Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • matea1201
    02. Srpanj 2020. 12:46

lilo23 meni su jučer poslali mail isto da nema termina i da se mogu naručiti za triple test. Odgovorila sam da neću, neću ići na to

• matea1201
    02. Srpanj 2020. 13:30

super😊 mi idemo 15.7. i jedva čekam da vidim bebicu, možda saznamo i spol☺

Sara2021
    02. Srpanj 2020. 13:48

Mama 39

Sara2021

Hej curke, nadam se da ste dobro. Ja odmaram i kupam se po cijele dane. Trbuh polako raste, vise ga bas ne mogu sakriti ako nosim normalnu užu robu 😂
    Sad sam samo u haljinama i to mi je super. Sutra moram zvati za rezultate cervikalnog brisa da vidim da li su u redu. Inace je sve super, nema vise smeđarenja, a od kad mi je smanjila duphastone sa 3x2 na 2x1, osjecam se puno puno bolje, a valjda i nakon 12tt krene sve na bolje :)

Sara2021 pozdrav 😊
    Što mislis pod "smeđarenje" ? Ja sam imala jutros iscjedak smeđkasti i jako sam se uplasila. Danas sa 7,1 trudna. Zvala sam bolnicu i imam scan popodne, pa cu znati vise. Imam dva spontana iza sebe pa se jako bojim. Znaci molim te reci mi kako je tebi to pocelo.

Hej 😊, ja sam ti od 5+5 do 11tt imala smeđi iscjedak, nije bilo hematoma niti su nasli izvor. Znaci nikad mi nije bila bas svjeza krv. Prvo sam bila na 3x1 ali nije se rijesilo, na duphastone mislim, a onda me stavila na 3x2 i onda je prestalo. Zbog toga sto je tako dugo trajalo sad sam i dalje na 2x1. Bebica je dobro i normalno raste, pa se vise vi brinem toliko kao prije. Vjerujem da te strah ali ako odmah ides na pregled to je super, oni ce ti dati terapiju :) ne mora znaciti nista lose, javi nam se kad obavis to danas :)

Stiže nam Ena 🌺
    Termin 02.01.2021.

BlueMoon
    02. Srpanj 2020. 14:10

Sara2021

I moram vam reci, zbog posteljice koja je na proslom pregledu bila malo iza i preko prednjeg ušća, zabranjeni su mi odnosi. Kad sam bila na kombiniranom pitam ja tog doktora, a on je bio bas simpa, kaze mozete polako i njezno. I probali mi neki dan. Ali mene je bilo tako strah da ce nesto bit da sam odustala, i nekako me bolilo, da li zbog tog sto dugo nismo…ne znam. Imate vi takvih iskustava i problema? 😁

je li mislis mozda na spustenu posteljicu? meni je na zadnjem pregledu rekla da mi je sve dosta nisko i da bi se trebalo do slj pregleda to premjestiti na vise, al nije mi spominjala odnose, do sad je sve bilo u redu sa svime, jedino je rekla da malo mirujem i odmorim iza posla

Nova19
    02. Srpanj 2020. 14:43

Ja mislim da će moj sinčić biti neki živahan lik 💙😁 malo prije sam ga osjetila, zna mi tako na mahove, bas me kao lupi/udari, i to me iznenadi ali isto tako smiri 😍 pošto mi je maternica iza, moguće da ga već osjetim polako? 
     Sljedeći pregled mi je u utorak i jedva čekam, onda ću reci na poslu i par dana poslije mi je godišnji 👏👏☺️☺️

Mama 39
    02. Srpanj 2020. 15:39

Sara2021

Mama 39

Sara2021

Hej curke, nadam se da ste dobro. Ja odmaram i kupam se po cijele dane. Trbuh polako raste, vise ga bas ne mogu sakriti ako nosim normalnu užu robu 😂
    Sad sam samo u haljinama i to mi je super. Sutra moram zvati za rezultate cervikalnog brisa da vidim da li su u redu. Inace je sve super, nema vise smeđarenja, a od kad mi je smanjila duphastone sa 3x2 na 2x1, osjecam se puno puno bolje, a valjda i nakon 12tt krene sve na bolje :)

Sara2021 pozdrav 😊
    Što mislis pod "smeđarenje" ? Ja sam imala jutros iscjedak smeđkasti i jako sam se uplasila. Danas sa 7,1 trudna. Zvala sam bolnicu i imam scan popodne, pa cu znati vise. Imam dva spontana iza sebe pa se jako bojim. Znaci molim te reci mi kako je tebi to pocelo.

Hej 😊, ja sam ti od 5+5 do 11tt imala smeđi iscjedak, nije bilo hematoma niti su nasli izvor. Znaci nikad mi nije bila bas svjeza krv. Prvo sam bila na 3x1 ali nije se rijesilo, na duphastone mislim, a onda me stavila na 3x2 i onda je prestalo. Zbog toga sto je tako dugo trajalo sad sam i dalje na 2x1. Bebica je dobro i normalno raste, pa se vise vi brinem toliko kao prije. Vjerujem da te strah ali ako odmah ides na pregled to je super, oni ce ti dati terapiju :) ne mora znaciti nista lose, javi nam se kad obavis to danas :)

Hoću, hvala Sara❣
     evo cijeli dan lezim i idem samo na toalet. Iscjedak se vise nije ponovio od jutros. Idem za 3 sata u bolnicu ! 🤞🤞🤞 Javim se !  Sretno svima

Pipin
    02. Srpanj 2020. 15:56

Cure, kad ste krenule osjećati bebače? Ima koja sa posteljicom sprijeda? :)

JECIKA
    02. Srpanj 2020. 17:05

Sara2021

I moram vam reci, zbog posteljice koja je na proslom pregledu bila malo iza i preko prednjeg ušća, zabranjeni su mi odnosi. Kad sam bila na kombiniranom pitam ja tog doktora, a on je bio bas simpa, kaze mozete polako i njezno. I probali mi neki dan. Ali mene je bilo tako strah da ce nesto bit da sam odustala, i nekako me bolilo, da li zbog tog sto dugo nismo…ne znam. Imate vi takvih iskustava i problema? 😁

Moram reci blago vama  mm nije siguran tjs strah ga je.. Mene je strah isto a Dr nisam pitala 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

ovčica
    02. Srpanj 2020. 17:42

santina

Cure koje imaju problema sa bakterijama u urinu.. Toplo preporucujem Pancicev caj za trudnice. Kupuje se u apotekama. Kod nas ga ima za kupiti (BiH), ali je Institut koji ga proizvodi/pakuje iz Srbije. Napisacu sastojke ako kome sta znace na latinskom.. Equiseti herba 20%, Ononidis radix 10%, Origani herba 25%, Saturejae montanae herba 20%, Serpylli herba 25%.
    Ja vec dugo imam problema sa upalama mokracnih kanala. Par puta godisnje zavrsim na antibioticima. Cak sam imala strasnu upalu i dok jos nisam znala da sam trudna i pila antibiotike.. i naravno kad sam saznala za trudnocu, prvi nalaz urina opet malo bakterija, dokt mi propise ovaj caj, uzimala po solju navece preventivno i sljedeci nalaz znatno bolji, bakt rijetke. To se ne sjecam da sam imala, ne pamtim.. Kad god sam radila urino kulturu, nalazi budu u redu..
    Inace imam problem sa kamencima u oba bubrega pa moguce da oni to s vremena na vrijeme malo poparaju kad se pokrenu, pa se to lakse inficira..mozda i do fizionomije tijela, ko ce ga znati.. Inace, prije trudnoce, pila sam uvin caj, i to samo onaj Uvin H, nekad i svakodnevno. Za brusnicu nikad nisam osjetila da mi je pomogla..
    Sretnoo

Ja sam vec god i pol na profilaksi zbog ponavljajucih infekcija. Koliko god se cuvala, negdje prode bakterija. Radila sam sve moguce pretrage, imam prosireni kanal (moguce i zbog stalnih upala) i arteriju koja smeta pri prohodnosti urina. Onda se ocito tu zadrzi mala kolicina urina i eto problema. Najgore u svemu tome je kad me uhvati napadaj na toj strani bubrega, hodam na sve cetiri od bolova. Onda obavezno zavrsim na hitnoj. Nasopaju me s infuzijom i antibioticima i smiri se. A nalaz u vecini slucajeva sterilan. U trudnoci sam to bas nedavno 'odradila' i bojim se da se ne ponovi, vise ne znam sto napraviti. Samo me salju od vrata do vrata i nikad pomaka. Za operaciju jos uvijek nije, a i upitno dal bi se time rijesio problem...
    Ovaj caj se smije piti u trudnoci? Bas cu malo prouciti. Inace je meni uvin caj samo pogorsavao bol.

02. Srpanj 2020. 20:40

Sara2021

Od kontrole u 8. tjednu imamo uputu uzdrzavanja od odnosa upravo iz istog razloga - posteljica preko usca. Gin je rekla kako za sada to nije nista uznemiravajuce, da ce se do 20 tj. vjerojatno povuci gore. Tako da strpljivo cekamo sljedecu kontrolu za tri tjedna (tad cemo biti 18+ tj) i nadamo se zelenom svjetlu 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.