Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamarelica
    20. Studeni 2020. 20:29

A zar nije carski najsigurniji za bebu? Meni je tako receno u krugu cura koje su sve rodile. Mislim, to mi je jedino bitno. Briga me za mene

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

flower93
    20. Studeni 2020. 20:57

malamarelica

A zar nije carski najsigurniji za bebu? Meni je tako receno u krugu cura koje su sve rodile. Mislim, to mi je jedino bitno. Briga me za mene

Upravo na rodinom tecaju znaju rec kako je potrebno carski izbjegavat zbog mogucih posljedica na mamu i bebu.. E sad, o kojim posljedicama je rijec nemam pojma, jer uopce ne ulaze u dubinu toga.. Ni meni nije jasno kako je to opasnije za bebu, jedino u slucaju opce anestezije, onda mi to ima smisla.. Malo mi cak dizu tlak koliko naglasavaju taj prirodni nacin poroda kao da si je sama zena kriva ako ne moze pronaći dovoljan mir u sebi da porod protekne apsolutno prirodno i bez koktela lijekova.. Jako naglasavaju da se moramo znati izborit za sebs u radjaoni, sto zelimo, a sto ne.. I kaj je okej, ali ja gledam sebe samu, ako krenu kontrakcije i to ce boljet u 3pm,bit cu bez pratnje, pa di ce meni mozak funkcionirat da se jos borim sa medicinskim osobljem.. 

malamarelica
    20. Studeni 2020. 21:10

Pa meni kao laiku sto puta opasnije djeluje vaginalni porod. Ne znam stvarno, ovako pricam bezveze. Skuzila sam i ja da se puno forsira, a i neke zene pricaju samo ne carski, zelim prirodno, nadam se da necu morat na carski. A ja ono sutim i mislim si da mi ponude ne bih odbila. Pa zasto bi to bilo manje vrijedno 🤷‍♀️
    Da, ja nemam pojma ni za sta da se borim uopce

Lei_Be
    20. Studeni 2020. 21:22

malamarelica

Pa meni kao laiku sto puta opasnije djeluje vaginalni porod. Ne znam stvarno, ovako pricam bezveze. Skuzila sam i ja da se puno forsira, a i neke zene pricaju samo ne carski, zelim prirodno, nadam se da necu morat na carski. A ja ono sutim i mislim si da mi ponude ne bih odbila. Pa zasto bi to bilo manje vrijedno 🤷‍♀️

Nije manje vrijedno, nego je oporavak duži i teži, tako sam čula 🤷‍♀️

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

malamarelica
    20. Studeni 2020. 22:28

Lei_Be

malamarelica

Nije manje vrijedno, nego je oporavak duži i teži, tako sam čula 🤷‍♀️

Da i ja sam to cula. Ali meni nekako najvaznije da je on dobro, lako za mene. Moja sestricna je rodila na carski i nije imala nikakvih poteskoca. Naravno, ovisi od osobe do osobe. Samo, da me netko sad pita hocu li birati odmah bi izabrala carski

Nova19
    21. Studeni 2020. 07:46

Carski je operacija, automatski postoji rizik... ali je ponekad neizbježan i bitno da beba i mama budu žive i zdrave 🥰
    Imam 2 frendice koje su imale 3 carska svaka i sve je ok... samo šta je oporavak malo duži i bolniji...
    Ja se osobno nadam da će mi i ovaj porod biti prirodan ok i prvi, bez puno mučenja, ali to je bilo moje iskustvo...
    Rodila u 40 min od prvih pravih trudova, niti pukla niti me rezali, isti dan već sjedila na krevetu... ali očekujem svašta jer je svaka trudnoća i porod drugačiji, samo neka moja bebica bude dobro kako god izašla 💙

flower93
    21. Studeni 2020. 08:11

Ma da, u konacnici dodje na to kako god da bude, samo da nase bebe budu dobro, a mi cemo se vec oporaviti 💪

malamarelica
    21. Studeni 2020. 21:36

Cure, sta znaci ako na trenutke osjetim kao zatezanja u trbuhu, ali doslovno na sekundu i nista bolno. Trbuh mi je mekan. Jesu to te Braxton H.kontrakcije. I kako da ih razlikujem od one koje ima Santina? 
    Danas mi je kao 26+0. Bebu osjetim, idalje jednako, par pita tijekom dana, nema nikakvih pravilnihbrazmaks, nekad skroz slabo, kad sam legla na leda onda pod rukom lagano. Muz isto. Ne znam treba li to sad vec biti jace? I od svega sam ju isla slusat na dopler, 140 - 145 otkucaji.
    Ne pije mi se normabel ako ne moram. Nisam pametna sta da radim.
    Takodjer... ako ijedna zna nekoga kome se mogu obratiti za psiholosku pomoc u trudnoci, molim vas pisite mi. Stvarno se ne zezam. Ja znam da je svaku zenu strah, ali ja vise ne mogu disati koliko me taj strah obuhvaca. Jednostavno ne mogu se vise sama s time boriti. Jako sam iscrpljena

LeLa2807
    21. Studeni 2020. 23:51

Lilo, bas sam sretna da ste dobro vas dvije 😊😊

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

dorapamidora
    22. Studeni 2020. 06:58

Hej curke...
    Evo mene vec 7 sati u rađaoni, spojena na ctg.
    Isla sam na wc i dobila izljev krvi, brzo smo dosli u bolnicu.... lezim u rađaoni, broje se otkucaji srca, bebice su odlicno, ali ja ne prestajem krvariti... mijenjaju mi one pelene od ispod svako malo, mislim da sam izgubila litru krvi. 🥴 leđa me ubijaju, kontrakcije su zestoke. U 8 je vizita pa cemo vidjeti, najvjerojatnije idem odma carski (tako sam nesto cula), ali meni niko nista ne govori.
    Drzite se sve ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.