malamarelica beta nakon određenog broja se više ne dupla u roku od 48h, već joj treba do 96h da se podupla (što je 4 dana). Vidim da si ti zadnje vađenje radila nakon 3 dana. Također, u ranoj trudnoći bete se jako razlikuju od slučajeva do slučajeva. Npr, ja sam trudna s blizancima i prva beta je bila preko 3tis, dok sam prateći ovaj forum uočila da neke trudnice koje su također zatrudnile s blizancima su imale dosta znatnije nižu betu od mene. Uglavnom ti želim reći da betu uvijek treba tumačiti uzimajući u obzir nalaz uzv-a, zatim koji tjedan trudnoće je u pitanju, da li je trudnoća nastala prirodno ili umjetnom oplodnjom. Faktora ima mnogo, a najmanje ćeš si pomoći sa stresiranjem. Pričekaj u miru razgovor s ginekologom, nek odradi uzv pa ćeš biti mirnija. Kod toliko visoke bete, već se mora nešto vidjeti na uzv-u. Da se radi o molarnoj trudnoći vrijednosti bi bile znatno veće od tvojih i ne bi ovako pravilno rasle, tako da mislim da nemaš razloga za brigu. Sretno :)
malamarelica beta nakon određenog broja se više ne dupla u roku od 48h, već joj treba do 96h da se podupla (što je 4 dana). Vidim da si ti zadnje vađenje radila nakon 3 dana. Također, u ranoj trudnoći bete se jako razlikuju od slučajeva do slučajeva. Npr, ja sam trudna s blizancima i prva beta je bila preko 3tis, dok sam prateći ovaj forum uočila da neke trudnice koje su također zatrudnile s blizancima su imale dosta znatnije nižu betu od mene. Uglavnom ti želim reći da betu uvijek treba tumačiti uzimajući u obzir nalaz uzv-a, zatim koji tjedan trudnoće je u pitanju, da li je trudnoća nastala prirodno ili umjetnom oplodnjom. Faktora ima mnogo, a najmanje ćeš si pomoći sa stresiranjem. Pričekaj u miru razgovor s ginekologom, nek odradi uzv pa ćeš biti mirnija. Kod toliko visoke bete, već se mora nešto vidjeti na uzv-u. Da se radi o molarnoj trudnoći vrijednosti bi bile znatno veće od tvojih i ne bi ovako pravilno rasle, tako da mislim da nemaš razloga za brigu. Sretno :)
Nisam to znala, hvala ti. Bila sam na pregledu s 5+2 jer se doktorica htjela uvjeriti da je sve na pravom mjestu. Tad se vidjela gestacijska i zumanjcana. Obje trudnoce su mi prirodno nastale. Ovulacija je bila 15dc (potvrdila trakicom). Ja sam najvise zabrinuta oko tog pravilnog rasta. Uplasena sam zbog tog spontanog ranije gdje je stao razvoj i prestalo raditi srce. Malo mi je lakse kad si rekla da se to dupliranje usporava pa ne mora biti nakon 48 sati. Hvala jos jednom!
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Ja sam isto tu. Čitam redovito :) FB isto već dugo skoro uopće ne koristim pa mi je isto ovdje nekako lakše i draže.
Čestitam svim curkama na urednim pregledima i Niftyjima :)))))))))) Ja sam radila u srijedu pa sam u iščekivanju. Simptoma i dalje nemam nekih posebnih osim što mi se čini da su mi preći noći cice narasle za jedan broj i dosta su mi žile izražene. Btw da pitam, mažete li se vi već? Ja skoro od početka koristim bademovo ulje, ali razmišljam da još pojačam s onim kremama protiv strija.
Evo, rekla mi je da je rast ok, da dodjem u srijedu na pregled i vadenje krvi i urina. Tad cu biti 6+4. Nadam se da ce sve biti u redu i da cu vidjeti malo srce
Evo, rekla mi je da je rast ok, da dodjem u srijedu na pregled i vadenje krvi i urina. Tad cu biti 6+4. Nadam se da ce sve biti u redu i da cu vidjeti malo srce
Ja se slazem sa curama. Ta beta ti je ok skroz. Bitno je da posle vrijednosti 6000 raste znatno, ostalo su nijanse
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Ja se slazem sa curama. Ta beta ti je ok skroz. Bitno je da posle vrijednosti 6000 raste znatno, ostalo su nijanse
Super, hvala vam svim curama 😘
Ja sam isto tu. Čitam redovito :) FB isto već dugo skoro uopće ne koristim pa mi je isto ovdje nekako lakše i draže.
Čestitam svim curkama na urednim pregledima i Niftyjima :)))))))))) Ja sam radila u srijedu pa sam u iščekivanju. Simptoma i dalje nemam nekih posebnih osim što mi se čini da su mi preći noći cice narasle za jedan broj i dosta su mi žile izražene. Btw da pitam, mažete li se vi već? Ja skoro od početka koristim bademovo ulje, ali razmišljam da još pojačam s onim kremama protiv strija.
Ja se pomalo mazuckam jer mi je stomak vec jako narastao, valjda zbog Utrogestana. Preskocim koji dan, pa onda 2-3 veceri zaredom mazem. Inace nisam ljubitelj tog silnog mazuckanja, pa ce mi to teze pasti, jer nemam samodiscipline.
Najvise mazem nekim uljem od nara, koje sam dobila. Ne pise da je namjenski za strije..mada sam citala da su ulja od sipka jedna od boljih (znam da neko nar zove sipkom), pa ne znam je li to to.. jos sam malo mazala nekim "domacim" maslacem za strije, kojeg ovde jako hvale.. pa sad, vidjecemo.. inace, mislim da sam sklona strijama. Imam pokoju od ranije na gluteusima i listovima, iako nisam punacka, niti sam ikad bila.
Pozdrav. U 10 tjednu sam trudnoce. Sinoc sam imala orgazam, znaci samo orgazam. Decko na sezoni. Tako da sexa nema. I nakon orgazma sam bila lagano, znaci skroz lagano sam krvarila i krvarenje je prestalo nakon pola sata. E sada ja sam inace panicar i svega me strah, pa tako i najmanjeg krvarenja. Nema smisla da zovem doktora, a pregled imam tek 15.7. Pa me zanima dali se trebam brinuti radi tog jucerasnjeg krvarenja ili je to skroz normalno, pogotovo jer je prestalo krvarenje? 🙂
Zaboravila sam u prethodnom postu napisati da mi je receno mirovanje do 12 tjedna, ali doktorica nije nista spomenula da ne smijem imati sex ili orgazam. Samo ne smijem raditi fizicke poslove i tako to.
Evo mene s pregleda. Sve je bilo ok, radila sam nifty plus pa kad dodju rezultati i ako oni takodjer budu ok onda cu malo odahnuti.
Sortiraj odgovore
Najstariji