Matea, ja idem u cet za bris i bas cu je pitati jesam li otvorena i kako je beba okrenuta. I rekla mi je da se od 38.tj ide u bolnicu (ako je do tada sve uredno, naravno) upravo zbog korone. Pa pretpostavljam da je i meni sljedeci tj zadnji pregled kod nje.
Dakky, zato i jesmo ovdje, neke s iskustvom, neke bez ali si pomazemo koliko mozemo :) osobno, bez foruma puno toga nebi cula ili saznala :)
Santina draga, drzi se… pokusaj biti maksimalno pozitivna, odmar, spavaj, jedi, procitaj neku knjigu da ti smetne sve brige sa uma…. i jednostavno idi dan po dan. ❤
Ja sam bila na pregledu u utorak i toliko su me uplasili da vec tri dana imam kontrakcije, valjda od straha i samoinicijativno sam se stavila na normabel.
Uglavnom, rekla je doktorica da je sve super i "savrseno", ima svaki preko 2kg i da cemo odgoditi carski za dva tjedna jos tj.za dva tjedna cemo se tek dogovarat (ok, znam sto su vise u trbuhu da je bolje za njih). ❣❣
ALI, onako mi je usput u jednom trenutku rekla da "s obzirom da je sve super" da bi se mozda neki doktor "usudio" pokusat s vaginalnim porodom. Prva bebica je glavom prema dolje, a druga je poprecno na zadak, ali nju bi "mogli pokusat okrenut u trbuhu". 😱😱😱
Da, jer nakon sto sam izgubila bebu u 5.mjesecu trudnoce, nakon toga dobila skoro pa najgoru mogucu vrstu blizanaca (monokoriati), prognoze bile ocaj, trudnoca zacudo prolazi nestvarno dobro 🙏, zasto sad neki nadobudni doktor ne bi pokusao gurnut mi ruku do lakta i okretat bebu pa je po mogucnosti jos polomit i napravit invalida od njega. 😭😭
Uglavnom, ukoliko mi itko dodje sa takvom idejom, ja sam se spremna potuci. Ozbiljno vam kazem. I uzimam prvi taxi za bolnicu gdje ce mi napraviti carski… ne zbog mene vec zbog njih. Totalno sam uplasena i jadna.
Ovo je grozno procitati, a kamoli prolaziti kroz tako nesto. Ni ja na tvom mjestu nebi riskirala. Bori se svim silama za ono sto zelis odnosno mislis da je najbolje za malene ❤️❤️
MissKitty- odrzavaju se online samo se trebas prijaviti unaprijed. U Zagrebu su meni skroz ok ovi koje odrzavaju Domovi zdravlja - istok, zapad i centar. 1x mjesecno a krajem mjeseca objave termine i rok za prijavu. Ja sam odradila prije 10ak dana, a termin mi je za 4 tjedna tako da stignes. Pogledaj si ovih dana termine za 12 mjesec. Meni je stvarno bilo korisno. Odrzavali su se 2 dana za redom, od 15-18h i dobijes online potvrdu za sebe i pratnju (bolje uzeti, mozda do 2 mj dozvole pratnju, treba biti pozitivan 😉). Meni su na tim tecajevima zapravo najbolja stvar pitanja koja se postavljaju preko chata i na koja odgovaraju na kraju. Tecajevi se odrzavaju preko Meet platforme.
Hvala na pozitivi i savjetu, ajde, ima nade da ulovim neki tečaj 😉
Svima, a pogotovo curama koje se bore s komplikacijama želim da prođe sve u najboljem redu 🙏
vikica1810@gmail.com
Matea 1201- u potpunosti se slazem da nema pravila. Meni frendica rodila prije par mj u 36 tj. U subotu bila na pregledu i nije bilo nikakvih naznaka, u ned pukao vodenjak i rodila u par sati. Sve proslo savrseno. Nema pravila. Iako se meni cini da se mojemu bas ne zuri. Da li se vama cini da vam bebice reagiraju na hranu koju jedete? Ja se jucer pocastila sa buncekom i kiselim zeljem i navecer je bio show u trbuhu. Mislila sam da ce izletjeti kroz trbuh. I inace je aktivan ali nikad ko jucer.
Ovcica- zato i jesam ovdje. Citam vas vec duze i strasno puno sam naucila od vas! I super mi je doza optimizma i podrske na ovom forumu i to je bas diiivnooo. Hvala vam svima!! Nema te knjige koja nauci bolje od stvarnih iskustava od predivnih zena ❤
Santina, drzi se i samo pozitivno!!! Vec ste daleko dogurali i bit ce to sve super na kraju!!
Dorapomidora - samo hrabro!! Mislim da te ne mogu natjerati na prirodni s obzirom na situaciju! Dakle, inzistiraj na carskom!! Iako vjerujem da ce i oni sami shvatiti da je manji rizik carski!!!
Mene jedini strah da u normalnim slucajeva kod prirodnih porođaja ne inzistiraju na vakuumu kod situacija gdje procijene da je to ok. Sokirala sam se da to jos uvijek rade ali ja sam odlucila svim silama se boriti protov toga. Mislim, ipak i nas moraju nesto pitati 😉 sretno!!
Santina stvarno mi je žao što to prolaziš, držim fige da sve bude ok i da dogurate čim dalje.. od radne kolegice kćer je rodila u 31. tt i sve je bilo ok s bebom, tako da mislim da i ako rodiš prije da će sve biti dobro ☺
Dorapamidora ovo je stvarno grozno pročitati 😓 inzistiraj na carskom kako god, kako dakky kaže, valjda se i nas nešto pita..
E sad imam i ja jedno glupo pitanje 🤔😂
Danas sam otpakirala svu robicu, sortirala si po veličinama i čekam ormar da bude gotov pa da operem i pospremim ☺.. e sad, gledam šta imam, imam svašta, ne znam čemu mi šta služi 😂
Odabrala sam kompletić za doma iz bolnice, pa me zanima jel to ok ili fali nešto..
Znači pripremila sam bodić dugi rukav, kapica, hlačice, čarapice i onaj medo kombinezon.. treba li možda još štrampice, majica? 🙈🙈🙈
Evo i slika 📸 https://ibb.co/FXBJWX2
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Senoritakova, u ovom ima ukupno 450mg Mg. Danas su radili UZV i beba ima 1919gr i bebac je ok.
Lezim na univerzitetskom klinickom centru, najvecoj bolnici u ovom dijelu drzave, tako da bolje od ovoga nemam. Iz svih drugih gradova zene upucuju ovamo, tako da su mi jedini izbor.
Odkako sam podbacila 2-3 jastuka imam osjecaj da mi je beba sletila prema zeludcu. Sad me bas pati kiselina, ali nema veze. Lezeci najcesce nemam nikakvog pritiska, kad ustanem osjecam bas pritisak dole.
Matea, svaka cast na pregledu. Samo tako nastavi. Bebac vec pravi. ☺️
Dorapamodora, hvala, upravo to i pokusavam. Zasad se samo nadam da docekam ponedeljak. I upravo to, dan po dan, pa valjda jos malo izdrzimo.
Tebi zelim isto tako da se smiris, i polako. Bebaci su super, sve dobro napreduje. Mozda se druga beba i okrene, mozda se okrene kad izadje prva. Mozda ce promijeniti misljenje za 2 tjedna. A i mislim da niko ne gura ruke unutra, vec sa vanjske str "okrecu" bebu. Sigurna sam da ce odabrati najbolju opciju, nece eksperimentisati. I naravno da ti treba da budes saglasna sa tim i u potpunosti vjerujes doktoru.
MissKitty, neko je nedavno postavio tecajeve ovde na forumu. Ja trenutno njih prelazim. Potrebno je samo da se registrujes i na kraju dobijes potvrsu. Da li je priznaju, ne znam..
Evo linka
https://edukacija.roda.hr
Lei_Be, licno mislim da pored onog kompletica i odjelceta ne treba nista vise. Ja cu imati samo kompletic, dekica i trk u auto. Zavisi doduse jos od temperature..
Hvala svim curama na podrsci, savjetima i toplim rijecima. Mnogo mi je lakse sa vama sve prolaziti. Presretna sam sto sam dosla otpocetka na forum i voljela bih da se kroz par mjeseci nastavimo druziti, ali na drugoj temi, sa novim boljkama i savjetima. ☺️
Slusam bas jedan rodin tecaj, iako mi je malo prefilozofski za moj karakter (npr kaze zena da kad krenu kontrakcije, neka zatvoris oci i zamislis si da si ti cvijet koji se otvara, onak wtfff 🤦♀️), ali u jednome su u pravu, a to je ne dopustit da oni u bolnici rade bas sta god pozele.. Da dodjemo s planom poroda, sto zelimo, sto ne.. Od vakuuma, tableta i sl.. Mislim da je to stvarno okej..
Mislim da je za blizance suludo ic na prirodni porod jer sam dosta citala kako se zna desit da prva beba prodje prirodno, a druga onda u trbuhu osjeti da ima prostora i rastegne su uzduz i poprijeko i na kraju se po drugu bebu ide carski..znaci zenu izmuce prirodno i onda jos operacijom, koma 🤦♀️ ja cu se do zadnjeg trena borit da bude carski, nije da je to laksi nacin poroda, ali ipak imam dva mala cuda za izgurat van..
Kaj se tice robice za van, ja za sad ne planiram kupovat ta medo odjela jer si fkt ne mogu zamislit koliki budu i da li trebam skroz malu ili ipak nesto vecu velicinu.. Bit ce zima, okej, ali ako ih obucem u bodi, vestica, hlacice, carape i kapica, naravno deka obavezno i odmah u auto koji ce bit zagrijan, ne moze im bit nista.. Ne znam, tak barem ja razmisljam.. Valjda ne grijesim
Curke držite se još malo po malo i eto nam beba 🥳💖
Što se tiče robice ništa ne znam,neka muž donese sta mu bude moglo s obzirom da je veliki momak 😅
Ja sam prošla rodine tečajeve ali i pročitala rodinu knjigu tako da se ponavlja sve ali svakako korisno.
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Kaj se tice robice za van, ja za sad ne planiram kupovat ta medo odjela jer si fkt ne mogu zamislit koliki budu i da li trebam skroz malu ili ipak nesto vecu velicinu.. Bit ce zima, okej, ali ako ih obucem u bodi, vestica, hlacice, carape i kapica, naravno deka obavezno i odmah u auto koji ce bit zagrijan, ne moze im bit nista.. Ne znam, tak barem ja razmisljam.. Valjda ne grijesim
A šta ćeš, za sve ti je lutrija, praktički sve kupujemo na pamet i molimo Boga da što više toga paše 😂 nitko ne može znat koliki će biti dok se ne rode 🤷♀️
Kolegici su stalno govorili da će bit sitnija beba jer je i ona sama metar i šumska jagoda, na kraju rodila malog sumo-borca od 4 i po kile.. beba veća od nje bila 🙈😂
ovo moje je 56 veličina, možda će bit veliko, ali Bože moj, porast će 😊
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji