Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamarelica
    09. Prosinac 2020. 12:28

Ovcice i ja se bojim da ga gnjecim ako previse legnem na stranu. Ili ako savinem nogu u koljenu dok lezim. Onda se trudim nekako bit na boku, ali nakrenuti se prema leđima 🤷‍♀️

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• deedeeleeloo
    09. Prosinac 2020. 12:58

malamarelica

Cure, evo me s pregleda. Beba je 1100 grama. Ja sam danas 28+4, a beba 27+5. Doktor kaze da je to u redu i po kilazi i da ne mogu imat veliku bebu jer nisam ni ja velika zena (159 cm). Tjesi me i to sta sam vam pricala, ako se sjecate, kako sam 2 dana zaredom imala ogromne razlike u mjerenju: 11.11. kao beba u 26.tjednu, 12.11. kao beba u 23.tjednu. A ja tad bila 24. Uglavnom doktor je napisao na nalaz da je biometrija uredna. Ne znam stvarno, vjerojatno previse kopam po svemu…A i evo nekako mi je bitna kilaza, pise i na Harni da je od 800 do 1000 za 28.tjedan.
    Dalje, dobila sam Euthoryx il kak se vec zovu.. za stitnjacu. Jedan dan 50 mg, drugi dan 25. Sutra pocinjem jer kao ide nataste..
    Doktor kaze da ne brojim pokrete i da nista ne citam o tome, da ce tek poceti jaci udarci.
    Gledao i protoke, uredni su 🙏
    Zatvorena sam, plodne vode dovoljno i to sve ok.
    I ironicno secer na kraju.. u ponedjeljak moram na "kratku hospitalizaciju zbog guk profila". Znate li vi kako to izleda i koliko traje? Neki kazu 3 dana, neki 1 dan, a ja zaboravila pitati uslijed svega. Idem na Sv. Duh.
    I morala sam radi tog na test za koronu, sutra su rezultati.
    Napisite mi i sto vi mislite o svemu.
    Santina drago mi je da ste dobro, znam da ti je dosadno, ali jos stvarno malo, malo i bit ce to gotovo. Neka si kod njih, pogotovo zbog tih kontrakcija koje ni ne osjetis, a oni ih mogu nadgledati. Mislim da ti je tako najsigurnije. Samo 

malamarelica

Ovcice i ja se bojim da ga gnjecim ako previse legnem na stranu. Ili ako savinem nogu u koljenu dok lezim. Onda se trudim nekako bit na boku, ali nakrenuti se prema leđima 🤷‍♀️

GUK nataste pikaju i onda dva sata nakon svakog obroka (ukupno 4x). Bitno je dan prije izbjegavati slatkise (vecer prije i banane, tjesteninu, obilnu veceru, i piti dovoljno vode - sok nikakav)…bilo bi dobro da je vecera oko 18h dan prije profila. To se sve napravi u jednom danu, ja sam na VV dobila pribor pa sam si sama radila (imala sam blago povisenu vrijednost secera nataste na OGTTu i to jer sam se najela cevapa vecer prije a GUK profil uredan)

• deedeeleeloo
    09. Prosinac 2020. 13:02

Za bebu je najbolji polozaj na lijevom boku (ne prema leđima nego bas na boku). Najbolja prokrvljenost, nema pritiska bebine tezine na krvne zile kao dok si na leđima...

Senoritakova
    09. Prosinac 2020. 13:20

Hvala na podršci, danas mi je bolje nakon 8dana. Mislila sam da ovo necu preživjeti. Inače dobro podnosim bol, a ovo je bio pakao. Prvo temperatura i grlo i bol u gornjem dijelu leđa, onda kasalj i temperatura, bol u plućima. Inhaliram se fizioloskom, pijem lupocet i dobila sumamed. 
    Sve se bližimo terminu, imam povremene kontrakcije. Ali ovako se beba javlja pa sam sigurnija. terapiju prestajem piti za tjedan dana.

Mart14
    09. Prosinac 2020. 13:32

Santina drži se jos malo,znam da dani sporo prolaze i strasno mi je zao sto moras biti tu,vjerujem da ti je dosadilo,stvarno svaka ti cast! Malamarelica odlican pregled! Meni sve super zvuci,i sad kad su ti uveli terapiju za stitnjacu bit ce to dobro,procitaj upute o lijeku (jer zene prijavljuju blage nuspojave tako da te ne zabrine glavobolja ili slicno) Senoritakova super vijesti,drago mi je da ti je bolje! Nisam znala da tretiraju koronu sa antibioticima. Zao mi je sto si prošla s tezim simptomima.. Samo odmaraj,meni je poslije korone bio potreban odmor i samo odmor.💙 
    Moj bebač se drži čvrsto,lagane kontrakcije ali brzo puste 😅

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

ovčica
    09. Prosinac 2020. 13:36

Malamarelice, drago mi je zbog super pregleda! Malac lijepo napreduje :) 
    Senoritakova, bit ce to sve oke, poradi sad malo na imunitetu da vratis snagu i energiju, koja nam sad ionako fali u ovim tjednima 

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 14:27

Deedee hvala na informacijama, pripremit ću se. Nadam se da ću i ja biti 1 dan, neke cure pričaju da su bile 3 dana (ali rodile su prije 4 godine pa se to mozda promijenilo). Znaci ni nakrenuti se ne smijemo.. uf, a ja se isto brinem kad legnem na bok pa osjetim da me on gurka onako ko u struku, od krevet. Ali pazit cu da bude iskljucivo na boku.
    Hvala Ovcice i Mart. Da, da vodit cu sad racuna za terapiju, mirnija sam sad kad sam ju dobila, nadam se da ce to biti ok sada. Kakvo je stanje kod tebe? Hoce li decko vanka ili mu je bas lijepo pa se ne da?

Mart14
    09. Prosinac 2020. 14:36

malamarelica

Deedeehvala na informacijama, pripremit ću se. Nadam se da ću i ja biti 1 dan, neke cure pričaju da su bile 3 dana (ali rodile su prije 4 godine pa se to mozda promijenilo). Znaci ni nakrenuti se ne smijemo.. uf, a ja se isto brinem kad legnem na bok pa osjetim da me on gurka onako ko u struku, od krevet. Ali pazit cu da bude iskljucivo na boku.
    Hvala Ovcice i Mart.Da, da vodit cu sad racuna za terapiju, mirnija sam sad kad sam ju dobila, nadam se da ce to biti ok sada. Kakvo je stanje kod tebe? Hoce li decko vanka ili mu je bas lijepo pa se ne da?

Momak se ne da! Lijepo nam je još ovako preko stomaka kad se družimo 🤗 Sutra na pregled pa cemo vidit kakvo je stanje 😄

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 15:07

Sad ce on, svaki tren. Javi nam stanje 🥰

Lonmi
    09. Prosinac 2020. 15:57

Pozdrav cure, vi ste iskusnije pa cu od vas zatraziti savjet. Ovako u 18. sam tjednu trudnoce i vec od 12.tj muku mucim sa smeđim iscjetkom, prvo je to bilo nesto sitno kao smeđih kapilarica zbog kojih sam trcala na pregled, i dalje se znao jos koji put pojaviti ali sitno na papiru poslje mokrenja. Na svim pregledima u međuvremenu je bilo vidljivih smećkastih tragova u rodnici. Na zadnji pregled otrcala sam prekjucer jer me ujutro docekao veliki sluzavi smedi trag s tim tamno smeđim skoro crnim nitima. Moja doktorica ne vidi nista sumnjivo na uzv, rekla mi je samo da je posteljica nisko, ali je jos rano za takve dijagnoze. Hematoma nema vidljivoga. Isti takav iscjedak pojavio se i danas ujutro, a sad dalje kroz dan smeckasti/rozi. Iskustva neka mozda?
    Bojim se za bebu, a dijagnoze nemam. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.