Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nova19
    05. Listopad 2020. 15:33

Lei-Be meni je sve bilo ispod ali na granici (5,0 - 9,9 - 6,9) pa me ipak stavio na dijetu do 1800kal... ali ne brojim i ne držim se striktno toga jer znam da mi je šećer ok i da je bolje jer sam izbacila nezdravu hranu... sada mi je početni šećer 4,5 i potat ću ga jel moram ponoviti OGTT... javi šta ti je dijabetičar rekao!

• Lullee
    05. Listopad 2020. 15:46

Lei_Be meni je tako bilo,i onda sam radila hga1c test,taj nalaz pokazuje postotak kretanja secera unazad 3 mjeseca i taj nalaz mi je bio dobar i rekao mi je da izbacim slatko i smanjim unos voca,ja sam ga fakat puno jela,sad sam 3 tjedna na toj dijeti i ponovit cu nalaz za nekih 10tak dana🤷‍♀️ Jako su striktni oko secera i snilzili su vrijednosti

LeLa2807
    05. Listopad 2020. 16:30

Lilo drzi se samo pozitivno dogurat cete vas dvije jos dugo.moguce da je stvarno nes sto ce brisevi pokazat cim se tako naglo otvorilo

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Lei_Be
    05. Listopad 2020. 19:06

Lullee

Lei_Bemeni je tako bilo,i onda sam radila hga1c test,taj nalaz pokazuje postotak kretanja secera unazad 3 mjeseca i taj nalaz mi je bio dobar i rekao mi je da izbacim slatko i smanjim unos voca,ja sam ga fakat puno jela,sad sam 3 tjedna na toj dijeti i ponovit cu nalaz za nekih 10tak dana🤷‍♀️ Jako su striktni oko secera i snilzili su vrijednosti

😳😳😳 ojj i ja jedem voće ko luda.. imaš li kakva ograničenja za druge namirnice? Ili neki jelovnik? Ja ću sutra sve to pitat da mi daju, ionako sam uvijek bez ideje šta kuhati 😂

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Tea22
    05. Listopad 2020. 19:34

ovčica cestitam ti na prekrasnom pregledu i velikoj djevojcici 💖💖💖
    Lilo23 drzi se! ❤ javljaj nam sve, uz tebe smo
    Lei_Be vjerojatno ce te staviti na dijetu i morat ces se javiti u dnevnu bolnicu gdje ce te uputiti o prehrani tj o tome sto smijes jesti u kolikim kolicinama; nakon toga svakih cca 3 tjedna potrebno je zvati dnevnu bolnicu i javljati im vrijednosti secera izmjerenog dan ranije (nataste, 2h nakon dorucka, prije rucka, 2h nakon rucka, prije vecere, 2h nakon vecere)
    Tako je u Rijeckoj bolnici, znam da si ti u Njemackoj pa ne znam koliko ce se postupak razlikovati
    Super mi je sto si pozitivna! Znam da nije lako imat ogranicenja, al puno je lakse kad si poslozis u glavi da su ogranicenja tu da bi tebi i bebi bilo sto bolje 
    Lullee hga1c.... nikad cula, bas cu izguglat malo o tom testu

Lei_Be
    05. Listopad 2020. 20:53

Tea22

ovčica cestitam ti na prekrasnom pregledu i velikoj djevojcici 💖💖💖
    Lilo23 drzi se! ❤ javljaj nam sve, uz tebe smo
    Lei_Bevjerojatno ce te staviti na dijetu i morat ces se javiti u dnevnu bolnicu gdje ce te uputiti o prehrani tj o tome sto smijes jesti u kolikim kolicinama; nakon toga svakih cca 3 tjedna potrebno je zvati dnevnu bolnicu i javljati im vrijednosti secera izmjerenog dan ranije (nataste, 2h nakon dorucka, prije rucka, 2h nakon rucka, prije vecere, 2h nakon vecere)
    Tako je u Rijeckoj bolnici, znam da si ti u Njemackoj pa ne znam koliko ce se postupak razlikovati
    Super mi je sto si pozitivna! Znam da nije lako imat ogranicenja, al puno je lakse kad si poslozis u glavi da su ogranicenja tu da bi tebi i bebi bilo sto bolje
    Lullee hga1c…. nikad cula, bas cu izguglat malo o tom testu

Hvala na info, javim sutra šta su mi rekli i kako je to ovdje 😊

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

• Lullee
    06. Listopad 2020. 09:54

Lei_Be bas mi je neka guzva pa nista ne stignem pisati. Uglavnom,prehrana: 1.izbaciti sve slatko,rafinirani secer pogotovo,bijeli hruh,peciva sve sto je psenicno brasno potpuno izbaciti,vocne jogurte takodjer. Jesti 2-3 vocke dnevno i to jabuke,kruske,sipak,sljive,mandarine,bobicasto voce samo ako je svjeze,mango,avokado,izbaciti :lubenicu i grozdje svakako. Smanjiti ugljikohidrate pogotovo bijelu tjesteninu,umjesto bijele integralnu. Umjesto bijelog kruha heljdin,razeni ili integralni. Pojacati unos proteina,npr. Meso(najbolje leso),leca,grahorice,tofu
    Za dorucak meni najvise pasu zitarice:zobene ili pirove pahuljice ili amaranth s obicnim jogurtom ili kefirom.
    Rucak najcesce jedem leso povrce,varivo od (lece,jecma,qunoje,grah)2x tjedno natur sniclu,junece juhe s leso mesom,bez mrkve,umjesto krumpira batat,integralnu tjesteninu s tofuom i crvenom paprikom,
    Vecera: svjezi sir,2 kuhana jaja,2 male snite heljdinog kruha s mlijecnim namazom ili maslacem,varivo od rucka ili leso povrce kombiniram. Sokove sam potpuno izbacila i med i pekmeze. Imam 5 manjih obroka dnevno;dorucak oko 9,uzina 1vocka oko 11h,rucak oko 13h,uzina 1vocka i jogurt oko 16h i vecera oko 20h
    U pocetku ces gladovati dok se ne naviknes cca 2tjedna,sad mi je skroz ok😊

• Lullee
    06. Listopad 2020. 09:56

Ako volis ribu super,mozes i nju,ja nazalost ne volim i ne mogu je jesti ni pod prisilom

Nova19
    06. Listopad 2020. 09:57

Lullee hvala za info, sada je lakše kada imamo smjernice! 👏👏🤗🤗

flower93
    06. Listopad 2020. 19:41

Evo mene s kontrole.. Doktor je zadovoljan kako rastu, potvrdio da nosim curicu i decka 😍 zabrinuo ga je malo nalaz stitnjace, TSH je super, ali mi je malo snizen FT4 uz pozitivna antitijela. Trazi da ponovim nalaz i kontrola za 4tjedna. Kaze da za sad nema potrebe za terapijom, kao pratit cemo stanje. Moram priznat da me taj Hashimoto sad dosta brine, uz to kaj je razlika u tezini bebaca dosta velika. Curica je teska 416grama, a decko 533g. Doktor kaze da se nek ne brinem, da je to sve normalno i bitno da se organi kod jednog i drugog istovremeno i dobro razvijaju.
    Malo sam iskreno zabrinuta dal ce to sve okej na kraju ispasti 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.