Mi smo konacno svi na okupu nakon 5 mjeseci pa ne stizem nista od kuhanja,spremanja,peglanja...dani lete🤷♀️
Ja imam bolive u zdjelici i preponama od 25.tjedna,ne mogu skupiti noge uopce🤦♀️Spavanje mi olaksava jastuk izmedju nogu,a svako okretanje i ustajanje brojim zvijezde. Vec sam navikla,beba je nisko i vjerujem da ce proci s porodom. Pocele su mi i bh kontrakcije tako da je veselo😊
Porod cu klasicni nadam se kao i prva 2 puta,nisam razmisljala o vodi jer sam ekstremno gadljiva pa mi nekako ne zvuce privlacno bolnicke kade. Odmah vidim gljivice svuda oko sebe🤪dobila sam 13 kg i ne znam gdje su mi,sva sam u trbuhu,kao da sam pilates loptu progutala😂
Sretno na pregledima curke🤞💪🤗
https://edukacija.roda.hr/tecajevi/pripreme-za-porod/
Evo cure nesto korisno. Ja sam pocela proucavati :)
Recite mi u cemu planirate radjati? Za bolnice u kojima ne daju svoju spavacicu, u cemu se treba biti? Spavacica duguh rukava, kratkih, samo majica, sto??😩😩
I da, s nekim sam komentirala za izlazak iz bolnice - sto bebi obuci.. pa smo rekli neki kompletic i preko medo odjelce, koje je zapravo jakna i sve.. e sad, ja imam jedno iz H&M vel 56. Treba li mi u vel 50? Ako beba bude premalena (sto bi mogla biti)
Bluemoon, hvala na linku :)
Za porod cu uzeti staru spavacicu s gumbima jer vjerujem da cu se nakon poroda i presvuci zbog toga svega. Gledala sam da ima gumbice ako ostave malenu na meni, da bude bas na prsima.
Sto se tice odjece za izlazak, ja cu isto uzeti kompletic i medo odijelce i dekicu. A za velicinu, mislim da ne moras uzimati vel.50, ovo sto cemo ih prenijeti iz bolnice u auto do doma bit ce oke i ako im je malo vece ;)
Spakirala sam si i slafruk, ali kazu da je u bolnicama jako vruce (mozda samo na tom odjelu ). Prije koji tjedan je poznanica rodila u petrovoj i bila u potkosulji u sobi, ali nek se nade i dugo i kratko.
Samo ne znam kak je u boksevima, ako tamo lezis par sati, jel ima iskusnih po tom pitanju?
Bluemoon ja sam uzela kompletic broj 56 jer imam osjećaj da bu beba veća od 50... bolje da je malo veće nego da bebu već u startu stegne... i da može kasnije još koji put nositi.
Za prvu sam imala broj 50 i rodila se sa 50 i bilo je ok ali je lutrija... ili uzmi oba broja pa vidi kada dođe vrijeme. Tako su sitne stvarčice da ti stanu u kofer ☺️
Istina je da jako griju u bolnicama radi beba, ja sam bila rodila na SV.Duhu o ogrtač nisam ni jednom nosila, sada sam uzela neki Full tanki.
Uzela spavaćice sa dugom rukavima jer sam inače zimogrozna ali dobro oni griju...
Jel koja od vas spominjala da je uzimala ovaj ruksak sa linka ili se meni samo pricinjava?
https://www.bebenova.eu/torba-ruksak-za-mame-chipolino-mocca.html
Ovak mi je po dizajnu lijep i cini mi se dosta velik za sve sto trebas.
Jel koja od vas spominjala da je uzimala ovaj ruksak sa linka ili se meni samo pricinjava?
https://www.bebenova.eu/torba-ruksak-za-mame-chipolino-mocca.html
Ovak mi je po dizajnu lijep i cini mi se dosta velik za sve sto trebas.
Ja sam ga kupila po istoj cijeni sa stranice bazzar com super je i lijep :)
Lilo nis se ne javljas??
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Samo sam se dosla malo pojadati...
Bila danas na pregledu, 5 minuta. 24. tjedan. Beba mi ima dilataciju (prosirenje) debelog crijeva i vjerojatno ce poslije rodenja morati na taj nekakav zahvat. Doktor je rekao da to stoji kako je bilo i na proslom uzv, vidi se pokretljivost crijeva i ok. Ostalo je komentirao "super" i rekao mi da beba ima 600 i nesto grama (zaboravila koliko, poslije sam vidjela da pise oko 640). I narucio me za 4 tjedna. U meduvremenu imam napravit krvnu sliku, oggt, urinokulturu..
Ono sto je mene sokiralo je da sam kasnije gledala onaj ispis iz uzv i gledala mjere i tamo pise AC 31 tjedan i 2 dana!!!! Ostalo je ok, odgovara 23,24 tjednu. Prosli put je sve isto odgovaralo 21 tjednu (tada sam bila na pregledu). Znaci opseg trbuha da odudara 7 tjedana i da mi nije rekao? Doslovno da je u tri tjedna trbuh se povecao za 10 tjedana! I tamo pise tezina 1006 grama, a on meni rekao 600 i napisao mi tako.
Ujutro ga zovem, ali da vam kazem da sam tako zabrinuta. Pa zar stvarno mi ne bi rekao da je tolika razlika.. ne razumijem sta se dogodilo.
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Samo sam se dosla malo pojadati…
Bila danas na pregledu, 5 minuta. 24. tjedan. Beba mi ima dilataciju (prosirenje) debelog crijeva i vjerojatno ce poslije rodenja morati na taj nekakav zahvat. Doktor je rekao da to stoji kako je bilo i na proslom uzv, vidi se pokretljivost crijeva i ok. Ostalo je komentirao "super" i rekao mi da beba ima 600 i nesto grama (zaboravila koliko, poslije sam vidjela da pise oko 640). I narucio me za 4 tjedna. U meduvremenu imam napravit krvnu sliku, oggt, urinokulturu..
Ono sto je mene sokiralo je da sam kasnije gledala onaj ispis iz uzv i gledala mjere i tamo pise AC 31 tjedan i 2 dana!!!! Ostalo je ok, odgovara 23,24 tjednu. Prosli put je sve isto odgovaralo 21 tjednu (tada sam bila na pregledu). Znaci opseg trbuha da odudara 7 tjedana i da mi nije rekao? Doslovno da je u tri tjedna trbuh se povecao za 10 tjedana! I tamo pise tezina 1006 grama, a on meni rekao 600 i napisao mi tako.
Ujutro ga zovem, ali da vam kazem da sam tako zabrinuta. Pa zar stvarno mi ne bi rekao da je tolika razlika.. ne razumijem sta se dogodilo.
Jesi sigurna da to nije neka pogreska? Sumnjam da moze toliko odudarati...tjedan, dva da, ali nisam nikad cula za vise od toga. Mene osobno prati preko uzv (ne po M jer nisu redovite), a kad sam isla kod drugog dr na neku pretragu, iako sam to napomenula, na uzv je stavio zadnji dan M i naravno da su mjere na uzv bile po tim tjednima. Ali on mi je govorio onako kako je u stvarnosti, vjerujem da je tako i tebi. Javi nam sto ti je rekao...
Sortiraj odgovore
Najstariji