoce li mu sta faliti? Mislim to je bas onako malo hrane i sve nekako slabo mi se cini
Sigurno nece. Kod dijabetesa u trudnoci je problem da su visoke koncentracije glukoze u krvi, inzulin ti dobro ne reagira nakon obroka i dijete zapravo puno vise dobiva na kilazi nego sto treba. Djeca budu po 5kg i vise (rizik da ides na carski), rizik komplilacija je veci itd...I da pojedes jako malo prema toj dijeti GUK ti je visok jer nije reguliran i to dijete dobiva preko tebe.
Ja sam sa prvom cirkon cijelo vrijeme ležala na lijevom boku i sve pet, sa malim nema šanse 🙄 na početku trudnoće je bio ok, kako je rastao tako mu vise nije pasalo… cim bi se legla na lijevi stranu on bi udarao kao lud, dok mi desna strana paše pa tako i spavam… ma da po noći se okrećem jer ne mogu ni ja cijelo vrijeme na jedno te istoj strani i bude ok… kako kažu cure, treba samo slušati svoje tijelo i svoju bebu…
Šta se tiče posteljice, moja je bila nisko (1cm od ušća) sve do 29-30tt kada se podigla (prije je prerano napraviti bilo kakvu dijagnozu)… ugl doktor je rekao da sa njim nećemo imati problema 💪🏻 Ali definitivno treba tražiti dva mišljenja ako te nešto dalje muci ili ne dobiješ odgovor kako spada…
Jos me taj dio s niskom posteljicom nebi ni uzrujavao jer moja doktorica nije tome pridavala preveliku patnju jer je rano, samo sta zena ne moze nac koji je uzrok tog smeđeg iscjedka i sad vec trazi dlaku u jajetu. Ja isto jadna ne znam vise sta bi mislila s obzirom da hematoma nema, sve uredno, a iz mene se izlije sluz puna smeđih niti (oprostite na detaljnom opisu) ili sami neki smeđi iscjedak povremeno nakon brisanja na toaletu. Najbolje bi bilo misliti da popucaju kapilare ali nesto mi to dugo traje. Ja nekako ne mogu misliti da je sve super, a imati iscjedak, isto tako ne mogu biti na miru. Stalno mislim o tome kako imam problem koji ceka i ne tretira se kako treba. Pretpostavljam da se zato i pojacava povremeno jer kako trudnoca napreduje nesto negdje stvara neki pritisak. Svaki taj smeđi izljev je bio svjeza krv, prije nego je izaslo. Daj Boze da netko zna o tome nesto vise, ne mogu samo lezati i cekati, ali i to mogu samo da ga vise nikad nebi vidjela, ni kapi 🙏
Lonmi a da odeš privatniku po drugo mišljenje? Razumijem tvoju zabrinutost kada ne znaš od kuda to smedarenje... nadam se da nije ništa, neka kapilara kako kažeš, samo da ti doktor to potvrdi bilo bi lakše... javi! Sretno
Sortiraj odgovore
Najstariji