Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nova19
    05. Studeni 2020. 14:17

Flower ne znam koliko je dugačak, sav se skvrčio pa nisam ni pitala... zadnji put mi je rekao da ne može izmjeriti 🤷‍♀️
    Ovčica i ja mislim da su BH kontrakcije normalne u ovim tjednima... meni isto zna biti tvrd... kada sam mu rekla za to još prije mjesec dana samo mi je rekao da uzimam Magnezij, a drugi doktor nije vidio kontrakcije (moj je bio na godišnjem pa sam ipak htjela provjeriti)... 

malamarelica
    05. Studeni 2020. 16:49

Pa svugdje po kalendarima pise da su BH kontrakcije normalne, ne skracuju cerviks niti utjecu na to da se dijete rodi jer ih imas. I svugdje pise drukcije kada pocinju. Na jednoj stranici da se javljaju u 20.tjednu, negdje u 23., negdje u 26. Kako tek ne bi u tvojim tjednima bile normalne. Vec si bas debelo u trecem tromjesjecju i mislim da je sasvim normalno da ih imas. (Ovo sam ljuta na tvoju doktoricu i sve doktore koji plase trudnice, ko da vec nemamo dosta briga. Tako je meni moja nabila stres od pocetka i onda kao sta se ne smirim.)

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

ovčica
    05. Studeni 2020. 17:26

malamarelica

Pa svugdje po kalendarima pise da su BH kontrakcije normalne, ne skracuju cerviks niti utjecu na to da se dijete rodi jer ih imas. I svugdje pise drukcije kada pocinju. Na jednoj stranici da se javljaju u 20.tjednu, negdje u 23., negdje u 26. Kako tek ne bi u tvojim tjednima bile normalne. Vec si bas debelo u trecem tromjesjecju i mislim da je sasvim normalno da ih imas. (Ovo sam ljuta na tvoju doktoricu i sve doktore koji plase trudnice, ko da vec nemamo dosta briga. Tako je meni moja nabila stres od pocetka i onda kao sta se ne smirim.)

Pa da, meni su se dosta kasno i javile. I isto mislim da je normalno, al bas da mi odmah uvali tablete, to mi nije bas normalno. A cijela trudnoca uredna. A takva je da ju ne mozes nista pitati niti reci. Vadila sam krv, vidjet cu kakvi ce biti nalazi, ako mi fali zeljeza i nesto mi da za to, mozda se i smanje kontrakcije. U svakom slucaju, pricekat cu jos prije nego se odlucim popiti tablete...

Mart14
    05. Studeni 2020. 22:48

Curke čestitke na dobrim pregledima! 🌻🤗 Ovčice jel imaš bolne kontrakcije ili samo te BH od kojih se trbuh stvrdne? Doktorica se želi zaštiti pa bolje da je dala tablete nego da nešto bude,nažalost tako razmišlja. Meni kad sam imala baš lažne trudove nisu dali to vec magnezij! Nisam doktor ali slušaj svoje tijelo 🌻

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

ovčica
    05. Studeni 2020. 23:17

mart14

Curke čestitke na dobrim pregledima! 🌻🤗 Ovčice jel imaš bolne kontrakcije ili samo te BH od kojih se trbuh stvrdne? Doktorica se želi zaštiti pa bolje da je dala tablete nego da nešto bude,nažalost tako razmišlja. Meni kad sam imala baš lažne trudove nisu dali to vec magnezij! Nisam doktor ali slušaj svoje tijelo 🌻

Samo mi se trbuh stvrdne, traje koju sekundu i prode. Nije mi to bolno. I kroz dan mi se javi mozda 10tak puta. I njoj sam tako rekla ali i da nisam, mislim da bi mi isto dala tablete. Mozda ne skode ali zbilja ih nebi uzimala ako nema potrebe, a meni osobno cini se da nema...
    Hvala cure na savjetima i podrsci ❤️

Lei_Be
    06. Studeni 2020. 00:06

ovčica

mart14

Samo mi se trbuh stvrdne, traje koju sekundu i prode. Nije mi to bolno. I kroz dan mi se javi mozda 10tak puta. I njoj sam tako rekla ali i da nisam, mislim da bi mi isto dala tablete. Mozda ne skode ali zbilja ih nebi uzimala ako nema potrebe, a meni osobno cini se da nema…
    Hvala cure na savjetima i podrsci ❤️

I meni se isto tako događa, ja svojoj to nisam ni spomenula jer smatram normalnim 🤷‍♀️
    Santina kako si danas?
    Gdje nam je Lucija? Jesi još u komadu ili vas je troje? 😍

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

malamarelica
    06. Studeni 2020. 07:43

Ne mogu skoditi duphastoni nikako. Ja sam 23.tjedan i jos koristim utrogestan, od pocetka trudnoce mi ga nikako nije ukidala. Ali ja koristim iz drugih razloga.
    Meni jedino pada na pamet da ti ih je dala jer sumnja na prave kontrakcije pa za svaki slucaj. Jer za BH nema potrebe. Cak sam citala kako su one pozitivna stvar jer pripremaju tijelo za porod. 

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

santina
    06. Studeni 2020. 14:42

Ovcica, iz ove perspektive bih ti preporucila da uzimas sto ti je doktorica propisala. Ovde sam se svega nagledala i ipak mislim da znaju malo bolje od nas. Istina, BH kontrakcije su dobre, ali mozda ne u tolikoj kolicini u tim tjednima. Ja, kao i Malamatelica, koristim Utrogestan od samog pocetka trudnoce. Na pola, kad sam imala kontrakcije, su mi povecali na max dozu i tako ce biti do kraja. 

Lei_Be, jutros sam se bas slabo osjecala: strasna slabost, iscrpljenost, trnci, ubrzan puls.. Mislim da je to zakasnjela reakcija na transfuziju, kao sto sam imala prosli put, ali oni ovde nisu smatrali tako. Nebitno sad, bolje sam. Danasnji nalazi krvi jos su malo bolji od jucerasnjih. D -dimer mi je malo povisen. Sa tim se prvi put susrecem, a znam da je nesto bitno. Ima li neko vise informacija o tome? Nece me valjda jos nesto napasti. 😔 Do ponedeljka fajrunt, a sta ce narednog tjedna biti vidjecemo. Samo da guram dan po dan.

Da, Lilo, javi nam se, kako ide stanje kod tebe. Odavno nemamo info od tebe. Pozdrav svim ostalim curama i hvala vam na podrsci. Pusa za sve

Lei_Be
    07. Studeni 2020. 12:37

Santina kako se danas osjećaš?
    Cure, kakve torbe ili ruksake za pelene ste uzimale?
    Šta je bitno da ima i koliko nam toga zapravo treba kad se ide van ili negdje s bebom? 😁

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

santina
    07. Studeni 2020. 15:44

Lei_Be

Santina kako se danas osjećaš?
    Cure, kakve torbe ili ruksake za pelene ste uzimale?
    Šta je bitno da ima i koliko nam toga zapravo treba kad se ide van ili negdje s bebom? 😁

Bolje sam danas nego juce. Radili su mi CTG jutros, ok je. Mada je meni stomak od juce tvrd. Bojala sam se da nisu neke kontrakcije, koje ne osjetim, pa sam se i ja malo smirila.

Mislim da cu si def naruciti onaj ruksak sa aliexpresa, sto je neko postavio link.
    https://www.aliexpress.com/item/33047281391.html

Izgleda mi mnogo bolje, kvalitetnije, a i jeftinije od onog sto ssm vidjela ovde (tipa chippolino). Inace nisam fan ruksaka, ali imam osjecaj da ce mi biti prakticniji od torbe. Jedino se bojim da ce smetati pri voznji, na kolicima, da ce lupkati u koljena.. Iko iskustva?

Kako su ostale cure?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.