Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    santina
    01. Rujan 2020. 06:51

Tea22

ovčica

Cure, hocete ici na trudnicki tecaj? Sto se tice pratnje, ako sam dobro vidjela, samo petrova trazi da i partner ima polozeno.

Ja iskreno nisam mislila, al ako bude online mozda i hoc

Tea22

ovčica

Cure, hocete ici na trudnicki tecaj? Sto se tice pratnje, ako sam dobro vidjela, samo petrova trazi da i partner ima polozeno.

Ja iskreno nisam mislila, al ako bude online mozda i hocu

Ja trenutno pohadjam upravo jednu takvu online skolu. Casovi su preko Zooma. Moram priznati da mi nije drago sto je online, ali sam opet puno cula i naucila, jer ne znam nista. Ne znam kako su koncipirane ostale skole, ali ova traje oko 2 mjeseca, 2x sedmicno po sat vremena u vecernjim satima. Do sad smo imali predavanje vezano za porod 2x, o dojenju bude 5casova, pa budu ukljucenja ginekologa, anesteziologa, geneticara.. gdje naravno i mi mozemo postavljati pitanja itd. Paralelno sa tim ide druga obuka, ko hoce "tehnike disanja" (i napinjanja), sto nama predavacica tvrdi da je jako bitno pri porodu, da to moramo vjezbati, sve u cilju da ne popucamo ili da nas ne rezu, da sto brze i bezbolnije prodje.. Ne znam koliko i kako je to moguce online, ali kako pocela korona, tako se odrzava. Iako meni snaha kaze da je to disanje imala na nekom drugom tecaju 10min predavanje, predavacica spominje da je izuzetno bitno i da obuka traje mjesec dana, a da moramo sami nastaviti kod kuce.

• minni_me87
    01. Rujan 2020. 07:56

https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453?pregled=1

Objavili su online tecaj za rujan pa ako nekoj odgovara neka si posluša. 😊 

ovčica
    01. Rujan 2020. 09:27

minni_me87

Ovo sam i vidjela i tek kasnije skuzila da je online. Malo bezveze ali dobro. Mozda cemo se i poradati online 🙄

• minni_me87
    01. Rujan 2020. 10:27

ovčica

minni_me87

Ovo sam i vidjela i tek kasnije skuzila da je online. Malo bezveze ali dobro. Mozda cemo se i poradati online 🙄

Ja sam poslusala ovaj u kolovozu, nije loše iako bi bilo bolje da neke stvari mogu isprobati uzivo (npr. Kako bebu stavit na dojku, ili kak bebu drzati dok ju kupamo). Prek slike mi nist ne znaci. Ima dosta korisnih savjeta iako mislim da vecinu toga naucimo kad se beba rodi😊

dorapamidora
    01. Rujan 2020. 11:10

santina

Ja koristim Mg direkt. Po jednoj kesici ima 300mg Mg. Sadrzaj kesice se istrese uu usta, istopi i po mogucnosti ne pije nista narednih pola sata. Navodno je tako apsorbcija najbrza.
    Ja zasad nemam nikakvih problema, mada sam ga znala i prije trudnoce uzimati povremeno, pa mozda imam zaliha.
    Licno imam lose iskustvo sa Solgar proizvodima i vise nikad nista njihovo ne bih probala. Kad vidim da mi u apoteci nudi smedju bocicu, pozli mi odmah. Prije par godina sam na prrporuku apotekarke kupila njihov prozivod za kosa/koza/nokti. I tad me jos pita, imate li probl sa aknama, jer se nekome znaju javiti. Nisam nikad imala nekih probl sa aknam, povremeno se javi koja na licu ili ledjima, ali bas zanemarivo. Krenem ja to piti. Meni su nakon izvjesnog vremena po ledjima poceli izlaziti ne akne vec gnojni cepovi, jedan na drugom, sitni ali doslovce jedan do drugog. To je bilo more toga, nepregledno i nema kraja. U zivotu nista takvo nisam vidjela. Isla sam kod kozmeticara ti tretirati u vise navrata. Mislim da sam se patila sigurno godinu, godinu i pol dana. Kad se iscistilo, poslije nikad vise nikakvih problema. Srecom sve se vratilo na staro.

😱😱😱 o moj Boze... ja zasad nemam takvih nuspojava, ali dobro da si napisala svoje iskustvo tako da obratim pozornost na takve neke stvari. 
    Prije Solgara sam i ja koristila Mg direkt, ali mi nije bas pomagalo. Sad mi se cini da mi ni ovaj Solgarov ne pomaze. Sinoc nisam oka sklopila... Ne mogu uopce opisati koji je  to osjecaj u nogama, stopala mi gore od vrucine, grcevi u listovima, opcenito mi je neka tezina u nogama i doslovno mi vlastite noge smetaju. 😭😭

Tea22
    01. Rujan 2020. 17:47

doranorafora

santina

Ja koristim Mg direkt. Po jednoj kesici ima 300mg Mg. Sadrzaj kesice se istrese uu usta, istopi i po mogucnosti ne pije nista narednih pola sata. Navodno je tako apsorbcija najbrza.
    Ja zasad nemam nikakvih problema, mada sam ga znala i prije trudnoce uzimati povremeno, pa mozda imam zaliha.
    Licno imam lose iskustvo sa Solgar proizvodima i vise nikad nista njihovo ne bih probala. Kad vidim da mi u apoteci nudi smedju bocicu, pozli mi odmah. Prije par godina sam na prrporuku apotekarke kupila njihov prozivod za kosa/koza/nokti. I tad me jos pita, imate li probl sa aknama, jer se nekome znaju javiti. Nisam nikad imala nekih probl sa aknam, povremeno se javi koja na licu ili ledjima, ali bas zanemarivo. Krenem ja to piti. Meni su nakon izvjesnog vremena po ledjima poceli izlaziti ne akne vec gnojni cepovi, jedan na drugom, sitni ali doslovce jedan do drugog. To je bilo more toga, nepregledno i nema kraja. U zivotu nista takvo nisam vidjela. Isla sam kod kozmeticara ti tretirati u vise navrata. Mislim da sam se patila sigurno godinu, godinu i pol dana. Kad se iscistilo, poslije nikad vise nikakvih problema. Srecom sve se vratilo na staro.

😱😱😱 o moj Boze… ja zasad nemam takvih nuspojava, ali dobro da si napisala svoje iskustvo tako da obratim pozornost na takve neke stvari.
    Prije Solgara sam i ja koristila Mg direkt, ali mi nije bas pomagalo. Sad mi se cini da mi ni ovaj Solgarov ne pomaze. Sinoc nisam oka sklopila… Ne mogu uopce opisati koji je to osjecaj u nogama, stopala mi gore od vrucine, grcevi u listovima, opcenito mi je neka tezina u nogama i doslovno mi vlastite noge smetaju. 😭😭

Mozda je to sindrom nemirnih nogu 🤔

Tea22
    01. Rujan 2020. 17:48

Lei_Be

Pročitala sam sve što sam propustila, pa ću sve po malo komentirati 😁
    Ja bebača osjećam već dobrih 4-5 tjedana, baš je jako aktivan, počela sam ga zvat Lupko 😅🤗
    Jel možete iz lidla online naručit, pošto u dućane dobiju toliko malo robe da odma rasprodaju? 😑
    Ja sam sve trudničko što imam naručila iz lidla, doduše u Njemačkoj 🙈
    Što se tiče grčeva, imam užasne bolove u nogama, a grčevi u listovima me bude skoro svako jutro.. probala sam razne vrste magnezija ali mi ništa ne pomaže baš.. prije neki dan mi je čovjek u ljekarni dao kalij i rekao nek probam kombinacijom kalija i magnezija pa ćemo vidjeti..
    Što se tiče tečaja, muž i ja tražimo da idemo pošto apsolutno ništa ne znamo o porođaju, bebama i slično, sve nam je novo 🙈🙈

Lupko 🤭🤭🥰
    Kod nas nazalost ne postoji opcija dostave 😒

flower93
    02. Rujan 2020. 12:29

Meni je pregled idući tjedan, točnije u utorak. Jedva čekam da vidim svoju ekipu 
    Mi ćemo idući tjedan krenuti u lov za kolica. I suprug i ja smo takvi da volimo bit spremni na vrijeme i još kad se sjetim te korone i da dolazi zima, bolje da mi to unaprijed sve definiramo i kupimo. Nakon kolica krećemo sa namještajem - krevetići, ormarići i sl.
    Ponekad se osjećam ko neka blesača u svemu tome. Prva trudnoća, odmah blizanačka, a ja nemam pojma kaj sve dijete treba imati  gledam tu robicu, ne znam koje veličine da uzmem, gledam onaj stol za previjanje - da li mi to uopće treba, pa sve one gluposti za krevetić koje ničemu ne služe, pa izdajalica, stvari za rodilište, aaaaaa... imam osjećaj da ću se u svemu tome pogubiti, a tek me pravi izazovi čekaju kad mi dođu u ruke 

Evo i mene tu :)
    02. Rujan 2020. 13:43

Bokić!

Ja sam jučer bila na pregledu i gospodična je super :) radio je big anomaly scan, sve je na mjestu i kako treba biti. Najslađi dio je bio to smo ju ulovili kako zijeva :) :) :) Bila je u presmiješnoj pozi s nogama preko glave tako da nismo uspjeli uloviti 4D, ali veli dr da je ionako malo prerano pa da budemo idući put. Ja sam očito pobrala nekaj na moru pa sam dobila vaginalete tako da moram to sada riješiti, ali ostalo sve OK.
    Nismo još počeli ništa pripremati, ali ja ću dobiti skoro sve - kolica 3 u1 i hrpu robice, kinderbet ćemo kupiti, ali rano mi je još za to jer uzima mjesta pa nema potrebe još da stoji. Moram jedino smisliti što ću s prematalicom i mislim da je to sasvim dovoljno za prvo vrijeme, a ostalo ćemo u hodu. Za ostale sitnice poput duda, tetra i sve kaj ide, to isto mislim da stignemo :)

Evo i mene tu :)
    02. Rujan 2020. 13:50

što se tiče dodataka prehrani, pijemo premama duo skoro od početka trudnoće i magnezij od natural weatlha, onaj prah što samo istreseš u usta.
    na tečaj ćemo ići, ali iskustva mojih frendica bolje što kasnije da ostane friško do poroda :))

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.