Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lola_28
    09. Prosinac 2020. 15:59

Drage curke...ipak sam se javila u ponedjeljak doktorici i otisla na pregled, cerviks se skratio s 3,2 ns 2,1cm,i uloziv za 1/3 članka,rekla je da se sve smeksalo i da su kpntrakcije za viken ocito nesto pokrenule...doktorica me poslala kuci na mirovanje, jer mi se taj dan smirilo...ali ipak tu vecer sam dobila jake kontrakcije,nakon nekog vremena su bile svakih 5 minuta..tako da smo se uputilu u bolnicu tu noc..sad smo spojeni na tokolizu, kontrakcije su se smirile...i nadam se da sutra kad me skinu s lijekova, da se nece opet vratiti..sad samo lezim, odem samo do wc-a, i nadam se da cemo ipak jos malo izdrzati...tako da evo ja sam se mislila hocu li otici na pregled onaj dan..pa samo savjet drugim curama stvarno ako vas nesto muci i niste sigurne..uvijek je bolje otici..barem iz mog primjera...

Mart14
    09. Prosinac 2020. 16:32

lola_28

Drage curke…ipak sam se javila u ponedjeljak doktorici i otisla na pregled, cerviks se skratio s 3,2 ns 2,1cm,i uloziv za 1/3 članka,rekla je da se sve smeksalo i da su kpntrakcije za viken ocito nesto pokrenule…doktorica me poslala kuci na mirovanje, jer mi se taj dan smirilo…ali ipak tu vecer sam dobila jake kontrakcije,nakon nekog vremena su bile svakih 5 minuta..tako da smo se uputilu u bolnicu tu noc..sad smo spojeni na tokolizu, kontrakcije su se smirile…i nadam se da sutra kad me skinu s lijekova, da se nece opet vratiti..sad samo lezim, odem samo do wc-a, i nadam se da cemo ipak jos malo izdrzati…tako da evo ja sam se mislila hocu li otici na pregled onaj dan..pa samo savjet drugim curama stvarno ako vas nesto muci i niste sigurne..uvijek je bolje otici..barem iz mog primjera…

Super i drago mi je da si otišla i poslušlaa svoje tijelo! Odmaraj i miruj još malo,brzo ce proci 😊

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Mart14
    09. Prosinac 2020. 17:08

Lonmi

Pozdrav cure, vi ste iskusnije pa cu od vas zatraziti savjet. Ovako u 18. sam tjednu trudnoce i vec od 12.tj muku mucim sa smeđim iscjetkom, prvo je to bilo nesto sitno kao smeđih kapilarica zbog kojih sam trcala na pregled, i dalje se znao jos koji put pojaviti ali sitno na papiru poslje mokrenja. Na svim pregledima u međuvremenu je bilo vidljivih smećkastih tragova u rodnici. Na zadnji pregled otrcala sam prekjucer jer me ujutro docekao veliki sluzavi smedi trag s tim tamno smeđim skoro crnim nitima. Moja doktorica ne vidi nista sumnjivo na uzv, rekla mi je samo da je posteljica nisko, ali je jos rano za takve dijagnoze. Hematoma nema vidljivoga. Isti takav iscjedak pojavio se i danas ujutro, a sad dalje kroz dan smeckasti/rozi. Iskustva neka mozda?
    Bojim se za bebu, a dijagnoze nemam.

Nisam imala iskustva sa nekim sumnjivim iscjedkom tjekom trudnoce,ali svakako mi to ne zvuci najnormlanije. Jel te prati nekakva bol nisko u stomaku? Možda da zatražiš drugo misljenje za svaki slucaj da si mirnija.

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

• deedeeleeloo
    09. Prosinac 2020. 17:10

malamarelica

Deedeehvala na informacijama, pripremit ću se. Nadam se da ću i ja biti 1 dan, neke cure pričaju da su bile 3 dana (ali rodile su prije 4 godine pa se to mozda promijenilo). Znaci ni nakrenuti se ne smijemo.. uf, a ja se isto brinem kad legnem na bok pa osjetim da me on gurka onako ko u struku, od krevet. Ali pazit cu da bude iskljucivo na boku.
    Hvala Ovcice i Mart.Da, da vodit cu sad racuna za terapiju, mirnija sam sad kad sam ju dobila, nadam se da ce to biti ok sada. Kakvo je stanje kod tebe? Hoce li decko vanka ili mu je bas lijepo pa se ne da?

Mozda curama GUK profil nakon obroka nije bio dobar (ili jako visoke vrijednosti nakon OGTTa) pa su im uvodili terapiju i titrirali lijekove prema nalazima...meni je bio samo jutarnji blago povisen (5.2) a svi nakon obroka uredni pa sam ambulantno to obavila sama (i ako ti je uredan GUK profil trebalo bi ponovoti za cca mjesec dana)...preporuka je dijabeticka dijeta. 

• deedeeleeloo
    09. Prosinac 2020. 17:25

Lonmi

Pozdrav cure, vi ste iskusnije pa cu od vas zatraziti savjet. Ovako u 18. sam tjednu trudnoce i vec od 12.tj muku mucim sa smeđim iscjetkom, prvo je to bilo nesto sitno kao smeđih kapilarica zbog kojih sam trcala na pregled, i dalje se znao jos koji put pojaviti ali sitno na papiru poslje mokrenja. Na svim pregledima u međuvremenu je bilo vidljivih smećkastih tragova u rodnici. Na zadnji pregled otrcala sam prekjucer jer me ujutro docekao veliki sluzavi smedi trag s tim tamno smeđim skoro crnim nitima. Moja doktorica ne vidi nista sumnjivo na uzv, rekla mi je samo da je posteljica nisko, ali je jos rano za takve dijagnoze. Hematoma nema vidljivoga. Isti takav iscjedak pojavio se i danas ujutro, a sad dalje kroz dan smeckasti/rozi. Iskustva neka mozda?
    Bojim se za bebu, a dijagnoze nemam.

Svakako drugo misljenje, da iskljuce bilo kakvu "staru, oksidiranu" sukrvicu...mozda nema veze sa bebom nego sa s. odnosima (a sve je u trudnoci izrazito osjetljivo ili mozda postoji kakva blaga upalica tipa candida) pa da nakon odnosa zaostane nesto "eritrocita" tj.par kapi sukrvice koja onda duze stoji i oksidira i izadje kao smedji iscjedak....ali glupo je postavljati dg na forumu, u svakom slucaju ne bi trebao biti takav iscjedak koji god uzrok. Pa taman da ti je terapija lubrikant kod odnosa treba vidjeti...

santina
    09. Prosinac 2020. 17:33

Mart14, kod tebe je samo pitanje dana. Iz tog razloga bih ti pozeljela srecu i javi nam se cim bude novina. (a slobodno i do tad 😂😂).
    Malamarelica, nadam se da si se sad malo opustila i da ces biti mirnija. I ne, nemoj bukvalno da shvatas da SAMO I STRIKTNO smijes lezati na lijevom boku. Preporuka je, ali ne da se ne smijes ni zakrenuti ili leci na drugu stranu. Pisali smo vec ranije o tome na forumu da masi cura ne pase lijevi bok zbog polozaja bebe, pa leze na desnom i da su im njihovi ginekolozi odobravali. Opusti se i lezi kako ti odgovara u tom trenutku. Pokusaj lijevo, pa desno, pa ledja, lijevo.. Samo treba jos dekubitus da navuces.
    Lola_28, zao mi je sto se tako zavrsilo, ali si ti vec daleko dogurala i situacija je kod tebe dosta mirna. Tako da ne brines. Samo lezi i mozes i do termina dogurati. 
    Lonmi, nazalost ne znam mnogo o iscjedku. Mada ono sto sam citala je da au cure uglavnom dobijale terapiju Utrogeatanom ili sl. U svakom slucaju, mozda ne bi bilo lose potraziti 2.misljenje.. predugo to vec traje, bez nekog objasnjenja.. 
    Senoritakova, svaka cast! Ti si nas borac i uzor! Bice to sve ok. Glavu gore, kao i so sad, i jurisaj u nove pobjede, ususret svom andjelu.

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 17:37

Lola hvala za savjet. I ja mislim da uvijek treba ici, makar svi preokretali ocima, briga me. Ne traje trudnoca cijeli zivot pa da cu stalno visiti kod doktora.
    Deedee malo mi se brka taj ogtt i guk. Ugl meni je povisen ogtt. Vidjet cu u pon sta ce mi reci. Nadam se ipak da cu bit 1 dan, zbog ove korone me strah.
    Lonmi zast ne odes na hitnu ginekolosku?

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 17:42

Santina nasmijala si me s dekubitusom. 😄 Ma krecem se ja, nego mi bed nocu, da ne gnjecim bebu kako je i Ovcica rekla. Jesam mirnija. Skuzila sam da puno ovisi i o doktoru kakve je volje. Ako mi kaze super, ja odmah mirna, ako kaze, zadovoljan sam, ja odmah 4 tjedna analiziram zast mu nije super 🙄
    Senoritakova sad sam se sjetila da si jos prije nego si saznala za koronu pisala o simptomima. Stvarno, slazem se s curama. Vi sve koje ste prelezale koronu svaka vam cast 🙏❤

Lonmi
    09. Prosinac 2020. 17:43

Nemam odnose uopce od pocetka trudnoce.
    Hitnu sam zvala prekjucer kad se to pojacalo pa su me uputili na primarno ginekologa ako radi, a radila je tako da sam natrag isla njoj, a kazem ona ne vidi nista sumnjivo osim sta je posteljica nisko i samo govori : Ne svida mi se to.
    U petak idem privatniku po 2.misljenje, nadam se da cu ga dobiti. 
    S bebom je sve ok, ali ja smeđarim i mislim da dijagnoza mora postojati, makar to bile samo popucale kapilare (u sta ne vjerujem).
    Pitam tu cisto informativno, u slucaju da ima tko kakvo iskustvo. 

malamarelica
    09. Prosinac 2020. 17:54

Da... to bas dugo traje. Ma ja bih otisla na hitnu, ne smiju te odbiti, a ako probaju trazi da ti to daju napismeno. Ili cekaj do petka, stvarno je blizu. Doktoricu ti uopce necu komentirati. Ja sam svoju zvala za uputnicu i recept da mi pusti pa mi je sokirano rekla za secer i tsh: "Pa to je sve bilo dobro prije! S vama se nesto dogada!" Ono da, trudna sam! Neces vjerovat ali stvari se mijenjaju tijekom mjeseci. Tako da, OBAVEZNO drugo misljenje. 
    Nije mi jasno od cega to smedje stalno. Sigurno te izluduje.
    Ali gledaj, beba je dobro, to je najnajbitnije! Javi nam sta si odlucila i sta su rekli drugi doktori, drzi se ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.