Malamarelica prvi put čujem za takvu razliku... vjerujem da si u brizi ali vjerujem da ima neko objašnjenje... da je panika bi ti doktor rekao, javi svakako !
Pa da, tako pise. I meni je nevjerojatno, ali nisam skuzila uopce tamo nego tek poslije. I jos sam bila tako sretna jer je rekao kao super i beba ima 640 grama, ok za 24.tjedan. I onda vidim ovo na ispisu. Pa valjda bi me upozorio, narucio na nesto, a kontrola mi za 4 tjedna. Zovem ujutro pa vam javim. Malo ste me utjesile, hvala vam
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Pa da, tako pise. I meni je nevjerojatno, ali nisam skuzila uopce tamo nego tek poslije. I jos sam bila tako sretna jer je rekao kao super i beba ima 640 grama, ok za 24.tjedan. I onda vidim ovo na ispisu. Pa valjda bi me upozorio, narucio na nesto, a kontrola mi za 4 tjedna. Zovem ujutro pa vam javim. Malo ste me utjesile, hvala vam
Ma to mora bit neka greska.. Javi obavezno kad dobijes doktora 😘
Mene jučer navečer krenule bh kontrakcije i tako cijelu noć... malo sam se uplašila jer je bilo prečesto po meni ali nemam bolova, samo mi se trbuh stezao često... inače pijem magnezij, jednu tabletu dnevno, ali dodat ću još magnezij direkt do sljedećeg pregleda... ne može škoditi ne?
Kako se vama te kontrakcije pojavljuju? A mali je bio posebno živahan tijekom dana 🥰
Mene jučer navečer krenule bh kontrakcije i tako cijelu noć… malo sam se uplašila jer je bilo prečesto po meni ali nemam bolova, samo mi se trbuh stezao često… inače pijem magnezij, jednu tabletu dnevno, ali dodat ću još magnezij direkt do sljedećeg pregleda… ne može škoditi ne?
Kako se vama te kontrakcije pojavljuju? A mali je bio posebno živahan tijekom dana 🥰
Meni su dali magnezij duplo oko 800mg ,zbog lažnih trudova i nisam se predozirala! Obično je jedina nuspojava predoziranja magnezijem laksativan učinak pa pripazi.
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Mart14 hvala! Danas popila direkt i sada navečer ću drugo od Solgara... tako ću sigurno piti jer mislim da mi pomaže 💪🏻🤗
Dobro jutro cure.
Jos smo u bolnici. Opet sam primala tokolizu od pon do sri, jer mi je CTG otkrio bas velike kontrakcije u pon. Ja nista nisam osjecala, izuzev da je mala bas bas zivahna i da unutra pravi kolutove naprijed/nazad, gimnastiku, sta li.
Meni je to toliko postalo traumaticno, to osluskivanje. Ako CTG ocitava tolike kontrakcije, koje skacu i do 60, a ja ne osjetim, kako da ubuduce pravovremeno odreagujem kako bi mi opet ukljucili tokolizu. Poslije tog dana sam pocela na momente osjecati stezanje stomaka i bude jako tvrd, pa otpusti nakon npr min. To ne osjetim precesto, par puta u toku dana..
Takodje u pon su mi onda radili UZV i pregled. Na UZV su vidjeli da je bebac ok za svoje tjedne, ali sam bas maji jos. Svega 1450gr, tako da mora ostati sa majkom jos, neka se strpi kako god zna i umije. Medjutim, pregled me malo zabrinuo. Ne razumijem se oko toga, a ne daju bas pojasnjenje na moja pitanja. Rekla je da sam otvorena 2 cm (sto je dobro jer se ne otvaram dalje), ali kaze sad za grlic da je nestao ili nestaje.. prosli put je bio vec ljevkastog oblika. I da se navodno to sve desava zbog kontrakcija.. Pa sta kad grlic nestane, sta se onda desava? U kojoj vezi su grlic/otvorenost/plodna voda/kontrakcije? Zna li ko?
Mislim da Lucija danas ima porod. Sretnooooo i zelim da sve super i brzinski prodje.
Sto se tice Mg. Meni su ga npr u potpunosti iskljucili, sad u bolnici, uprkos svim tim kontrakcijama. Kao sta ce ti to toliko. Pijem Femibion 2 i Roidakal, u kojima mislim da ima nesto Mg.
Malamarelica ima li vijesti od tvog doktora?
Ja sam se sinoc prenerazila. Ko sve dolazi i sta se radi.. Dolazi djevojka, inace iz manjeg grada, 9.mjesec, prenijela termin, redovno isla na kontrole. Medjutim juce je uputili ovamo jer su joj na zadnjem pregledu rekli da beba ima otvor na stomaku i da su joj crijeva van tijela. Takodje, ono sto taj famozni doktor nije vidio, da je beba u zaostatku sa razvojem 7 sedmica!
Pa ko nas to vise pregleda i ima dozvolu za rad.. tako se igraju ljudskim zivotima. Vjerujem da je isla na preglede, jer sam cula kad je pricala sa nrkim na tel, pa joj rekli tuzi tog svog doktora, to se nije moglo dogoditi preko noci.
Sve u svemu prestrasno.. nismo ni svjesne koliko smo sretne.
Joooj, grozno Santina, znam da ti je tesko jer si tu, ali stvarno mislim da je najbolje da si pod nadzorom. Vidis da ni sama ne osjetis kontrakcije, a oni tu barem stalno provjeravaju i kontroliraju te. Izdrzi jos malo, ja znam da ce sve biti u redu. Da i dodje do kakvog problema, beba bi bila dobro i nakon poroda u tvojim tjednima. Al ne brini o tome uopce. Tj. znam da brines, ali probaj tako razmisljati. Da je najgore iza tebe.
Doktori…. uf, jos se oni bune kad ti sam nesto pitas jer sta imas pitati. Meni moja doktorica nije htjela reci ni sta je clanak kad sam ju pitala jer "to se mene ne tice". Koji ego kod tih doktora! Cast izuzetcima.
Ja sam jucer zvala tog doktora jer se kontroloram na Sv.Duhu.. do njega nisam mogla doci nikako.
Ovo je njegov nalaz od prekjucer:
https://ibb.co/DDC0Qgc
A ovo ispis iz uzv:
https://ibb.co/3CSwNd3
Jel vidite vi tu razliku! I u gramima i svemu, a tjedni abdomena... uglavnom, meni je rekao 640 grama cca jos dok sam lezala na stolu.
Onda sam jucer otisla kod druge doktorice ovdje kod sebe doma da me pregleda jer njega nisam mogla dobiti. Ovo je od jucer:
https://ibb.co/58x82Cp
Evo, sad vi recite ko je tu lud. Tamo mi termin 16.2., ovdje 7.3., po mengi 27.2.
Uglavnom, ova doktorica je bila ok, rekla je da nek se ne zamaram mjerama, ode milimetar vamo tamo. I kao dokaz mi je rekla kako je ona izmjerila cerviks 44 mm, a dan prije doktor 36 i da nije mogao narasti u danu eto, da je istina negdje izmedu, pa tako i sa mjerama bebe.
Uglavnom, nasekirala se samo tako... 😒
Sta vi mislite?
Ma da, sretna sam sto sam u bolnici. Iovako sam nemirna i reagujem na svaku bol, joj jel ovo/nije ovo, a kuci bih se vec izbezumila od svega toga.
Malamarelica, ne znam stvarno sta reci za tvoju neusaglasenost nalaza. A da odes kod treceg, bila bi jos jedna varijanta. I to nije malo odstupanje, vec npr 7cm. Ovde isto lezi jedna zena koja ima 3.termina. 1. je vec prosla. Inace je seceras, i kaze njihove bebe budu vece, krupnije. Pa mozda njoj ultrazvuk zbog velicine bebe izbacuje drugi termin.. mislila ssm da UZV odredjuje termin na osnovu mm proracuna u odnosu na zadnji ciklus, ali to bi onda svugdje trebalo biti isto.
Nisam sama pametna sta bih ti savjetovala. Pokusati opet doci do 1. doktora da ti pojasni? Da ne siris dalje pricu na jos jednog novog doktora..
Ma necu, jednostavno nemam volje vise, a ni snage. Zlo mi je od svih doktora. Toliko se osjecam iscrpljeno psihicki, a jos me ceka dug put. Neka bude kako mora biti, sve sam napravila sta mogu. Samo cu se nadati da ce sve biti dobro
Sortiraj odgovore
Najstariji