👋
Iskustva poroda u kadi🛀,koja bolnica,gdje,prije koliko,kakva su vasa iskustva i dali je dozvoljeno trenutno s obzirom na situaciju s koronom..?😃
Hvala, cure. Javila sam se tamo, a i doktorici koju je Santina spomenula.
Da vas pitam.. npr.jucer mi se beba 4 x javila bas jakim udarcima, a ostalo sve onako blago. I negdje od 16 do 20 uopce se nije javljala. Ja sam sad 26. tj. Jel to tako moze biti? Znaci, svugdje na tim kalendarima pise kako sad bebe luduju, to se vidi na van i sve. Ja ne primjecujem razliku u odnosu na prosli tjedan. Moj sve nesto lagano se javlja i to me samo izluduje
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Hvala, cure. Javila sam se tamo, a i doktorici koju je Santina spomenula.
Da vas pitam.. npr.jucer mi se beba 4 x javila bas jakim udarcima, a ostalo sve onako blago. I negdje od 16 do 20 uopce se nije javljala. Ja sam sad 26. tj. Jel to tako moze biti? Znaci, svugdje na tim kalendarima pise kako sad bebe luduju, to se vidi na van i sve. Ja ne primjecujem razliku u odnosu na prosli tjedan. Moj sve nesto lagano se javlja i to me samo izluduje
Meni se pocelo na van vidjeti tek prosli tj, imam posteljicu sprijeda. I to ne nista jako kako se nelima zna vidjeti.
Moj ima neki svoj ritam kojeg je dugo drzao, sad je malo pojacao pa se ujutro javlja dosta dugo onda kroz dan u par navrata i navecer standardno od 22 je njegovo vrijeme. Kad ja spavam u vecini slucajeva spava i on i ne budi me preko noci :-)
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Hvala, sad mi je malo lakse. Ma znas sve one kalendare trudnoce po tjednima, tamo pise kako sad to sve jace i jace. Onda neke cure stvarno pisu kako vec u 24.bebe po cijeli dan luduju, vide ih na trbuhu... Mene to baci u ocaj, iskreno. Evo jutros se javio nekih 20ak puta, par puta od toga mogla sam osjetiti pod rukom, ali nije to nista zestoko ni bolno. I sad miruje. Ne znam ima li to veze s tim sto i ja mirujem. Uf, jedva cekam pregled. Hvala cure sto imate razumijevanja za ovakve stvari
Malamarelica- ne brini, tako dugo dok ga cujes je ok. Mene je to u tvojim tj isto mucilo- kao, svagdje pise da sad luduje, moj promijenio ritam i bio bas tih. Bila toliko u panici da sam odjurila u bolnicu samo da vide da li dise. I naravno bilo sve ok. Uglv, objasnili mi da bebe imaju svoj ritam i da je bitno da ga osjetim ali ne i da uspoređujem. Sad u 36om ga cujem jace nego u 26 tj, ali drugacije. Vise kao guranje i onda zvekne koji put onako bas jako 😁🙈 I da, srecom, isto spava kad i ja. Ali ako sam ja u noci budna u 3h i on je 😁
Dakle, iz mog iskustva, bebe kako rastu mijenjaju ritam udaraca i kretanja i polako ces se priviknuti na to. Bitno je samo da ga cujes. A i uvijek, ako te bas ulovi panika, mozes zvati doktora. Oni su navikli na to 😉
Malamarelica, bas kako su i cure rekle, bitno je da osjetis bebu, sad koliko puta dnevno je individualno. I one imaju svoj ritam. Nemoj biti toliko splasena i u brizi, i bebe to osjecaju. Opusti se i uzivaj u trudnoci, ali i osluskuj svoje tijelo. I jos jedan savjet, dobro je biti nacitan i upucen ali ne treba se hvatati za svaku rijec koju procitas na netu. Ja sam isto svasta citala pa kad sam shvatila da me to previse opterecuje, prestala sam. Vise sam se bacila na opcenito citanje o bebama i odgoju :)
I da, dosta rano sam pocela osjecati bebu, u smislu mjehurica, a nekih 2-3 tj iskace kao kvrga i lupka. Dosta je aktivna od pocetka ali navikla sam se na to i volim ju takvu. I naravno, kad ja odem spavati ona zapocne svoj show
Znam, znam, ne valja mi sta citam. A kako sam od plusa na testu na komplikacijama i mirujem, valjda mi je i to udarilo na psihu. Ali vjerujte, ja cu odahnuti kad se on rodi i budem ga imala zivog i zdravog pred sobom. Ja ovako najzivcanija osoba na svijetu pa da imam mirnu bebu. Jos ta korona, opterecuje me dosta. Imam pregled 9.12. Ja bih isto bila najsretnija da me po cijele dane udara, nadam se da ce se to pojacati. Hvala, najbolje ste 🥰
Malamarelica kako su cure rekle, sve je to individualno i dokle god se javlja sve je u redu.. moj je dosta aktivan, tako da mi je postalo i normalno da me lupa pa više ni ne obraćam pažnju, ponekad i zaboravim dal mi se javio i kad zadnje pa ga idem budit 😅 a što se tiče tih izbočina i to, tek možda zadnjih mjesec dana se vidi da se migolji ko crvić mali..
Ne znam šta da ti kažem, dobro da si potražila pomoć i nadam se da će ti netko moći/znati pomoći.. a možda bi bilo najbolje da si probaš sama pomoći.. pričaj sa mužem, mamom, tatom, bakom, prijateljicom... probaj si posložiti neke stvari u glavi i vjeruj da će sve bit dobro.. svi mi brinemo, i voljela bi ti reći da ćeš odahnuti kad se rodi, ali nećeš.. do kraja života će nam bit tako 🤯😁
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Cure, vidjela sam na jesenskim bebama da su cure pisale popis rođenih bebica, ime, datum 😍 pošto je i kod nas polako krenulo, šta kažete da i mi radimo popis kako se koja bebica rodi? Jeste da nas ima malo, ali možda se još cura vrati do toga 😊
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Malamarelica, opusti se. To su jos rani tjedni, u smislu da beba ima jos dosta mjesta pa je ne osjetis toliko. Takodje, neke bebe su mirnije od drugih. A npr. moja cura jedan dan divlja, drugi je mirna. I nisam uspjela da ustanovim ritam kad se javlja.
A pocela sam da tripam da mi je svaki pon tezak, zbog mjesecevih mjena nedeljom. Ne znam ima li to zaista veze, jednom sam cak citala da da..
Meni su opet produzili tokolizu. Bojim se da ce ipak te prevelike doze imati los ucinak.. a sta bih sad..
Da mi je sad dogurati do pune 34.. prvu stepenicu sam prosla.
Recite mi je li iko gledao i razmisljao o onom probiotiku Omni biotic panda? Neko ga je spominjao ovde.. imate li vise informacija?
Sortiraj odgovore
Najstariji