Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lullee
    14. Listopad 2020. 17:09

Santina ne boj se transfuzije,pomoci ce ti sigurno i moja mama je primala tansfuziju i injekcije zeljeza i sve je bilo ok. Jesi li probala piti Kendural C? Meni je bas popravio stanje.
    Lalla zasto ekg?
    Mart14 drzim fige da bude sve dobro. Mnoge cure su dogurale do termina uz mirovanje i kontrole. 
    Ovcice sto se tice duda i bocica jako je individualno,moja najmladja kci je htjela samo mam dude,a starija koju god🤷‍♀️Bocicu imam jednu za pocetak od dr.Brown’s protiv kolika,nadsm se dojenju😊

ovčica
    14. Listopad 2020. 18:33

Lilo, drago mi je da ti ide sve na bolje i nadam se da cete uskoro doma! ❤️
    Imam osjecaj da cemo biti u bolnicama odnosno u radaonama u najgore vrijeme sto se tice korone 

santina
    14. Listopad 2020. 23:47

Lalla, pisala sam nekad ranije.. Imam izuzetno rijedak genetski poremecaj krvi, koji se zove heterozigotna beta talasemija. To smo naslijedili i brat i njegova djeca od tate. Inace do sad nismo imali nekih problema, vodimo normalan zivot, ali su doktori rekli da zenske osobe mogu imati problem u periodu ciklusa ili trudnoci. Ocituje se malim eritrocitima, koji ne nose dovoljno hemoglobina u sebi. Zato mi tu preparati zeljeza nisu puno pomagali.. i jedino rjesenje je da mi "fizicki unesu" eritrocite. Sto ce se najvjerovatnije morati ponoviti vise puta do kraja trudnoce.

Lulle, upravo zbog prethodno opisanog nista mi od preparata zeljeza ne pomaze. Mijenjali su mi i terapiju i djaba..Mada nisam pila taj Kendural, ne zivim u Hr, mislim da ga ovde ni nema. 

Lilo, jako mi je drago cuti pozitivne vijesti od tebe. Bice to sve super sad do kraja. Ne brini se. I ti, a i doktori ste pravovremeno odreagovali. 

Ovcice, da.. mislim da necemo moci zaobici koronu. A niko jos ne zna sta nas ceka. Licno sam jedno vrijeme svaki dan citala koliko zarazenih, pogotovo kad se pojavljivala kod ljudi oko mene, medjutim, toliko me stresiralo, tako da sam prestala i puno bolje se osjecam. Juce cujem drugaricu testirali, jer im se pojavila u firmi, i ispalo da je pozitivna na antitijela. Dakle prebolila je, a nije ni znala.. Jednostavno, paziti se koliko god mozemo (maskica, dezinfekcija ruku, kontakti), a ostalo kako nam bude, pa sta nam zivot donese, jer ne moze stati..

Lalla
    15. Listopad 2020. 02:00

Santini sad sam se sjetila da si to pisala, a ježi ga. Uglavnom nas sve nesto muci, mislim da se ne moras bojati za krv. Oni to bas jako provjeravaju jedino ako se bojis korone?
    Lulle cudno mi zna kucati zadnjih dana i kao da me malo zaboli. Gin je rekao da beba s glavicom gura taj dio i ja mu vjerujem, ali ipak mi je dao uputnicu. Pricekati cu jos koji dan s odlaskom na ekg jer mi se cini da mi se zadnji dan to vise ne dogadja.

Lalla
    15. Listopad 2020. 02:01

Inace, opet sam usla u period kad me zgaravica muci pa budem budna dio noci. Sve je to trening za kasnije 

Nova19
    15. Listopad 2020. 06:57

Mene je izgleda ulovio išijas ali nije još tako bolno 🙄
    Ali mi je sve teže ići po stepenicama i na poslu biti, ali još jako sitno brojim pa je ok 💪🏻
    Mene zanima ako neka od vas zna ili je čula da se netko pikao sa enoksaparinom (CLEXANE) u trbuhu tijekom cijele trudnoće? U nizinama me užasno boli, mogu još stisnuti kožu na trbuhu i znam da je beba zaštićena ali me zanima ako netko zna za neka iskustva? 🤗

LeLa2807
    15. Listopad 2020. 07:00

Divne vijesti Lilo.
    Ja sam jucer imala naporan dan u drugom gradu od 8-22 kad sam dosla doma. Dakle prepone me tako jako bole kad hodam do vca sad kroz noc malo bolje kako sam lezala i planiram lezati od danas do daljnjeg i usporit tempo, api nije mi svejedno. 

Sutra mi je pregled pa cu se strpit da vidim sta ce dr reci. Nadam se da sam zatvorena jer ionako planiram trazit da otvorim komplikacije od sutra i ne bih htjela da mogu na prisilno mirovanje nego da od sutra mogu uzivat i posvetit se bebi i pripremi stvari. 

Jesu koju boljele prepone kad hoda?

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

flower93
    15. Listopad 2020. 10:22

LeLa2807

Divne vijesti Lilo.
    Ja sam jucer imala naporan dan u drugom gradu od 8-22 kad sam dosla doma. Dakle prepone me tako jako bole kad hodam do vca sad kroz noc malo bolje kako sam lezala i planiram lezati od danas do daljnjeg i usporit tempo, api nije mi svejedno.

Sutra mi je pregled pa cu se strpit da vidim sta ce dr reci. Nadam se da sam zatvorena jer ionako planiram trazit da otvorim komplikacije od sutra i ne bih htjela da mogu na prisilno mirovanje nego da od sutra mogu uzivat i posvetit se bebi i pripremi stvari.

Jesu koju boljele prepone kad hoda?

Mene zna taj dio boljet kad pretjeram taj dan. Npr jučer. Čitav dan sam bila na nogama i spremala ručak, pa radila makovnjaču i na kraju dana još neke sitnice išla kupovat. Ugl, navečer me baš taj dio bolio, dosta. Ali kad sam se primirila i legla, počelo se smirivat i danas je ok. Svaki put kad me tak nekaj počinje boljet shvatim da pretjeram ponekad s aktivnostima i da se moram primirit.
    Pitala sam jednom doktora kad je alarm za uzbunu što se tiče bolova (s obzirom da me stalno nešto bolucka) i samo je rekao da je alarm tada kad ti bolovi ne krenu jenjavat kad prilegnem i kad je jaka intenzivna bol upravo u preponama, ali sve pod pretpostavkom da se bol ni malo ne smiri kad se i ja sama smirim.

LeLa2807
    15. Listopad 2020. 13:13

Uff, ja kad lezim ne boli, vec kad se okrecem i dizem i hodam. Ali svakako je manja nego sinoc kad sam legla. Sutra je pregled pa cu vidjeti sta ce reci. Danas lezim cijeli dan.

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

• Petit_Piglet
    15. Listopad 2020. 13:21

Pozdrav, 

da li se neka od vas susrela sa groznim gorkim okusom u ustima? Imala sam isti slučaj na početku trudnoće pa mi se smirilo oko 20. tjedna i sad u 32. opet, samo puno intenzivnij.
    Neznam kako da ga riješim, kreće odmah ujutro čim operem zube i traje cijeli dan :( 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.