Joj, cure, ja preplakala Dunav vec. Hvala vam na mirnijem vikendu!
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Ovcice,
sve mi vise mirise na kamence. Ja sam danas ljuta na sebe kad sam prihvatala sta su mi davali, a ja pila u tolikim kolicinama. Meni je doktorica propisivala 7 tura antibiotika zaredom, jer su stalno bili poviseni eritrociti u urinu. Cim je svjeza krv u urinu, veoma moguce da je od kamenca poparano i odmah ide infekcija zbog urina, dakle razlog zasto su poviseni i leukociti. Da nisam svako malo zavrsavala u hitnoj zbog velikih bolova, ne bi me nikad dodatno ispitivali zbog loseg urina, vec kao upala mokracnih pa upala..
Ne sjecam se kako se zove pretraga, ali sjecam se da su mi ubrizgali kontrast u krv, polegli me na neki lezaj, koji se stalno rotirao gore/dole/lijevo/desno i snimali rendgenom. Kako je taj kontrast putovao kroz tijelo tako su uocili neke zastoje u kanalima. Od kud sad veza izmedju krvnih zila i mokracnih kanala ne znam.. Mozda na forumu ima neko od medicinara pa pojasni.. Mozda je ova metoda i zastarila, ovo je bilo prije 13-14 godina. Nekad su znali propisivati i obicni RTG snimak, ali on je stvarno presitan da se uoci. Uglavnom su mi svi doktori rekli da kad kamenac izadje iz bubrega i dospije u kanal, nemoguce ga je vidjeti UZV-om. Postoje moderniji aparati, kad se ode na razbijanje kamenca, koji ih mogu locirati..
Bas mi je zao sto se toliko patis. Razumijem te i znam koliko sam sama ludila sto ne mogu ustanoviti sta mi je, a problem ocigledno postoji..
Sretno i drzim fige.
Ostalim curama cestitam na super pregledima, a novim zelim dobrodoslicu i uredne trudnoce.
Sve sam radila, ovo s kontrastom je scintigrafija. Ti me onda jako dobro razumijes, nazalost. Nikad nisam imala krv u urinu, rijetko me samo pecka dok idem na wc ili osjecaj cesce potrebe (kad se sprema infekcija), uvijek je zapravo ta bol na strani bubrega prisutna. I onda nakon dan dva, bum napadaj. Isla sam i privatno i po bolnicama, trenutnog rjesenja za mene nema, po njima...pogotovo u trudnoci. Nadam se samo da to sve nece ostaviti posljedice za bebu i molim se da se ne ponovi takva bol tako skoro :(
Jedino sto su mi svi dr savjetovali, da pijem i pijem, da sam jako hidratizirana i da cesce mokrim i da nikako ne spavam na toj strani koja me inace boli.
Imate mjesta za jos jednog clana na podforumu :D ?
Da se prikljucim raspravi.
Friska. 13 tjedana :D
Dobro nam dosla ;)
Cestitam 👶
A On zna kad je najbolje vrijeme 🙏🙏
Hvala :D novo mi je sve ovo, ali čitam vas već neko vrijeme pa evo...vrijeme je da se i priključim
Cure, dragi i ja nismo 2mj prakticirali odnose, bilo nas je nekako strah, totalno druga psiha u glavi kad znas da je beba u trbuhu 🙈 i sad smo se konacno odvazili, vlaznost ogromna i nikakva bol, sve lagano, ali sam onda na njemu vidjela krv. Tako da nije trajalo ni 5min. Kad sam se pobrisala jos je nesto ostalo krvi, sad vise nemam. Jel imala neka takvo iskustvo? Bas smo se prepali... Po dr guglu bi to trebalo biti i normalno..
Cure, dragi i ja nismo 2mj prakticirali odnose, bilo nas je nekako strah, totalno druga psiha u glavi kad znas da je beba u trbuhu 🙈 i sad smo se konacno odvazili, vlaznost ogromna i nikakva bol, sve lagano, ali sam onda na njemu vidjela krv. Tako da nije trajalo ni 5min. Kad sam se pobrisala jos je nesto ostalo krvi, sad vise nemam. Jel imala neka takvo iskustvo? Bas smo se prepali… Po dr guglu bi to trebalo biti i normalno..
Meni je doktor rekao da je krvarenje nakon odnosa relativno cesta pojava! I bas prije dva dana mi se prijateljica pozalila na isti problem, tako da smatraj to normalnim.
Nikad svjeza krv kod trudnice nije "normalna". Samo ne treba odmah mislit na najgore. Moze bit i popucala zilica ili hematomic malen koji se ispraznio i to je to.
Ja cu vam reci samo jedno, pa se nadam da me nitko nece krivo shvatit ili se naljutit.
Privatni doktor a i socijalna ginekologica su mi i prije nego sam u 1. Trudnoci prokrvarila prvu stvar savjetovali izbjegavat odnose prvih 12 tjedana, i to prije nego su me pogledali, i to su naveli kao generalno pravilo koje svima savjetuju. E sad da li masa ljudi ima odnose cijelu trudnocu i sve bude ok? Ima. Da li su nase babe okopavale krompir u trudnoci? Moja je. I sve je bilo ok. Uglavnom bar...
Ali doktori znaju zasto to savjetuju. A nakon prve pojave krvi savjet je bio ni makac a kamoli odnosi.
I prvo pitanje" da li ste imala odnose?!" Naravno odg je bio ne i ispostavilo se da ja na to krvarenje nisam mogla utjecat.
Ja bi na tvom mjestu javila se doktorici da se vidi je li u pitanju neki hematom koji curi, a ako se krvarenje nastavi onda bi i prije ponedjeljka na hitnu.
Ali moje osobno misljenje je da se ja dalje na tu temu nebi igrala ako si vec tako reagirala..
Ovčica ja sam u prvoj trudnoći imala krv nakon odnosa u 6.mj trudnoće i baš sam se prepala... isto me prvo ginekolog pitao jel smo imali odnos i odahnuo kada je čuo da da. Prestali smo sa odnosima nakon toga.
U ovoj trudnoći nam odnosi ne dolaze u obzir jer se ne mogu opustiti i strah me svega pa ne želimo još i to natovariti na popis 😁
I ja mislim da bi trebala kod doktora samo da provjeri da je sve ok, a vjerujem da je... sretno!
Stigao nam je Nifty nalaz - uredan skroz, potvrdjena curica lakše se diše.. Nada javi ako budeš radila. Danas je 10ti dan od kad sam dala krv i jutros je došao nalaz
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Stigao nam je Nifty nalaz - uredan skroz, potvrdjena curicalakše se diše.. Nada javi ako budeš radila. Danas je 10ti dan od kad sam dala krv i jutros je došao nalaz
Bravooooo, cestitam sad mirno i opusteno 🥰🥰🥰🥰 planiram u srijedu vadit krv, sad jedva cekam da to obavim 🌝
Sortiraj odgovore
Najstariji