Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LeLa2807
    22. Studeni 2020. 15:12

Lilo malena ti je bas velika, meni je Liam na 32+6 imao 1900 kaze dr malo mrsaviji da ce biti. Iduca kontrola u petak 27.11 nadam se da je dobro dobio do tad. 
    Krevetic moramo posloziti kupljen je i kolica danas idemo po jos jedan dio i onda su spremna. Roba sva oprana i speglana, moram samo par tetrica jos i njegovu robu za van speglat i poslozit stvari iz dm u kofer da bude sve spremno.

Fali mi isto par sitnica iz ljekarne, gaze, ocetinsept, toplomjer...

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

santina
    22. Studeni 2020. 15:22

Liloooooo, kako si me obradovala. 😘😘😘😘😘 Ma super napredujete, i baskako neko rece da takav zaplet ima tako divan jos malo pa zavrsetak. Odlicno gurate, samo polako, nemoj se forsirati. 
    Dorapamidora, SRETNOO i javljaj nam se cim stignes. U mislima sam s tobom.
    Malamarelica, ako sama osjetis da trebas strucnu pomoc, da se ne mozes sama izboriti sa tim, podrzavam te u potpunosti da to i uradis. Samo kako ne zivim u Hr, ne mogu ti pomoci sa savjetima kod koga. Nedavno je bila 1.online regionalna konferencija za trudnice. Jedan od gostiju je bila dr. Jasna Bajraktarevic iz Sarajeva. Stalno su spominjali da mnogo toga radi online, postavlja video materijale, da joj se moze javiti porukom, ako ti to ista moze pomoci..

flower93
    22. Studeni 2020. 18:19

malamarelica

Cure, sta znaci ako na trenutke osjetim kao zatezanja u trbuhu, ali doslovno na sekundu i nista bolno. Trbuh mi je mekan. Jesu to te Braxton H.kontrakcije. I kako da ih razlikujem od one koje ima Santina?
    Danas mi je kao 26+0. Bebu osjetim, idalje jednako, par pita tijekom dana, nema nikakvih pravilnihbrazmaks, nekad skroz slabo, kad sam legla na leda onda pod rukom lagano. Muz isto. Ne znam treba li to sad vec biti jace? I od svega sam ju isla slusat na dopler, 140 - 145 otkucaji.
    Ne pije mi se normabel ako ne moram. Nisam pametna sta da radim.
    Takodjer… ako ijedna zna nekoga kome se mogu obratiti za psiholosku pomoc u trudnoci, molim vas pisite mi. Stvarno se ne zezam. Ja znam da je svaku zenu strah, ali ja vise ne mogu disati koliko me taj strah obuhvaca. Jednostavno ne mogu se vise sama s time boriti. Jako sam iscrpljena

Draga, probaj vidjet na stranicama udruge Roda. Vjerujem da tamo ima korisnih informacija. Nemoj se bojat ni sramit trazit pomoc. Hormoni nas samaraju, ludo je vrijeme korone, tesko je ostat pribran 100%

flower93
    22. Studeni 2020. 18:51

E da, moram s vama podijelit jedan novi moment u mojoj trudnoci.. 
    Pred par dana primijetila sam s unutarnje strane grudnjaka neku zutu mrljicu, nije mi bilo bas jasno od kud to ali nekako sam presla preko toga.. A jucer navecer lezala u krevetu, dignem se i primijetila sam na spavacici nesto mokro taman oko predjela jedne sise.. Nije moguce da sam se polijala s necim jer nisam nista pila, takodjer nije moguce da je od tusiranja.. Samim time mi jedino preostaje pomisao da mi je pocelo curit iz dojki.. To je fkt moguce vec u tim tjednima? S time da ja cijelo vrijeme sumnjam da cu imat kaj za dojenje jer imam fkt male cice koje nist nisu narasle u trudnoci hahah 🤦‍♀️

santina
    22. Studeni 2020. 19:18

Flower vjerujem da jeste pocelo curit mlijeko. Meni nije uopste, ali mi je prijateljici vec od 7. mjeseca na stisak islo..

ovčica
    22. Studeni 2020. 20:08

Nije ni meni pocelo curkati iz cica. Nadam se da bude kad dode vrijeme, zbilja bi htjela dojiti 😔
    Ja si mazem trbuh s bademovim uljem ili kremom od mustele kad mi se neda cekati da se ulje upije. I to samo navecer prije spavanja.
    Sad krecem s masiranjem medice, kazu da u nekim slucajevima pomaze da se bas ne raspuknes ko kokica na porodu. Nadam se da cu biti jedna od tih sretnica 🙊 Ali ne mogu sama, morat ce muz uskociti 😁 

dakky
    22. Studeni 2020. 20:20

Ja isto mazem iskljucivo bademovim uljem. Trenutno sam na 4. bocici 🙈 Jednom, max 2 puta dnevno. I za sad jos nije nista popuclo, ali kako sam sklona tome bojim se da ce pred kraj :( Doduse, trbuh je toliko tvrd sad da niam sigurna da li se strije vide odmah, ili tek kad se opusti koza ?!
    Ovcice- s cime mazes međicu? Isto bademovim ili nekom kremom? I ja citala za to, ali nisam se jos odlucila. Malo sam lijena po tom pitanju. A da ne pricam kakve mi probleme predstavlja depilacija dolje 😱 a sad je pregled 1xtj. 

ovčica
    22. Studeni 2020. 20:59

dakky

Ja isto mazem iskljucivo bademovim uljem. Trenutno sam na 4. bocici 🙈 Jednom, max 2 puta dnevno. I za sad jos nije nista popuclo, ali kako sam sklona tome bojim se da ce pred kraj :( Doduse, trbuh je toliko tvrd sad da niam sigurna da li se strije vide odmah, ili tek kad se opusti koza ?!
    Ovcice- s cime mazes međicu? Isto bademovim ili nekom kremom? I ja citala za to, ali nisam se jos odlucila. Malo sam lijena po tom pitanju. A da ne pricam kakve mi probleme predstavlja depilacija dolje 😱 a sad je pregled 1xtj.

Isto s bademovim. Ni meni se to neda ali bolje da se prisilim pa da mi kasnije ne bude krivo 🙊 ajme, depilacija dole je katastrofa. Bez ogledala nista 🤦🏽‍♀️

flower93
    22. Studeni 2020. 21:14

Sto se tice medjice, s tim ne planiram bas ni krenut jer je kod mene plan carski.. Nadam se da necu pozalit 😂 iako je meni jedna prijateljica koja je doktorica savjetovala da s masiranjem i mazanjem medjice krenem sto ranije, nekako se ne mogu na to prisilit 🤦‍♀️
    Strije za sad hvala Bogu ne vidim, ja i dalje mazem 2 do 3 puta dnevno i kombiniram Nivea kremu (plava limenka) i bademovo ulje.
    A sto se tice depilacije, kod mene je to preuzeo suprug haha 🤦‍♀️🤦‍♀️ jako dobro se nasmijemo kad to odradimo, pocistimo nered i zavjet sutnje o tome pred bilo kime hahaha 😂😂

Mart14
    22. Studeni 2020. 22:31

ovčica

Nije ni meni pocelo curkati iz cica. Nadam se da bude kad dode vrijeme, zbilja bi htjela dojiti 😔
    Ja si mazem trbuh s bademovim uljem ili kremom od mustele kad mi se neda cekati da se ulje upije. I to samo navecer prije spavanja.
    Sad krecem s masiranjem medice, kazu da u nekim slucajevima pomaze da se bas ne raspuknes ko kokica na porodu. Nadam se da cu biti jedna od tih sretnica 🙊 Ali ne mogu sama, morat ce muz uskociti 😁

Meni danas počelo na stiskanje a 38tj sam. Prije toga ni kapi,tako da sam odusevljena sto ima nešto pred porod. Na kraju ne mora to ništa značiti nekome bude prije poroda nekome kad rodi ne bude,tako da bez brige 🤗 Meni je samo drago da znam "da mi rade" mljecne zlijezde. 
    Da vas razocaram,mažem se 2x dnevno bademovim uljem od pocetka trudnoce i ostalo mi je dosta kože,ali popucala sam u predjelu pupka(gdje je meni koža najtanja) prije tjedan ☹️ Nekako mi stomak ide prema naprijed 🤔 pa.je tako samo oko pupka popucalo,baš me zanima da li se može poslije rješiti nekako tih strija. 😏

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.