Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamarelica
    20. Studeni 2020. 11:43

Mozes se prijaviti na tecajeve online. Ima ih bas dosta na internetu, ja slusam sad jedan 24. i 25.11.
    Nema pratnje vise na Sv. Duhu. Mislim da nijedna bolnica ne dopusta u ovim uvjetima

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• MissKitty
    20. Studeni 2020. 11:47

Thnx! 

vikica1810@gmail.com

malamarelica
    20. Studeni 2020. 12:50

Senoritakova

Santina, noge mogu bit savinute u koljenima. Jesi li imala kako uzv da vide kolika je beba? Piješ li magnezij? Ja sam uz tokolizu pila 800mg magnezija i normabele. Pa kad su me skinuli s tokolize nije tijelu bio šok i mišići su bili opušteni. Samk da stignes do 32 tt, beba me morati u inkubator, ali super su to tjedni. Moja sestrična je rodila sa 26tt i sad je djecak veliki pametni od 3 i po godine.

Ovo mi je melem za dusu procitati. Boze, koje strahove prozivljavam. Ja nikad nisam mislila da je moguce ovoliko se bojati

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• matea1201
    20. Studeni 2020. 13:16

evo nas s pregleda. uloživa za prst do unutarnjeg ušća i beba procjenjena na 3005gr.🙄  neznam, meni je to puno🙈   santina i cure koje morate mirovati držite se i želim vam svu sreću da izdržite čim duže i bliže terminu❤

ovčica
    20. Studeni 2020. 13:38

matea1201

evo nas s pregleda. uloživa za prst do unutarnjeg ušća i beba procjenjena na 3005gr.🙄 neznam, meni je to puno🙈 santinai cure koje morate mirovati držite se i želim vam svu sreću da izdržite čim duže i bliže terminu❤

Sto ti je rekao dr za ulozivost? I meni zvuci puno za tezinu, moja je 2kg, a mi se pratimo po danima...ali vjerujem da oni fulaju u tim procjenama 🤷🏽‍♀️ jesi radila bris na streptokok?

dakky
    20. Studeni 2020. 13:38

MissKitty- odrzavaju se online samo se trebas prijaviti unaprijed. U Zagrebu su meni skroz ok ovi koje odrzavaju Domovi zdravlja - istok, zapad i centar. 1x mjesecno a krajem mjeseca objave termine i rok za prijavu. Ja sam odradila prije 10ak dana, a termin mi je za 4 tjedna tako da stignes. Pogledaj si ovih dana termine za 12 mjesec. Meni je stvarno bilo korisno. Odrzavali su se 2 dana za redom, od 15-18h i dobijes online potvrdu za sebe i pratnju (bolje uzeti, mozda do 2 mj dozvole pratnju, treba biti pozitivan 😉). Meni su na tim tecajevima zapravo najbolja stvar pitanja koja se postavljaju preko chata i na koja odgovaraju na kraju. Tecajevi se odrzavaju preko Meet platforme. 

dakky
    20. Studeni 2020. 13:44

Matea 1201- koliko sam ja shvatila ta kilaza je bas procjena. Meni su u 34 tj rekli da je beba cca 2500 kg a sad u 35 tj je procijenili cak malo manju, pa kad sam se zabrinula da se smanjila rekli su mi da oni to ne mogu tocno vec okvirno i dok god nema velikih odstupanja da je to normalno. Bas me zanima sto ce reci sad u utorak. Veselim se kad vidim da je dobio nesto grama i da raste i onda mi je grozno cuti da nije :(  Ali to je sve kao normalno pa im moramo vjerovati 😊 I jedno glupo pitanje- sto je ulozivost? Otvorenost ili? 🙈

• matea1201
    20. Studeni 2020. 13:50

Ovčice rekla je samo malo si se otvorila od prošog pregleda🙄 znači ništa. al vidjela sam na papirima od prošle trudnoće da mi je isto pisalo al na pregledu s 35+2, rodila s 38+5.  I ja mislim da procjena nije dobra, ili se bar nadam😅 kad je počela mjerit rekla je da je beba glavom dolje ali da nije baš namještena kako bi njoj pasalo da ju izmjeri pa se nadam da je zato ispalo toliko...nisam, bris će mi uzeti u srijedu i rekla je da za 2 tjedna od tad idem u rodilište na pregled. ovo danas je bio zadnji pregled i procjena kod moje gin. , samo još taj bris i to je to

• matea1201
    20. Studeni 2020. 13:56

dakky nije glupo pitanje. a da kad mi je rekla da sam se "malo otvorila". meni je 4. trudnoća i iskreno sve me to još buni, tj. ne da me buni nego mislim da ne znači ništa. žena može biti skroz zatvorena i roditi prije one koja je uloživa, prohodna... što se procjena tiče dok god doktori nisu zabrinuti mislim da ne trebamo ni mi biti. prošli tjedan je rodila poznanica kojoj su cijelu trudnoću govorili da će beba biti velika a na kraju 3kg

dorapamidora
    20. Studeni 2020. 14:08

Santina draga, drzi se... pokusaj biti maksimalno pozitivna, odmar, spavaj, jedi, procitaj neku knjigu da ti smetne sve brige sa uma.... i jednostavno idi dan po dan. ❤
    Ja sam bila na pregledu u utorak i  toliko su me uplasili da vec tri dana imam kontrakcije, valjda od straha i samoinicijativno sam se stavila na normabel. 
    Uglavnom, rekla je doktorica da je sve super i "savrseno", ima svaki preko 2kg i da cemo odgoditi carski za dva tjedna jos tj.za dva tjedna cemo se tek dogovarat (ok, znam sto su vise u trbuhu da je bolje za njih). ❣❣
    ALI, onako mi je usput u jednom trenutku rekla da "s obzirom da je sve super" da bi se mozda neki doktor "usudio" pokusat s vaginalnim porodom. Prva bebica je glavom prema dolje, a druga je poprecno na zadak, ali nju bi "mogli pokusat okrenut u trbuhu". 😱😱😱
    Da, jer nakon sto sam izgubila bebu u 5.mjesecu trudnoce, nakon toga dobila skoro pa najgoru mogucu vrstu blizanaca (monokoriati), prognoze bile ocaj, trudnoca zacudo prolazi nestvarno dobro 🙏, zasto sad neki nadobudni doktor ne bi pokusao gurnut mi ruku do lakta i okretat bebu pa je po mogucnosti jos polomit i napravit invalida od njega. 😭😭 
    Uglavnom, ukoliko mi itko dodje sa takvom idejom, ja sam se spremna potuci. Ozbiljno vam kazem. I uzimam prvi taxi za bolnicu gdje ce mi napraviti carski... ne zbog mene vec zbog njih. Totalno sam uplasena i jadna.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.