Deedee jasnije mi je sada, hvala ti puno.
Lomni bas mi je tesko citati tvoje postove jer si vidljivo izmucena s tim. Zao mi je da ti se to dogada i cini mi se da bas racionalno razmisljas unatoc svemu. Ja se nadam da je rijec o tom slucaju s posteljicom, nisi ni prva ni zadnja, a sve je rjesivo. Jos samo danas pa sutra ides doktoru i vise ces znati.
Super pa su "kratki" dani zimi.
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
I ako sada mislite u trudnoci da ima puno razlicitih misljenja kod ginekologa, cure kojima je ovo prva beba cekajte da dođete kuci pa krenete slusati razlicite patronazne sestre, pedijatre i rodbinu/prijateljice/susjede….od dojenja, njege pupka, dohranu necu ni spominjati…ma svega🤣🤣🤣 nije uzalud stara narodna -100 baba kilavo dijete😂
Potpisujem te,i sama sam prije trudnoce imala razna stanja,pa isto tako prošla kroz par ruku doktora i svaki ima svoje. A moram priznat da se veselim tome 😂😂 samo da je bebe super
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Lonmia da odeš privatniku po drugo mišljenje? Razumijem tvoju zabrinutost kada ne znaš od kuda to smedarenje… nadam se da nije ništa, neka kapilara kako kažeš, samo da ti doktor to potvrdi bilo bi lakše… javi! Sretno
Idem sutra, jedva cekam i nadam se da ce bar malo moj stres popustiti nakon tog pregleda. Nadam se da je nesto trenutno (makar vec 5 tj muku mucim).
Malamarelica jesam izmucena, ali trudim se ipak razmisljati pozitivno.
Javiti cu sutra nakon pregleda ❤️
Curke, jel ima koja da cu muči svrbež po dlanovima i stopalima??? Ne znam hoce me primiti na pregled jer sam pozitivna na coronu
Curke, jel ima koja da cu muči svrbež po dlanovima i stopalima??? Ne znam hoce me primiti na pregled jer sam pozitivna na coronu
Mene ponekad dlanovi svrbe, ali kontam dobit ću neke pare 😂😂😂 nije strašno, tako da nisam previše ni razmišljala o tome, stavim kremu za ruke i prođe 🤷♀️
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Lonmi držim fige da bude sve ok, javi se sutra nakon pregleda ❤
Malamarelica neće dijete bit gladno, ne sekiraj se.. dijete je ko mala pirana i on će sebi uzet sve dobro i sve što mu treba od tebe 😅.. i ja imam dijabetes i na dijeti sam, pa mali skroz dobro napreduje... nemoj se izgladnjivati, meni je dijabetologica rekla nek jedem slobodno kad sam gladna, ali da mi se prehrana zasniva na povrću, i manjim porcijama, ali više puta dnevno.. ja obično imam 5-6 obroka tokom dana.. izbjegavati mlijeko, sokove i zasađeni čaj (med isto) jer tekućine brzo dižu šećer.. bijeli kruh, tjesteninu i rižu zamijeniti integralnim.. i od voća izbacit banane i grožde jer ima jako puno šećera.. a ostalo umjereno, dvije voćkice dnevno..
Bok curke!! Evo malo i mene da se javim. :)) Pratim vas i čitam, ali nisam imala ništa pametno za napisati. :))
Čestitam svima curkama koje su rodile, blago vama što je to iza vas i uživajte s bebicama.
Evo kod mene zasad sve OK. Sutra opet na pregled u trudničku ambulantu. Već mi je lagano dosta, trbuh je velik, osjećam često dosta jaki pritisak dolje u preponama. I dalje sam aktivna, vozim i idem okolo, ali ipak u manjem intenzitetu. Ništa ne spavam po noći i to me ubija - odspavam po max dva sada u komadu pa sam budna pa opet možda sat i pol pa se opet probudim i tako pa mi kronično fali sna, a mala još nije ni došla. Danas sam se probudila baš s naotečenim prstima pa se tješim ako i ostane tako da neće još dugo. :))))
Doma smo sve pripremili, torba za bolnicu je spremna, tako da nema ništa nego čekati. Svima koji iščekuju, sretno!! :)))
Netko je pisao za probleme za štitnjačom, ja sam već godinama na Euthyroxu i tijekom trudnoće sam svakih mjesec dana vadila TSH i FT4 i svaki puta mi je dr malo pojačala dozu iako su mi nalazi stalno bili unutar referentnih vrijednosti. Sada mi je rekla da se javim opet za 2 mj nakon poroda i to je to.
I da podijelim sa vama dva dobra savjeta koje sam dobila od babice ☺.. možda nekom pomogne..
Sad još kad možete, kad kuhate (varivo, gulaš, grah, juhice...) odvojite dio i stavite si u škrinju da imate kad će beba bit tu, a nećete imati ni vremena, ni volje ni snage kuhati.. da ne bi u toj navali gladi posegnule za sendvičem, pizzom i sličnim nezdravim i "tvrdim" stvarima.. ovako je najlakše izvadit i podgrijat 😊 meni je mama ulaz do, doslovno 20 metara od mene i pomagat će mi, ali ovo baš smatram praktičnim da ne moram striktno ovisit o njoj kad ogladnim...
Sljedeće, za cure koje piju željezo, najbolje ga je piti sa sokom od naranče zbog vitamina C (nikako mlijeko uz to, i koji sat prije i poslije).. i druga stvar što nisam znala željezo i magnezij se ne smiju uzimati skupa.. mora bar 2 sata proći između.. i to je to od mene za sad 😁
Lonmi držim fige da bude sve ok, javi se sutra nakon pregleda ❤
Malamarelica neće dijete bit gladno, ne sekiraj se.. dijete je ko mala pirana i on će sebi uzet sve dobro i sve što mu treba od tebe 😅.. i ja imam dijabetes i na dijeti sam, pa mali skroz dobro napreduje… nemoj se izgladnjivati, meni je dijabetologica rekla nek jedem slobodno kad sam gladna, ali da mi se prehrana zasniva na povrću, i manjim porcijama, ali više puta dnevno.. ja obično imam 5-6 obroka tokom dana.. izbjegavati mlijeko, sokove i zasađeni čaj (med isto) jer tekućine brzo dižu šećer.. bijeli kruh, tjesteninu i rižu zamijeniti integralnim.. i od voća izbacit banane i grožde jer ima jako puno šećera.. a ostalo umjereno, dvije voćkice dnevno..
A lijepa moja piranica 🥰
Sta se ne smije mlijeko? A tamo na Harni pise da moze.
Sori sto gnjavim, ali nisam pametna kako i sto smijem. Danas sam ovako:
7 sati: 1 kriska kruha s maslacom, salica mlijeka
10 sati: posni sir, 1 kriska kruha, 1 naranca srednje velicine
13 sati: mahune na varivo (pun tanjur) i snita tosta
Sad imam obrok u 4 (pise 2 jabuke ili narance) i vecera u 7 (nemasno meso i kriska kruha ili 200 grama krumpira/tjestenine/rize; ja cu kruh jer kak da ja sad spremim 200 grama jela, previse mi je to racunanja). A da i pise nocni obrok: casa mlijeka ili jogurt.
Inace cijelo vrijeme pijem samo vodu i od prije.
Kak ti se to cini?
Meni nije problem drzati se ovoga, ja i inace ne jedem vise, ali me samo brine da njemu bude dobro. I fali mi ideja, iako sam vec sve izguglala moguce. Znaci smijem integralno..
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
To je simptom korone koliko sam cula...frendica je imala osip po licu isto jak svrbez i vlasista...ona je uzela antihistaminik (koji ne znam jel ti smijes) pa joj je proslo tipa do sutra
Sortiraj odgovore
Najstariji