Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    flower93
    08. Listopad 2020. 15:26

Lilo23

Evo cure da vam javim. Bila sam danas na pregledu, vodenjak se još uvijek vidi ali je malo bolje stanje i nema nikakvih kontrakcija pa su se doktori ipak odlučili da će mi raditi serklažu i to već sutra pa se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Ja sam sretna što se više ne otvaram. Doktor je rekao da to nije neka garancija da će sad bit sve savršeno do kraja trudnoće da se stvari uvijek mogu zakomplicirati ali će nadgledat situaciju i pratit kako se razvija sve dalje i nadamo se najboljem.
    A što se tiče mazanja ja se ne mažem od kad sam tu jer su mi zabranili dirat trbuh i grudi da nebi potakla nekakve kontrakcije. Ali ako ću ići doma mazat ću se bar malo ujutro i navečer da ne popucam baš puno s bademovim uljem mislim ili i onom biobazinom kremom

Ovo su vec stvarno lijepe vijesti koje ulijevaju nadu da ce te vas dvije izgurat jos jako dugo zajedno 😘 
    Po meni ti je onda bolje mazat se samo uljem.. Kremu ipak moras vise razmazat nego ulje. Ulje samo klizne i upije se, a i ulja su bolja od kreme.
    Drzi se i dalje samo tako hrabro 😘

Mart14
    08. Listopad 2020. 15:48

Lalla izbjegavam gluten, i proizvode od rafiniranog šećera, nastojim jesti svježe voće i povrće, meso i ribu. Naravno da sad kako sam trudna dobijem želju za cokoladicama,sladoledom pa konzumiram i to ali rijetko i pazim da ne pretjerujem u nicemu. 
    Lilo odlične vijesti,super sretno sutra samo odmaraj i razmišljaj pozitivno ♥️

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Nova19
    08. Listopad 2020. 16:58

Lilo divne vijesti 🥰 samo dalje polako i pozitivno i za čas ćeš biti 38-40tt 💪🏻💋

santina
    08. Listopad 2020. 16:59

Lilo, divne vijesti. Bice to sve super. Oni su tebi nasli uzrok, sad ce to lijecit antibioticima, popravit nastalu stetu serklazom i doci ces ti do kraja. Moraces malo vise mirovati, ali taman iskoristi priliku da odmaras.
    Moja mama je sa mnom od samog pocetka imala serklaz, prelezala citavu trudnocu i tipa danas skinula serklaz (oko termina), napokon prosetala i sutra ujutro se porodila za doslovce 30-45min (od pucanja vodenjala itd). Kaze da sam doslovce ispala. ☺️
    Tako da eto, sve se to dobro zavrsi, jos moze imati svojih prednosti.

Stigli moji nalazi.. Podigao mi se hemoglobin sa 98 na 101. I to je veliki korak za mene.. pa cekam misljenje hematologa, da vidim sta ce mi reci. Mada..bas se loze osjecam. Danas sam onda hodala, pocela tragati za stvarima kupovati polako..ove sitne od spavacica, tetra pelena i sl. I pozlilo mi je jedno 3-4x. Jednostavno cim malo stojim i u zatvorenom, samo mi krene mucnina, povracanje.. i onda tako grc stoji u zeludcu..

Senoritakova
    08. Listopad 2020. 18:15

Lilo bitno da sad znaju što je i kako liječiti. Bit ćeš i ti sigurnija sa serklažom. Sretno sutra!!!

• Lullee
    08. Listopad 2020. 21:57

Lilo super vijesti🙏🤗samo hrabro dalje🤞💪😀
    Santina nadam se da ce se stanje i dalje poboljsavati,cuvaj se i ne idi nikud sama😂🤗

Lalla
    08. Listopad 2020. 23:14

mart14

Lallaizbjegavam gluten, i proizvode od rafiniranog šećera, nastojim jesti svježe voće i povrće, meso i ribu. Naravno da sad kako sam trudna dobijem želju za cokoladicama,sladoledom pa konzumiram i to ali rijetko i pazim da ne pretjerujem u nicemu.
    Lilo odlične vijesti,super sretno sutra samo odmaraj i razmišljaj pozitivno ♥️

Tnx. Meni su ona antitijela bila strasno visoka. Osjetim i po stitnjaci da joj odgovara kad jedem samo prirodne stvari, ali mi je to jako tesko odrzavati dulje vrijeme. No mislim da meni smetaju i druge stvari: zagadjenje zraka, buka, stres, ekrani, vlaga, klimatizirani prostori...  

flower93
    09. Listopad 2020. 07:43

Lalla koliko ti onda iznose antitijela, kad kazes da su strasno visoka? Ja kad god sam pitala dal bi me visina antitijela trebala zabrinjavat, svi odmahuju rukom (anti-Tg 207.88, anti-TPO 8.56). TSH je pri tom super, sad je 1.17,samo mi je sad ft4 po prvi put ispod granice 8.86. 

Lalla
    09. Listopad 2020. 09:30

flower93

Lalla koliko ti onda iznose antitijela, kad kazes da su strasno visoka? Ja kad god sam pitala dal bi me visina antitijela trebala zabrinjavat, svi odmahuju rukom (anti-Tg 207.88, anti-TPO 8.56). TSH je pri tom super, sad je 1.17,samo mi je sad ft4 po prvi put ispod granice 8.86.

Vadila sam ih nekoliko puta nakon prve trudnoće i poroda.
    Npr. u listopadu 2018 kad sam već duže vrijeme redovito pila terapiju iznosila su: Anti-TPO 353.4, Anti-TG 29.9. TSH 0,88 FT3 3,8 i FT4 14,4.
    U listopadu 2017 kad mjesec i pol nisam pila terapiju je bilo: TSH>75, FT3 2.9, FT4<3,86.
    U ožujku 2018 su mi izmjerena anti-TG bila 257, a anti-TPO >1300 (a tad sam redovito pila terapiju od listopada 2017).

flower93
    09. Listopad 2020. 11:01

Znaci ovaj moj profesor me danas bas ugodno iznenadio. U utorak na kontroli me trazio da mu posaljem pregled svih nalaza od stitnjace unatrag nekoliko godina da vidi kretanje vrijednosti. To sam mu odmah navecer poslala i pitala da li je ipak potrebna kontrola ranije nego sto je u utorak rekao (za 4 tjedna) na sto je odg samo kratko da nema potrebe. Danas mi stize njegov mail iz vedrog neba da nastavljamo sa istom terapijom i da ce sve biti u redu. 😍😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.