Malamarelica, opusti se. To su jos rani tjedni, u smislu da beba ima jos dosta mjesta pa je ne osjetis toliko. Takodje, neke bebe su mirnije od drugih. A npr. moja cura jedan dan divlja, drugi je mirna. I nisam uspjela da ustanovim ritam kad se javlja.
A pocela sam da tripam da mi je svaki pon tezak, zbog mjesecevih mjena nedeljom. Ne znam ima li to zaista veze, jednom sam cak citala da da..
Meni su opet produzili tokolizu. Bojim se da ce ipak te prevelike doze imati los ucinak.. a sta bih sad..
Da mi je sad dogurati do pune 34.. prvu stepenicu sam prosla.
Recite mi je li iko gledao i razmisljao o onom probiotiku Omni biotic panda? Neko ga je spominjao ovde.. imate li vise informacija?
Draga, neki dan si pisala da ti je samo uloviti punih 32 tjedna, evo ulovila si ih.. Jos malo pa ce 34 i tako dan po dan gurate 😊 zadnji put si pisala da je beba teska nekih 1900g, meni je doktor rekao da je za porod zadovoljan vec sa 2000g pa na vise.. Opusti se, bude to sve ok.. Usla si u zadnji photofinish 😉
Cure meni ctg super, protoci isto al beba je mrsavija i vjerojatno ce trebati inducirani porod.. pratit ce me svakih par dana pa viditi.. malamarelica tvoj strah se jako osjeti jos od prvih postova, ne mogu ni zamisliti kako je to prolaziti kroz cijelu trudnocu jer mi je bilo sve uredno, mislim jos je uz ove neke poteskoce i onda kad pomislim da nakon svih 9mj moze proci lose - uf.. zaustavim razmisljanje, mora biti dobro. Sto se tice lupanja ja znam ne osjetiti veliku vecinu dana i onda navecer kad se umirim krene. Al to tek zadnje tjedne vidim na trbuhu pomake, vijuge, sad kad je veca i nema mjesta. Nikad mi nisu bolni udarci, osjetim al nije da boli, eventualno bi me mrvu oko rebra zasmetalo, vjerojatno je uvalila nogu tamo 😆
Ako si ustrasena napravi si cijedeni sok, limun mandarina naranca, meni zna reagirati na to, citala sam negdje da ih to razbudi, isto ko slatko kad se ide na ctg
Mrsavija sto znaci da zaostaje nekih 7-10 dana u razvoju.. pijem sad caj od maline i tu i tamo pojedem datulje jer su na tecaju to preporucili od 37 tjedna..
Necu tagati jer zaboravim nadimke pa pisem sto je ko pitao redom, iscjedak iz grudi, par puta sam primjetila na donjoj majici fleku dvije i skuzila da je to to i onda jedno vrijeme nista. I onda evo nekidan sam se skinula za tusiranje i sjela na wc i osjetim nesto kapa kad ono iz jedne dojke dvi kapi pale. I jucer opet dvije flekice na majici. Tako da - nema pravila.
Ako kome treba popis za rodiliste nek javi pa kopiram.
Mazem se rijetko, ne sjetim se, ne vidim ista popucalo ni strije, al svakako bi trebalo jednom dnevno mazati.. imam bademovo ulje i biobaza kremu iz dm paketa.
Medjicu ne znam uopce kako bi mazala haha ajme to mi je precudno, al trebalo bi stvarno..
O porodi u kadi ne znam apsolutno nista. Prvo mi je, vodim se kako doktori kazu i nadam se da ce radit ono sto je najbolje za bebu i mene.
Santina drzi se. Izgurajte jos malo i nek sve prode dobro ❤️
Lilo drago mi je da je sve ok! Trbuscic prekrasan! Ma kad se krene sa spremanjem svega vidis koliko je posla, preporucam svima krenut ranije nego ja ako ste u mogucnosti, bar operite robicu svu i tetre itd, skupi se toga, pa malo po malo peglajte ili nedaj Boze ako zavrsite u bolnici da vam neko samo dode to popeglati, mirnije cete biti bar da ceka oprano, jos dok su suncani dani da se susi.
LeiBe moze za popis bebica, blizanci su krenuli, mislim da slijedimo Tea pa ja pa svi ostali polako 🤗 i nadam se da cemo ostat aktivne i pomagat si dalje nakon poroda.
Spavanje - ah.. lose. Na dane. Bolje mi dode popodne pola sata nego nocu. Hvata me nenormalna zedj predvecer i onda se dizem jos vise na wc tokom noci, pa zujim, pa uzmem mob i tako.. cvrsto zaspem oko 5,6 i onda vec alarm zvoni oko 7ipo ili se probudim sama od sebe iz navike. Ne pomaze mi bas vise trudnicki jastuk, namjestam i njega i obican i svasta nesto al ne ide.
Toplomjer nisam kupila jos - koji preporucate i kakve su cijene?
Ja ne mogu biti s mirom.. stalno nesto raduckam po kuci, spremam, ne znam sto me ceka i kako cu se snaci s bebom pa se stalno okupiram necim, visim po netu itd..
Od bolova me znalo par dana bas intezivno donji dio ledja ful nisko, znalo me doslovno prekinuti od boli pri ustajanju i hodanju da bi zajaukala i vukla se ko pingvin i onda evo sad danima vec ne osjecam ledja uopce. Ko ce znati vise.
Dorapamidora sretno i javi nam se kad stignes❣️
https://ibb.co/Brbcv46 evo curke nesto s tecaja
Jesam, cure, sve ste u pravu. Razgovori ni sa kim mi ne pomazu, svi me prozivaju ludom, a ja samo legnem i placem i molim se da sve dobro prodje. Toliko prica znam da mi je jednostavno zacementirano u glavi i ne znam kako da se tog oslobodim. Nekad bih najradije razbila mobitel u komadice jer ja vec evo 5 mjeseci lezim i pola vremena od toga sam sama i mobitel mi je prikopcan na ruku. Sad jos strahujem od korone. Mene je doslovno strah ista planirati. Pa i kad se beba rodi, misliti o toj dilatiranoj vijugi crijeva i hoce li trebati na zahvat ili ne. Znaci, toliko se bojim da bi samo htjela da mi netko da injekciju da zaspim i probudim se kad sve prodje i moje dijete bude tu. I jesam, sve ja probavam i slatko i svjezicijedeni sok od narance i hladnu vodu... on jednostavno kad zeli javi se i to je to. Kad ne zeli, nema sanse da ce ga ista potaknuti. Evo, sad osjetim da me lagano lupka i to me umiruje. Legla sam sekundu na leda i odskocio mi trbuh od udarca. Ne znam jel to znaci da njemu ne pase lijevi bok ili da mu pase pa zato bude miran. Pa jel bi se trebala kretati ili ne jer mi je cerkviks 36 mm, a pregledi po 4 tj razlike, strah me sta moze bit, skratit se. Znam ja da svaka od vas ima svoje strahove. Al ja sam bas u glavi onako poremecena, nisam ko vi ostale normalne cure. Zato mi puno znaci kad tako napisem nekome pa barem malo dobijem utjesnu rijec i nekakva slicna iskustva. I doslovno guram tako dan po dan. Sigurna sam da cu poslije poroda imati posljedice na zivcima. Ali samo da on bude dobro. Hvala vam i cuvajte se sve!
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Jako je ruzno nazivanje ludom i slicno. To je problem koji samo ti znas koliko je tezak i ako ko nema sto pametno reci bolje je i sutiti nego davati takve komentare. Ja aam znala nailaziti na nerazumijevanje s muzeve strane i to bi me pogadjalo jako, mogu probati zamisltii kako ti je.. Sigurno ti je gore jer si stalno zatvorena. Moras mirovati strogo? Ako ne mozda da se natjeras prosetati, negdje di nema ljudi. Na ishod nazalost ne mozemo utjecati, nervirali se mi ili ne. Evo ja imam osjecaj da je s bebom sve u redu al cu vjerojatno zavrsit na induciranom porodu uskoro. Jadne smo kad nemamo iskustva i znanja i prepustene samo doktorima koji znaju prestrasiti bez razloga, al treba vjerovati da ce napraviti sve za nase dobro.
Meni je preporuceno bas nekidan da spavam na lijevom boku, al se rotiram namjestam i cesto zavrsim na ledjima.. napravi kako ti pase, al svakako je preporuka lijevi bok.
Cek ti si koji tjedan, znam da si manje dosta od mene al nisam popratila koji tocno? Malamarelica
Sortiraj odgovore
Najstariji