Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Evo i mene tu :)
    03. Srpanj 2020. 13:25

Roza994

Cure, mi smo obavili pregled i sve je okej :)
    Zanima me kod vas koje ste radile Nifty dali bude neki detaljan uvz ili? Danas mi je radio uvz, beba je bila bas aktivna pa je jedva uhavati da vidi n.nabor, vidjeli smo ruke i nogice i dalje nije nista detaljno gledao, kakav je vama bio uvz sa 12tt?

Roza i ja sam prekjučer išla na taj pregled i radila nifty. Dr je pregledavao detaljnije, u smislu da provjeri da je sve na mjestu - organi, ruke, noge i slično. Pa je mjerio dužinu bebe, opseg glave, izmjerio je čak i stopalo. bebica je isto bila jako aktivnu pa smo stalno čekali da se namjesti. Radio mi je i vaginalni i preko trbuha. Nabor je isto mjerio. 

• Lullee
    03. Srpanj 2020. 13:26

Roza994

Cure, mi smo obavili pregled i sve je okej :)
    Zanima me kod vas koje ste radile Nifty dali bude neki detaljan uvz ili? Danas mi je radio uvz, beba je bila bas aktivna pa je jedva uhavati da vidi n.nabor, vidjeli smo ruke i nogice i dalje nije nista detaljno gledao, kakav je vama bio uvz sa 12tt?

Crl i nuhalni su meni izmjerili i s tim nalazom sam isla na nifty jer oni upisuju te mjere prije vadjenja krvi😊

Nova19
    03. Srpanj 2020. 13:30

Roza i meni je bio detaljniji pregled od tvog, ali mi je gledao bebicu samo preko trbuha (n.nabor, želuček, ručice, nogice, glavicu, kralježnicu, srčeko, protok...), beba je cijelo vrijeme gutala plodnu vodu, kao Ribica 💙😍
    Onda sam sljedeći dan vadila krv za nifty jer nisam znala da treba čekati 24 sata od zadnjeg primanja injekcije (uzimam CLEXANE). I eto, sljedeći pregled u utorak 7/7 🤗

Green
    03. Srpanj 2020. 15:03

Cestitke cure na lijepim pregledima! Mi svoj cekamo u ponedjeljak :)
    Sto se spavanja tice - ja ne spavam. 😂 Nikako zaspat, vrcenje, pisanje po noci po 3-4 puta... Pa gladna, pa zedna, pa sve brige svijeta treba detaljno procesljat u 3 ujutro, pa imam li sta za dorucak kad se ustanem, pa sta cu za rucak, i onda zaspim sva izmorena u 4 i  taman udjem u duboki san a muzu budilica u 6 ujutro zvoni. I tako svaku noc :)

akrapovicka
    03. Srpanj 2020. 15:33

Imate mjesta za jos jednog clana na podforumu :D ? 
    Da se prikljucim raspravi.

Friska. 13 tjedana :D

malamarelica
    03. Srpanj 2020. 16:59

Bok. Jel ovo dovoljan rast bete u 2 dana? Danas sam 5+6? Hvala vam na odgovorima https://ibb.co/z48HrgR

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

santina
    03. Srpanj 2020. 17:32

Ovcice, 
    sve mi vise mirise na kamence. Ja sam danas ljuta na sebe kad sam prihvatala sta su mi davali, a ja pila u tolikim kolicinama. Meni je doktorica propisivala 7 tura antibiotika zaredom, jer su stalno bili poviseni eritrociti u urinu. Cim je svjeza krv u urinu, veoma moguce da je od kamenca poparano i odmah ide infekcija zbog urina, dakle razlog zasto su poviseni i leukociti. Da nisam svako malo zavrsavala u hitnoj zbog velikih bolova, ne bi me nikad dodatno ispitivali zbog loseg urina, vec kao upala mokracnih pa upala..
    Ne sjecam se kako se zove pretraga, ali sjecam se da su mi ubrizgali kontrast u krv, polegli me na neki lezaj, koji se stalno rotirao gore/dole/lijevo/desno i snimali rendgenom. Kako je taj kontrast putovao kroz tijelo tako su uocili neke zastoje u kanalima. Od kud sad veza izmedju krvnih zila i mokracnih kanala ne znam.. Mozda na forumu ima neko od medicinara pa pojasni.. Mozda je ova metoda i zastarila, ovo je bilo prije 13-14 godina. Nekad su znali propisivati i obicni RTG snimak, ali on je stvarno presitan da se uoci. Uglavnom su mi svi doktori rekli da kad kamenac izadje iz bubrega i dospije u kanal, nemoguce ga je vidjeti UZV-om. Postoje moderniji aparati, kad se ode na razbijanje kamenca, koji ih mogu locirati.. 

Bas mi je zao sto se toliko patis. Razumijem te i znam koliko sam sama ludila sto ne mogu ustanoviti sta mi je, a problem ocigledno postoji..
    Sretno i drzim fige. 

Ostalim curama cestitam na super pregledima, a novim zelim dobrodoslicu i uredne trudnoce. 

Green
    03. Srpanj 2020. 17:33

Pa ako ja dobro vidim, vidim dupli rast? 
    Pa to je idealno zar ne? :) Sta bis ti drodupli?? :)) 
    Nekima se tek svakih 48 ssti dupla tako da ovo je odlicno. 

malamarelica
    03. Srpanj 2020. 17:46

Green

Pa ako ja dobro vidim, vidim dupli rast?
    Pa to je idealno zar ne? :) Sta bis ti drodupli?? :))
    Nekima se tek svakih 48 ssti dupla tako da ovo je odlicno.

Pa to i je 48 sati. Prvo sam u srijedu vadila, a drugo danas. Ja sam mislila da mi mora biti 35 716 i da ovo nije dovoljno

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Green
    03. Srpanj 2020. 19:34

Htjela sam rec 72 sata hahaha Mozak gdje si.
    Uglavnom ovo ti je super i da je i manje se nemas zasto brinuti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.