Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mart14
    19. Studeni 2020. 23:12

Moj bebač može svakog trena,ocekuje se 4.12 ali veliki je,kaže doktor za porod. A ja ne osjetim niti pritisak u zdjelici, trudove tako slabe tako da i ne mogu zabilježiti, idem u ducan,hodam,vozim baš sve mogu kao i u 7mj trudnoce,ne mogu vjerovat da cu tako brzo roditi jer nemam onaj osjecaj kako druge žene opisuju. Mada moram priznat da ja bas volim biti trudna, i bila bi još pola godine trudna 😄

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

ovčica
    19. Studeni 2020. 23:37

Mart, i ja bas volim biti trudna, imam osjecaj da nisam stigla uzivati u svim trudnickim blagostanjima 🙊 i s obzirom da nam je prvo dijete, uhvate me misli o samom porodu, kakav ce nam zivot postati s malim cudom, hocemo li se snaci u novim ulogama, hoce li nam faliti 'stari' zivot i hrpu drugih pitanja...
    Zna li netko, moze li se ici kod zubara i primiti injekcija u zadnjem tromjesecju? I drugo, cure kojima se beba okrenula prema dole, jeste osjetile tu promjenu ili? Kako znati jel se okrenula?

Nova19
    20. Studeni 2020. 06:32

Ovčica mislim da možeš bez problema kod zubara jer primjenjuju injekcije prema tvom stanju... ako te boli bolje sanirati nego trpiti...
    I meni je prva trudnoća bila besprijekorna ali moram priznati da mi je ova druga već malo teža, što radi godina i jer je već sve rastegnuto... ali opet, nemam nekih težih tegoba pa se ne žalim, mogu ja još gurati 💪🏻 Isto imam osjećaj da mi je vrijeme prebrzo proletilo i da nisam stigla uživati u blagostanju, a i ova korona je baš sve usrala 😒
    Meni se mali jako ritao i baš radio akrobacije pa pretpostavljam da se tada okrenuo, ali ne znam koliko možeš baš to osjetiti... ja sam samo pitala svog doktora jel je okrenut...

santina
    20. Studeni 2020. 07:53

Dobro jutro cure.
    Prezivjela sam jos jednu noc. Ali danas ce mi mislim def iskljuciti tokolizu. Juce su je produzii, iako nije praksa, jer sam osjetila kontrakcije ujutro i poslijepodne sam imala konstantan pritisak nisko dole, tako da sam se vjer jos otvorila..
    Da mi je sacekati jos bar do pon, da udjem u 32. Svaki sat je borba. O sebi ni ne razmisljam, lezim na 2-3 jastuka ispod karlice, neudobno je, ali nista to nije bitno..
    Cure koje nemaju vecih tegoba, uzivajte u svojim trudnocama.. 
    Za zubara mislim da se smije ici, meni je zubar rekao da samo ne smijemo u 1.tromjesjecju.

malamarelica
    20. Studeni 2020. 08:15

Drzi se! Jos malo i proci ce sve to, a onda ces uzivati sa svojim djetetom. 🥰

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Senoritakova
    20. Studeni 2020. 08:40

Santina, noge mogu bit savinute u koljenima. Jesi li imala kako uzv da vide kolika je beba? Piješ li magnezij? Ja sam uz tokolizu pila 800mg magnezija i normabele. Pa kad su me skinuli s tokolize nije tijelu bio šok i mišići su bili opušteni. Samk da stignes do 32 tt, beba me morati u inkubator, ali super su to tjedni. Moja sestrična je rodila sa 26tt i sad je djecak veliki pametni od 3 i po godine.

flower93
    20. Studeni 2020. 09:11

santina

Dobro jutro cure.
    Prezivjela sam jos jednu noc. Ali danas ce mi mislim def iskljuciti tokolizu. Juce su je produzii, iako nije praksa, jer sam osjetila kontrakcije ujutro i poslijepodne sam imala konstantan pritisak nisko dole, tako da sam se vjer jos otvorila..
    Da mi je sacekati jos bar do pon, da udjem u 32. Svaki sat je borba. O sebi ni ne razmisljam, lezim na 2-3 jastuka ispod karlice, neudobno je, ali nista to nije bitno..
    Cure koje nemaju vecih tegoba, uzivajte u svojim trudnocama..
    Za zubara mislim da se smije ici, meni je zubar rekao da samo ne smijemo u 1.tromjesjecju.

Draga, drzi se samo hrabro 💪 vec si u jako lijepim tjednima i iznenadila bi se kolko je tvoja bebica vec velika i jaka.. Javljaj nam se 😘😘

santina
    20. Studeni 2020. 09:15

Senoritakova, imala sam u nedelju ultrazvuk, beba je bila 1640gr. Mislim da ce mi ga i danas raditi. Posebno magnezij su mi iskljucili cim sam dosla u bolnicu, jer pijem Femibion 2 i Roidakal 2x dnevno i mislim da u oba ima magnezijuma. Kad me skinu sa tokolize, nastsvim uzimati Utrogestan 3x2. I pijem jos folnu kiselinu, to mi hematolog propisuje 2x1. 
    Krv sam primila prije dva dana. Vadili su jutros radi kontrole, losi su rezultati i dalje, cekam misljenje hematologa. Nakon ove doze transfuzije hemoglobin se sa 92 popeo svega na 99, a trombociti sa 85 pali na 78. 😟
    U nedelju bih trebala biti puna 32 tjedna.

Senoritakova
    20. Studeni 2020. 10:13

Ne poznajem te lijekove, ali ako nisi sigurna pitaj ih za magnezij ili normabel. 
    Beba ima dobru kilažu, sad je još sigurno dobila na tezini. Ima li ta bolnica neonatalnu skrb? Samo se nemoj sekirati. Lezi, miruj i dokle ide ide. Znaš da si napravila sve u svojoj moći. Ako vjeruješ moli se i samo pozitivno.

• MissKitty
    20. Studeni 2020. 11:26

Pozdrav svima, evo da se i ja javim. 1. trudnoca, sluzbeni termin 8.2. Pitanjce, nisam prosla nikakav trudnicki tecaj, malo sam se sa zakasnjenjem sjetila informirati, a smatram da bi bilo korisno. Idem roditi na Sv. Duh, zadnja informacija koju sam dobila, doduše prije 2 mj., je da dozvoljavaju pratnju pa me zanima ima li itko kakvu konkretnu inf. o održavanju trudnickog tečaja na koji bih se stigla prijaviti i ima li smisla? Pogotovo me zanima s obzirom na corona ludilo koje trenutno vlada...unaprijed hvala! 

vikica1810@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.