Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lullee
    08. Listopad 2020. 10:27

Cestitam cure na uspijesnim pregledima🙏🤞
    Lilo super da su otkrili tko je neprijatelj,sad ce borba biti uspijesna💪🤗
    Lei_Be za kefir nisam znala,hvala za info,ja ga bas volim🤦‍♀️ Sjajno je da ti ne pada tesko promjena😀👌

ovčica
    08. Listopad 2020. 10:27

Santina, i ja nekad imam osjecaj da cu se raspuknuti. U zadnje vrijeme i cesce. Ali i sretna sam tada, znam da malena raste  jucer me npr boljelo u trbuhu kao da sam radila trbusnjake hahah
    Nova, cestitke na dobrom pregledu! 

Lei_Be
    08. Listopad 2020. 10:30

Santina mislim da se u pravilu radi između 24. i 28. tt, koliko sam ja shvatila da je obavezan u svakoj trudnoći, sad neka me netko ispravi ako griješim.. 🤷‍♀️
    Javi kakvi će bit nalazi danas 🤞
    Flower93 dobro da si to spomenula, ja mažem samo 1x dnevno, očito moram pojačati 😳😳 dobro je i da mažem pošto meni ginekologica apsolutno ništa nije rekla oko toga 😅

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

flower93
    08. Listopad 2020. 10:53

Lei_Be

Santinamislim da se u pravilu radi između 24. i 28. tt, koliko sam ja shvatila da je obavezan u svakoj trudnoći, sad neka me netko ispravi ako griješim.. 🤷‍♀️
    Javi kakvi će bit nalazi danas 🤞
    Flower93 dobro da si to spomenula, ja mažem samo 1x dnevno, očito moram pojačati 😳😳 dobro je i da mažem pošto meni ginekologica apsolutno ništa nije rekla oko toga 😅

Mene toliko Vrčić pila sa tom kožom da mi je već malo i dosadan  radi on meni uzv i kaže "ovaj dio tu (bokovi), iza (misleći na guzu), ovaj sav dio (kaže na trbuh), dojke (njih nije pokazao haha), sve to obilno mazati 4 puta dnevno. Nemojte mi doći u trideset i nekom tjednu sa ispucanom kožom, jer tad si više ne možemo pomoć." E sad, dal on mene toliko pila jer nosim blizance pa stvarno i rastem brže od vas koje nosite samo jednu bebu, ne znam, nisam pitala. Ali baš ima fetiš na kožu i strije haha :D

flower93
    08. Listopad 2020. 10:57

Santina, što se tiče OGTT-a, ja sam ga već dva put radila i napomenuo mi je da ćemo još jednom, nešto kasnije. Prvi put sam radila negdje oko 12tt, a drugi put sam ga radila prije par dana za ovu kontrolu koju sam imala u utorak. Nalazi su super, ali me opomenuo da to nije razlog za opuštanje i da pazim kaj jedem jer onda kao više nema lakog povratka. Čak je rekao nek ne jedem sad suhomesnate proizvode (dolazi sezona kolinja), a ja sam se skoro na to rasplakala, jer ako išta u životu obožavam to su zimski specijaliteti - kobase, špek, krvavice, njam njam  ali, sve ću ja to potajno malo papati.. ne mora sve doktor znat haha

ovčica
    08. Listopad 2020. 11:28

Ajmeee, ja se mazem 1x dnevno, i to ako. Nekad zaboravim. I to samo trbuh. Guzu i cice ni ne mazem. Al ocito je vrijeme za mackanje. 
    Za suhomesnate proizvode sam citala da ih je definitivno bolje izbjegavati zbog bakterija i sl, pogotovo ako je domace. To vrijedi i za domace sireve, sve sto nije preradeno. Bolje je i tako nego riskirati. 

Mart14
    08. Listopad 2020. 11:53

Ja se mažem 2x puta obavezno nakon tuširanja s bademovim uljem,dok je koža vlažnani zasada mi je okej (32tjedna sam) Flower93 meni su rekli prije par godina da imam Hashimoto zbog povišenih antitijela,te u trudnoci da ću morat piti terapiju,ali evo svakih mjesec ipo,dva sam provjeravala tsh i ostale hormone i sve je super bilo tako da nije bilo potrebe za terapijom  pazim godinama na prehranu zbog hashija tako i u trudnoći. 

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Lalla
    08. Listopad 2020. 12:27

mart14

Ja se mažem 2x puta obavezno nakon tuširanja s bademovim uljem,dok je koža vlažnani zasada mi je okej (32tjedna sam) Flower93meni su rekli prije par godina da imam Hashimoto zbog povišenih antitijela,te u trudnoci da ću morat piti terapiju,ali evo svakih mjesec ipo,dva sam provjeravala tsh i ostale hormone i sve je super bilo tako da nije bilo potrebe za terapijompazim godinama na prehranu zbog hashija tako i u trudnoći.

Kako paziš na prehranu? 

Nova19
    08. Listopad 2020. 14:27

Meni prije 2 tjedna rekla doktorica da slobodno jedem spek, pršut radi razvijanja bebinog mozga, i da slobodno pojačan udio soli radi joda... pa ti znaj koga slušati 🙄 ja uglavnom slušam sebe 😁 ne pretjerujem u ničemu, sve umjereno i naravno izbjegavam ono šta znam da nije zdravo (sir sa plaća ili plavi sir...Itd)...

Lalla
    08. Listopad 2020. 14:56

Lilo23

Evo cure da vam javim. Bila sam danas na pregledu, vodenjak se još uvijek vidi ali je malo bolje stanje i nema nikakvih kontrakcija pa su se doktori ipak odlučili da će mi raditi serklažu i to već sutra pa se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Ja sam sretna što se više ne otvaram. Doktor je rekao da to nije neka garancija da će sad bit sve savršeno do kraja trudnoće da se stvari uvijek mogu zakomplicirati ali će nadgledat situaciju i pratit kako se razvija sve dalje i nadamo se najboljem.
    A što se tiče mazanja ja se ne mažem od kad sam tu jer su mi zabranili dirat trbuh i grudi da nebi potakla nekakve kontrakcije. Ali ako ću ići doma mazat ću se bar malo ujutro i navečer da ne popucam baš puno s bademovim uljem mislim ili i onom biobazinom kremom

Ajde super! To su dobre vijesti. Baš mi je drago. Svaki dan što je duže bebe na sigurnom nešto vrijedi, a kad već budeš 30+ i još bolje 32+ onda mislim da se možeš malo i opustiti. Piše svugdje da skoro ni nema razlike u razvoju i kasnijim teškoćama između beba rođenih u tim tjednima i kasnije. Jedino vjerojatno trebaju biti duže u bolnici.
    Ma ja mislim da se možeš namazati i bez prevelikog utrljavanja. Natrackaš se i onda čekaš da sama koža upije. Nije da trebaš umasirati kremu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.