Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tea22
    10. Listopad 2020. 01:30

BlueMoon - ti i ja smo blizu, a ni ja nemam nista prakticki za bebu 😅 pod tim mislim prvenstveno na osnovne stvari tj kolica i krevetic... moram priznat da i mene panika lovi
    Vezano uz tvoj MUST HAVE popis:
    1)torba za prematanje - nikad cula, sto je to uopce?
    2) gnijezdo definitivno ne spada pod popis stvari bez kojih neces prezivjet hahah
    3), 4) duda i bocica... sve ovisi od bebe do bebe, jako individualno
    Puno beba uopce ne prihvaca te dudice i bocice, a nisu ni neophodne
    5) izdajalica - ako planiras dojiti mozda ti nikad ni nece zatrebati
    Ja osobno mislim da je MUST HAVE:
    -kolica
    -krevetic
    -madrac
    -plahta
    -zimska vreca za spavanje
    -tetra pelene cca 20 komada
    -tetra gaze cca 10 komada
    -komoda za previjanje
    -podloga za previjanje
    -kada
    -skarice
    -rucnik
    -dekica
    + kozmetika

Tea22
    10. Listopad 2020. 01:32

A sto se tice mazanja... sramota me al ja se mazem samo jedanput tjedno, nakon brijanja... i to mozda tek posljednja 3,4 tjedna 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Sva sreca za sad nema naznaka strijama, al voljela bih da sam discipliniranija

Nova19
    10. Listopad 2020. 06:19

Bluemoon od svega na tvom popisu bi izbacila gnijezdo... ja osobno nikad koristila a beba tako brzo raste da će za čas i to biti malo ili nepotrebno... mi ugl imamo sve od prve kćerke, samo ću si još kupiti prematalicu koju sam vidjela u Ikei ☺️

BlueMoon
    10. Listopad 2020. 09:47

Nova, super, znaci def gjijezdo mogu izbaciti.. vise se isplati onaj jastuk cca 100 kn u Bubamari koji sluzi i kao podloga za igranje i svasta nesto.
    Tea, lakse mi je cuti da ni tebi nije sve spremno, naravno da se sve stigne polako al eto isto me nekako panika zna uloviti 🤦🏽‍♀️ Zapravo kad vidim da se neke stvari moraju narucivat i da u ducanima nemaju dostupno onda mislim da ce se to cekat sto godina, al dobro to je vecinom za ove vece stvari tipa kolica. Gnijezdo ne znam zasto sam ufilmala da se mora imati u bolnici. A torba za prematanje nije must, to je ona torba koja se moze zakaciti za kolica i unutra su pretinci organizirani, to je vise mozda za neki mamin gust kad krenu setnje.
    Za mazanje bolje da ne kom, mislim da se nisam sad mj dana namazala. Srecom nemam nista zasad strija al moram krenut opet.

Di uzimate zastite za krevetic? I koju zimsku vrecu, dosta su skupe?
    E i najbitnije, za sto se isplati dati vise novaca odnosno na sto da ne bacamo novce? Banalan primjer al kadica u bubamari od 80ak kn i negdje po 500kn. I tako sve 😩😂

BlueMoon
    10. Listopad 2020. 09:53

Lulle, ja sam isto na kraju odlucila gledati da su mi sto laksa kolica i oduprijeti se porivima prvi put mame da kupujem estetski slatke stvari jer bi to islo u nedogled🙈 hvala puno na savjetima. Za komodu se mislim, al stvarno se cini prakticno da ti je sve odmah pri ruci. 
    Planiram dojiti al me strah ako nesto podje po zlu a nemam izdajalicu. S kojom si zadovoljna?
    Lela ajme vi ste vec dobili bas puno stvarcica. Mi nista osim nekih sitnica koje nece posluziti na pocetku, niti imamo od koga naslijediti. Tako da sve moramo spremiti, a te manje bitne stvari tipa ljuljacku ce nadam se dobiti kad se rodi 😂

BlueMoon
    10. Listopad 2020. 09:54

I da... 32 tjedna danas! Prolazilo mi je uzasno sporo a sad letiiiiii! U jednom trenu se osjecam najspremnijom, u drugom jos nisam svjesna da je to tako blizu, uh 💪🏽

Nova19
    10. Listopad 2020. 11:38

Definitivno su vreće za spavanje must have! Ja ih imam dosta i upotrijebila sam ih duuugo, s tim da sam mogla bezbrižno spavati jer znam da je beba uvijek pokrivena (kada se počinje meskoljiti i okretati)... imam i ogradicu u kindiću, a u početku je malena spavala u nosilici (nastavak od kolica) u kidicu jer je bila prepremalena u usporedbi sa kinderbetom 😁
    Uglavnom cure kojima je prva beba, nemojte brinuti, sve dođe tako prirodno i spontano da ćete se same začuditi ali majčinski instinkt je jači od svega 🥰

flower93
    10. Listopad 2020. 12:00

Tea22

flower93 - e pa cestitam ti na urednom pregledu i dva mala cuda, curica i djecak.. ima li ista ljepse 😍🥰💓
    Nemoj se brinuti zbog toga sto se bebice ne prate u tezini, to je posve normalno… a i ne mora znaciti da su mjere pravilno uzete, doktori cesto krivo izmjere
    Ne razumijem jedino ovo za stitnjacu… prvo si rekla da nema potrebe za terapijom, a onda da ti je u mailu receno da nastavljas sa istom terapijom? 🤔🤔
    I moram pohvalit tvog profesora, evo vise njegovih izjava koje si ovdje spomenula me bas odusevljava ❤ nisam imala pojma da tako divni doktori rade u nasim bolnicama

ovčica - ja idem kod svoje socijalne doktorice…. ona mi cak i nije nesto upecatljivo draga, no sestra je divna
    Puno puta sam cula price o uzasnim sestrama i zato sam bas sretna sto imam svoju sestru Mihaelu
    I recimo drago mi je sto se pregledi uvijek sastoje od UZVa, sad od 28tt i od CTGa, nikad nista ne preskace..
    Uvijek mogu doci cak i ako nisam narucena u slucaju da me nesto brine
    Jedino sto su guzve ogromne pa zbog toga bas nisam zadovoljna, al nije ni cudno s obzirom na broj pacijentica

Lei_Be - uopce nisam znala da kefir i mlijeko dizu secer, a kamoli da ga brzo dizu 🤯🤯🤯 ja sam mislila da se sastoje od proteina i to je to 🤦‍♀️
    Ful mi se dopada kako ti je objasnjen rezim prehrane, jednostavnije i pristupacnije savjete vezane uz prehranu nisam cula 😊
    Svaka cast kako si s lakocom prihvatila dijetu 😃

Tea, misli na drugu terapiju, tablete za zeljezo, vitamini, folna i gluckophage. Da da, ja pokusavam sto vise pricati o ljudima iz Petrove, jer imam osjecaj da vise do izrazaja dolaze negativne price. Cijela ekipa u Petrovoj na humanoj je predivna. Evo, stvarno nemam dovoljno rijeci hvale za njih. Ponekad se osjecas kao da je sve na traci, ali kad shvatis koliko pacijenata ima, a njih djelatnika je premalo (za sta nisu oni krivi) , onda shvatis da ti jos udijele i paznje i svog vremena zaista dovoljno. 

flower93
    10. Listopad 2020. 12:04

Sto se tice spremnosti za bebu, ja sam do sad kupila Avent set (sterilizator, bocice, izdajalica), kinderbete i madrace. Odabrali smo kolica, samo cekamo prosinac da bude barem 10-15% popusta, s obzirom da su dosta skupa jer se radi o blizanackim kolicama. Sad planiram jedan utorak skocit do Bubamare i napravit pravi pohod. Od tetra pelena, kadice (mislim da fkt nema potrebe izdvajat 500kn za kadicu), toplomjer, skarice za nokte, cetka, deke i sl. Robicu cu iduci mjesec, ne stignem sve to financijski popratit 🤦‍♀️
    A osjecam se totalno nespremno. Imam samo jednu prijateljicu koja je nedavno rodila drugo dijete pa mi je moralna podrska i daje bas dobre savjete i vidim na njezinom primjeru da jako puno stvari kaj se reklamira, je apsolutno nepotrebno. Planiram uzet jos jednu obicnu njihalicu za cca 200kn max i ono kaj ide na pod, a iznad ima luk sa kojeg vise igracke razne. Ponekad me strasna panika ulovi, dolaze dva mala bica, a ja dibidus za sve to 🤦‍♀️

• Lullee
    10. Listopad 2020. 14:47

BlueMoon ja sam oba puta dojila po 9 mjeseci i pomogla mi je izdajalica jako pogotovo na pocetku dok se ne uspostavi dojenje i dok svi kanali ne postanu prohodni. U pocetku mlijeka ima vide no sto bebi treba,a pono mi je lakse izdojiti se s izdajalicom nego rucno. Medela elektricna izdajalica mi je odlicna i njihova krema za bradavice purelan,koju fakat preporucam svim curama koje ce dojiti. Medela je skuplja firma,ali sam prezadovoljna njihovim proizvodima. Ja sam otisla u Cutie Cloud u Zg i nasla sve na jednom mjestu😊
    Vrece za spavanje su zakon! Ja sam ih pocela koristiti tek od 3.mjeseca do tad sam bebe drzala u jastuku dok malo ne ocvrsnu jer mi je bilo puno jednostavnije dojiti i uspavati ih i mirnije su spavale u jastuku. Nakon toga mi je vreca za spavanje must have. Torbu za kolica sam uzela neku najjeftiniju,samo da sluzi svrsi😀krevetic,madrac,kolica to fakat treba biti kvalitetno i u to sam ulozila,ovo ostalo je peri deri pa sam nastojala proci jeftino😊 Preporucila bih i sesirice za bradavice dok se ne uhoda dojenje i dok se bradavica ne prilagodi,meni su oba puta jako pomogli. Iako je nezahvalno dijeliti savjets jer je sve tako individualno i na kraju moramo sve same skuziti sto nam najvise pase. Ovo su moja dosadasnja iskustva s dvije cure,sad cemo vidjeti kako ce bit s deckom😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.