Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • deedeeleeloo
    10. Prosinac 2020. 14:29

deedeeleeloo

To je simptom korone koliko sam cula…frendica je imala osip po licu isto jak svrbez i vlasista…ona je uzela antihistaminik (koji ne znam jel ti smijes) pa joj je proslo tipa do sutra

Mislim na svrbez dlanova i stopala

Mart14
    10. Prosinac 2020. 14:54

Ja dolazim od doktora, nisko je kaže beba samo sto nije!  Da pratim trudove i da dodem kad počnu pravi 😅 zasada do vikenda na kontrole o dalje nismo ni pričali jer se ocekuje bebača za vikend 💙 
    Senoritakova odmah zvat doktoricu i prijaviti svrbež! Ako jako svrbi može biti i kolestaza a najcesce je ako svrbe dlanovi i stopala. Izmjeri si tlak doma ako imas/znaš. Zar nije prošlo 10 dana od pojave simptoma? 

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

dakky
    10. Prosinac 2020. 15:27

Mart14

Ja dolazim od doktora, nisko je kaže beba samo sto nije! Da pratim trudove i da dodem kad počnu pravi 😅 zasada do vikenda na kontrole o dalje nismo ni pričali jer se ocekuje bebača za vikend 💙
    Senoritakovaodmah zvat doktoricu i prijaviti svrbež! Ako jako svrbi može biti i kolestaza a najcesce je ako svrbe dlanovi i stopala. Izmjeri si tlak doma ako imas/znaš. Zar nije prošlo 10 dana od pojave simptoma?

Sretno!!! Znaci, uskoro se ocekuje bebac 😍 Drzim fige da sve prođe dobro i sto je moguce brze i bezbolnije i svakako javljaj novosti! Jesi nestrpljiva vec?
    Mi bili jucer kod doktora. Ctg uredan, i dalje otvorena za prst i kontrola u utorak. Cini se da se bebacu ne zuri 😁

• deedeeleeloo
    10. Prosinac 2020. 15:44

Mart14

Ja dolazim od doktora, nisko je kaže beba samo sto nije! Da pratim trudove i da dodem kad počnu pravi 😅 zasada do vikenda na kontrole o dalje nismo ni pričali jer se ocekuje bebača za vikend 💙
    Senoritakovaodmah zvat doktoricu i prijaviti svrbež! Ako jako svrbi može biti i kolestaza a najcesce je ako svrbe dlanovi i stopala. Izmjeri si tlak doma ako imas/znaš. Zar nije prošlo 10 dana od pojave simptoma?

A u pravu si za kolestazu...nesto mi je ostalo da je kod toga svrbez cijelog tijela ali ipak pise da je najcesce na dlanovima i stopalima :"Simptomi kolestaze uključuju svrbež cijelog tijela (pogotovo dlanova i stopala), tamnu mokraću, svijetlu stolicu te žuticu. " s tim da kao najcesce je svrbez a ovo sve i ne mora biti....tako da se svakako Senoritqkova trebas javiti! 

Mart14
    10. Prosinac 2020. 15:46

dakky

Sretno!!! Znaci, uskoro se ocekuje bebac 😍 Drzim fige da sve prođe dobro i sto je moguce brze i bezbolnije i svakako javljaj novosti! Jesi nestrpljiva vec?
    Mi bili jucer kod doktora. Ctg uredan, i dalje otvorena za prst i kontrola u utorak. Cini se da se bebacu ne zuri 😁

Hvaala ti!! Nervozna sam jer su u pitanju možda i sati kad ce sve krenuti 🙈 Sad se osjecam kao u filmovima kad govore da ipak ne žele roditi da su promjenile misljenje 😂🙈

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

• deedeeleeloo
    10. Prosinac 2020. 15:48

A jel mi itko zna odgovoriti za Sv.Duh? Jel testiraju trudnice koje dođu na porod? Jel odmah treba nositi stvari za izlazak za mamu i bebu buduci da nema posjeta ili tek pri izlasku? I jesu i dalje 3 zene u sobi?

dakky
    10. Prosinac 2020. 16:07

Mart14

dakky

Hvaala ti!! Nervozna sam jer su u pitanju možda i sati kad ce sve krenuti 🙈 Sad se osjecam kao u filmovima kad govore da ipak ne žele roditi da su promjenile misljenje 😂🙈

Jooj kako te razumijem 🙈
    Ali vjerujem da kad krene da ce i taj osjecaj nestati. Najgora je ova neizvjesnost i cekanje. Drzi se 💪🍀

Lei_Be
    10. Prosinac 2020. 18:34

malamarelica

Lei_Be

Lonmi držim fige da bude sve ok, javi se sutra nakon pregleda ❤
    Malamarelica neće dijete bit gladno, ne sekiraj se.. dijete je ko mala pirana i on će sebi uzet sve dobro i sve što mu treba od tebe 😅.. i ja imam dijabetes i na dijeti sam, pa mali skroz dobro napreduje… nemoj se izgladnjivati, meni je dijabetologica rekla nek jedem slobodno kad sam gladna, ali da mi se prehrana zasniva na povrću, i manjim porcijama, ali više puta dnevno.. ja obično imam 5-6 obroka tokom dana.. izbjegavati mlijeko, sokove i zasađeni čaj (med isto) jer tekućine brzo dižu šećer.. bijeli kruh, tjesteninu i rižu zamijeniti integralnim.. i od voća izbacit banane i grožde jer ima jako puno šećera.. a ostalo umjereno, dvije voćkice dnevno..

A lijepa moja piranica 🥰
    Sta se ne smije mlijeko? A tamo na Harni pise da moze.
    Sori sto gnjavim, ali nisam pametna kako i sto smijem. Danas sam ovako:
    7 sati: 1 kriska kruha s maslacom, salica mlijeka
    10 sati: posni sir, 1 kriska kruha, 1 naranca srednje velicine
    13 sati: mahune na varivo (pun tanjur) i snita tosta
    Sad imam obrok u 4 (pise 2 jabuke ili narance) i vecera u 7 (nemasno meso i kriska kruha ili 200 grama krumpira/tjestenine/rize; ja cu kruh jer kak da ja sad spremim 200 grama jela, previse mi je to racunanja). A da i pise nocni obrok: casa mlijeka ili jogurt.
    Inace cijelo vrijeme pijem samo vodu i od prije.
    Kak ti se to cini?
    Meni nije problem drzati se ovoga, ja i inace ne jedem vise, ali me samo brine da njemu bude dobro. I fali mi ideja, iako sam vec sve izguglala moguce. Znaci smijem integralno..

Zato jer mlijeko diže šećer.. jogurt je bolji izbor, ja više manje svako jutro jedem jogurt sa zobenim pahuljicama, chia sjemenkama i malo bobica (maline i/ili borovnice).. sir i maslac su isto dobar izbor :).. ne znam šta je to Harna, ali najbolje da pričekaš kad ideš to u bolnicu i tamo će te sukladno tvojim rezultatima uputit u daljnju prehranu.. meni je recimo doktorica rekla da dnevno smijem samo jednu šnitu kruha.. i gledati uvijek da pola tanjura bude povrće, a druga polovica podijeljena -> pola meso, pola prilog (ili malo kruha)

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Senoritakova
    10. Prosinac 2020. 19:19

Javila sam se dr danas i rekli su mi da odmah dodem u bolnicu. Sad sam u bolnici. Vadili krv i sve ketrene enzime i žučne, crg je uredan. Uzv ne mogu napraviti jer sam pozitivna a nemaju mobilni. I eto. Nas tri trudnice smo u sobi koje smo pozitivne, do nas ulaze samo kad je hitno i u ful opremi

• deedeeleeloo
    10. Prosinac 2020. 19:27

Senoritakova

Javila sam se dr danas i rekli su mi da odmah dodem u bolnicu. Sad sam u bolnici. Vadili krv i sve ketrene enzime i žučne, crg je uredan. Uzv ne mogu napraviti jer sam pozitivna a nemaju mobilni. I eto. Nas tri trudnice smo u sobi koje smo pozitivne, do nas ulaze samo kad je hitno i u ful opremi

Sretno! Nadam se da ce sve biti ok i da je samo nesto prolazno od vrazije korone i da nije kolestaza na kraju😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.